1915'in Konuşulacağı Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda Dikkat Çeken İsim - Son Dakika
Güncel

1915'in Konuşulacağı Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda Dikkat Çeken İsim

1915\'in Konuşulacağı Cumhurbaşkanlığı Sofrası\'nda Dikkat Çeken İsim

Erdoğan'ın ev sahipliğini yapacağı ve 1915 olaylarının konuşulacağı Cumhurbaşkanlığı sofrasına Amerikalı bir profesörün de davet edilmesi dikkat çekti.

07.05.2015 07:54  Güncelleme: 08:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1915 olaylarının 100. yıl dönümü nedeniyle Ermeni diasporası, bu yıl Nisan ayında uluslararası çapta kampanya başlattı. Ermeni diasporası kampanyasında magazin yıldızı Kim Kardashian'a bile yer verirken bazı ülkeler resti çekti çekerken bazıları da 'soykırım' olduğunu kabul etti.

İşte tüm bu gelişmelerden sonra 22 Nisan'da yapılması beklenen ve 1915 olaylarının konuşulması planan toplantı geçikmeli olarak bugün gerçekleşecek. Toplantıya ABD Başkanı Barack Obama'nın 'soykırım' dememesinden sonra Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Heath Lowry'nin de çağrılması dikkat çekti.

İLK ŞOK PAPA'DAN

Türkiye'yi şaşırtan ve hayal kırıklığına uğratan ilk açıklama Papa'dan geldi. Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus, Vatikan'da 12 Nisan tarihinde Ermeniler için düzenlenen ayinde selefi Papa 2. Jean Paul döneminde imzalanan deklarasyonda yer alan 1915 olaylarıyla ilgili "20. yüzyılın ilk soykırımı" ifadesine atıfta bulundu. Avrupa Parlamentosu (AP) 1915 olaylarına ilişkin, sözde Ermeni soykırımına dair karar tasarısını oy çokluğuyla kabul etti. Türkiye, bu karara sert tepki gösterdi.

OBAMA "SOYKIRIM" DEMEMİŞTİ

Bu gelişmelerin ardından gözlerin çevrildiği ABD Başkanı Obama ise 24 Nisan açıklamasında, soykırım tabirini kullanmadı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, bu süreçte yaptığı açıklama ise Ankara'da hayal kırıklığı yarattı. Erdoğan, 22 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda 1915 olaylarını konuşmayı planlamış ancak bu program iptal edilmişti.

DİKKAT ÇEKEN İSİM

Bu program, bugün yaşama geçirilecek. Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda
1915 olayları tüm boyutlarıyla ele alınacak. Sofranın konuklarının büyük bölümü akademisyen. Sofranın konukları arasında Amerikalı bir profesörün olması da dikkat çekti. Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Heath Lowry'de Cumhurbaşkanlığı'nın davetlileri arasında yer aldı. Lowry, Osmanlı tarihi konusunda uluslararası çapta uzman bir isim. Görüşleri de, bu uzmanlığı nedeniyle önem taşıyor.

DEVLET GÜNÜ

Erdoğan, bugün devlet günü çerçevesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile de görüşecek.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 1915'in Konuşulacağı Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda Dikkat Çeken İsim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Karakürt Ahmet: Recep Tayyib Erdogan türkiyenin en degerli Markasi. 29 23 Yanıtla
  • .: siz bırakın 100 yıl önceyi de bugüne bakın! tc. sınırının dibinde köhne bir nükleer santral var ermenistanda, heran patlayabilir! patlarsa tc.nin tamamı risk altında! bu santral kapattırılmalı! nerde bu tc. yöneticileri? laf konuşmayın, iş yapın iş!! 18 1 Yanıtla
  • Adem OZKAN: Ekmek sogana razıyım kendı yagımızda kavruluruz bızım VAtanımıza zeval gelmesınde cadırdada yasarız saray duskunlerı Allahım hakkımızı zehır zıkkım etsın sızlere SoNUNA KADAR MHP 12 2 Yanıtla
  • s61: sen akıllı adamsın kemalistler bu ülke için ne fayda bilmiyor 10 4 Yanıtla
  • kara budak: Oylae vatan partisine 1 9 Yanıtla
  • yamtar: Panpa oylar vatan partisine atiyoruz 1 9 Yanıtla
  • AKP ABD NİN ESERİ: AKP Yİ ABD KURDU 6 1 Yanıtla
  • kara budak: Oylar vatan partisine 4 3 Yanıtla
  • PUTPEREST ÜLKÜCÜLER: OBAMA ERMENİ SOYKIRIMI İÇİN SOYKIRIM İFADESİ KULLANMADIYSA TÜRKİYE BUNUN KARŞILIGINDA FİDYE ÖDEMiŞTiR 5 1 Yanıtla
  • Bu ne yaa: Bu kadar eminsiniz siyaset bu halde olduquna gidin sizde koyun adaylıqınızı yada kesin sesinizi aqzı olan herkez konusuo çözüm yok bu ülkeee artık düZelemicek içimizdeki şerefsizler oldukca bizim ülkemiz hep geriye gidicek. 5 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement