Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Bir İlk - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Bir İlk

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Sayın cumhurbaşkanımızın halkla yaptığı temaslar, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki temasları dikkate alındığı zaman sahadaki mevcudiyeti her zaman devam ediyor.

28.01.2015 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Sayın cumhurbaşkanımızın halkla yaptığı temaslar, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki temasları dikkate alındığı zaman sahadaki mevcudiyeti her zaman devam ediyor. İl ziyaretleri bağlamında bir planlama yapılıyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi Kalın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında ilk kez gazetecilerle bir araya geldi.

Kapsamlı dış politika vizyonu çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9-13 Şubat tarihleri arasında Kolombiya, Küba ve Meksika'yı kapsayan Latin Amerika ziyareti olacağını açıklayan Kalın, "Latin Amerika ziyaretlerini Türkiye'nin o bölgeyle olan ilişkileri açısında son derece önemsiyoruz. Bu ziyaretler önümüzdeki aylarda da devam edecek" dedi.

LATİN AMERİKA ZİYARETLERİ

Türkiye'nin G-20 dönem başkanlığını 1 Aralık 2014 tarihinde devraldığını hatırlatan Kalın, "Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Kasım ayında Antalya'da yapılacak G-20 Zirvesi öncesinde Sayın Cumhurbaşkanımız hazırlık toplantıları mahiyetinde G-20 üyesi ülkeleri de program elverdiği ölçüde ziyaret edecek. Latin Amerika'ya yapacağımız ilk turda Meksika bu ülkeler arasında yer alıyor. Daha sonra Mart ayı içerisinde Brezilya, Arjantin ve Şili'yi de kapsayan ikinci Latin Amerika ziyareti de şu anda planlanıyor. Bunlara ilaveten İran, Suudi Arabistan, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere, Türki Cumhuriyetlerden Kazakistan ve Özbekistan'a da önümüzdeki aylarda ziyaretlerimiz olacak" açıklamasında bulundu.

CHARLIE HEBDO SALDIRISI

Fransa'da yaşanan mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıyı hatırlatan Kalın, şöyle devam etti:

"Saldırıların hemen ardından bütün dünya büyük bir infial gösterdi, terörizme karşı ortak bir duruş sergilendi, bu duruşun bir tecellisi ve tezahürü olarak da Sayın Başbakanımız Paris'teki yürüyüşe katıldı. Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'la telefon görüşmesi yaptı. 9 Şubat tarihinde 'Fransa'nın yanında olduğunu' ifade etti. Bu menfur saldırıyı kınamakla beraber İslamofobi, İslam karşıtlığı ve ifade özgürlüğü konularında gerek Avrupa'da gerek dünyanın diğer ülkelerinde hararetli bir tartışma başladı. Sayın Cumhurbaşkanımızın son yıllarda özellikle İslamofobi konusunda ve nefret suçları konusunda yaptığı uyarı ve çağrının ne kadar haklı olduğunu bu elim hadiseden sonra müşahede etmiş olduk. Sayın Hollande'ın bu süreçte gösterdiği tavır hakikaten takdire şayandır. Kendisi İslamofobik söylemlere prim vermeden, bu süreci başarıyla yürütmektedir. Özellikle Arap Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada İslamofobik ve İslam karşıtı nefret söylemlerine yönelik 'bunlar sadece kınanmamalı aynı zamanda hukuki müeyyideyle cezalandırılmalı' çağrısını biz özellikle önemsediğimizi ifade etmek isteriz."

YUNANİSTAN'DAKİ SEÇİMLER

Kalın, Yunanistan'da yapılan seçimleri yakından takip ettiklerini belirtti. Seçim sonuçlarının Yunanistan halkına hayırlı olmasını dileyen Kalın, "Yunanistan bizim için son derece önemli bir komşu ülkedir. Ege'nin iki kıyısını paylaşan iki ülke olarak ülkelerimiz arasında her düzeyde iyi ilişkilerin geliştirilmesi öncelikli hedefimizdir" dedi.

"Devlet ilişkilerinde süreklilik esastır" diyen Kalın, "Bu çerçevede Syriza'nın galibiyetini, Sayın Çipras'ın başbakan olarak seçilmesini tebrik ediyoruz. Bunun da bundan sonra Türk-Yunan ilişkilerine yeni bir ivme kazandırmak için bir fırsat olacağını değerlendiriyoruz" diye konuştu.

ÇANAKKALE 2015 KUTLAMALARI

Çanakkale 2015 kutlamalarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda hazırlıkların devam ettiğini belirten Kalın, "Bu yıl Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı. Bu münasebetler gerek 18 Mart gerekse 24-25 Nisan tarihlerinde ülkemizde kapsamlı anma törenleri gerçekleştirilecektir. 18 Mart Deniz Savaşları ardından 24-25 Nisan Kara Savaşları ülkemizde de pek çok ülkeden hükümet ve devlet başkanlarının katılımıyla kutlanacak" dedi.

Kalın, kutlamalara bu yıl yaklaşık 100'e yakın ülkeden hükümet ve devlet başkanını Türkiye'ye davet edildiğini açıkladı. Hazırlıkların devam ettiğini anlatan Kalın, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, Sayın Genelkurmay Başkanımızın ve diğer yetkililerin katılımıyla 24 Nisan'da büyük bir törenle bu kutlamaları da gerçekleştireceğiz" dedi.

İSTANBUL'DA "BARIŞ ZİRVESİ" PLANLIYORUZ"

Bu anlamda, 23 Nisan'da 24 Nisan kutlamalarının hemen öncesinde İstanbul'da bir "Barış Zirvesi"nin planlandığını açıklayan Kalın, "Bugün dünyanın yaşadığı zorlukları da dikkate alarak nasıl bir barış mesajı verebilir' bunu değerlendirilmesi yapılacak ve bütün dünya kamuoyuyla paylaşılacaktır" diye konuştu.

Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2015 yılında da 5 aylık performansını aynı şekilde sürdüreceğini dile getirdi.

YÜKSEK MAHKEME BAŞKANLARINA CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NDA ÖĞLE YEMEĞİ

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kalın, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüksek mahkeme başkanlarıyla yemekte bir araya geldiğini hatırlatarak, "Yemekte ortam nasıldı, gerginlikler yansıdı mı, neler konuşuldu? Sayın Cumhurbaşkanı'nın yargı organları başkanlarının bir isteği ya da talebi oldu mu?" sorusuna, "Cumhurbaşkanımızın yasama, yürütme ve yargı organlarının başlarıyla yaptığı bu yemek son yıllarda gelenek haline gelmiş bir buluşmadır. Devletin başı olarak Cumhurbaşkanımızın bu birimlerin başkanlarını bir araya getirmesi gayet doğaldır. Çünkü devletin başı, icranın başı ve başkomutan olarak kurumlar arası uyum ve koordinasyonun sağlanması Cumhurbaşkanımızın asli görevleri arasındadır. Bu yemek de bu çerçevede gerçekleştirildi. Son derece sıcak bir ortamda, verimli, karşılıklı fikir alışverişinin bulunduğu bir yemek yenildi. Bunların zaman zaman tekrarlanması öngörülüyor. Ama şu anda 2015 yılının ilk yemeğinin bugün Cumhurbaşkanımızın başkanlığında gerçekleştirmiş bulunuyorlar" karşılığını verdi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI TEŞKİLAT BAŞKANLIKLARI 'GÖLGE KABİNE' GİBİ Mİ ÇALIŞACAK?"

Cumhurbaşkanlığı'nın yeni teşkilat şeması hatırlatılarak, "Gölge kabine gibi çalışacağı ifade edildi. Hükümetle Beştepe nasıl çalışacak, kurulan başkanlıklar hangi çerçevede görev yapacak? Paralel yapıyla mücadelenin koordinasyonunu Cumhurbaşkanlığı mı sağlayacak?" sorusuna cevap veren Kalın, "Yeni Cumhurbaşkanlığı şeması tamamen Cumhurbaşkanımızın takdir ve tasarrufları çerçevesinde işleyen bir mekanizmadır. Onun talimatları doğrultusunda ihtiyaçlara göre faaliyet gösterecek birimlerdir bunlar. Bunları Cumhurbaşkanlığı'nın dışında başka bir tarafa gölge oluşturan bir yapı gibi görmek son derece yanlış olur. 5 ay boyunca bugüne kadar hükümetle ve diğer kurumlarla Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız nasıl tam bir uyum ve koordinasyon içinde çalıştıysa bundan sonra da çalışmaya devam edecektir. Burada özellikle Cumhurbaşkanımız ile Başbakanımız, Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık arasında bir ihtilafın olduğu, fitnenin olduğu tarzındaki yorumların hiçbir gerçekliği yoktur. Bunu dün Sayın Başbakanımız da ifade ettiler. Özellikle Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız arasında tam bir uyum vardır, mükemmel bir koordinasyon söz konusudur. Bu hem Anayasa'yla çerçevesi çizilmiş ilişkiler bağlamında böyledir hem de Türkiye sevdalısı bu iki insanın vizyonu çerçevesinde böyledir. Burada kişisel hesaplar, nefisler hiçbir zaman belirleyici olmaz, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda 12 yıllık başbakanlığı bu liderliği net bir şekilde ortaya koymuştur. Sayın Başbakanımız da yeni üstlendiği bu görevde zaten bunun bilincinde olarak bir görev ifa etmektedir. Bugüne kadar da gerek hükümetin hazırlayıp Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiği yasaların onay sürecinde olsun gerek çözüm süreci, paralel yapıyla mücadele, dış politika gibi kritik konularda olsun gerekse 19 Ocak'ta yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında olsun bu uyum ve koordinasyonun mükemmel bir fotoğrafını pek çok defa gördük. Bundan sonra da aynı uyum ve koordinasyon devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Söz konusu teşkilat başkanlıklarına zaman zaman atamaların yapıldığını söyleyen Kalın, "Çözüm süreci ve paralel yapıyla mücadele konularında da yoğun çalışmaları hükümet ve ilgili birimlerle koordine biçimde devam edecek" dedi.

SURİYE'DE YAŞANAN İÇ SAVAŞ

" Suriye'deki durumdan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorumlu olduğuna" yönelik dış basında yer alan haberleri değerlendiren Kalın, "Suriye'de 300 binden fazla insanın katili konumunda olan Beşar Esad'ın Foreign Affairs dergisine verdiği mülakatı okudum. Hakikaten kendisinin nasıl bir hayal dünyasında, gerçeklerden uzak, büyük bir hezeyan alemi içinde yaşadığını maalesef bir kez daha görmüş bulunuyoruz. Suriye'de Esad rejiminin meşruiyetini kaybetmiş olduğu bütün dünya kamuoyu tarafından kabul edilen bir gerçektir. Savaşın 4. yılına girdiğimiz şu dönemde Suriye'de modern tarihin en büyük dramı yaşanıyor" açıklamasında bulundu.

"Suriye'deki tablonun sorumlusunun kim olduğu ortadadır" diyen Kalın, Beşar Esad'ın söz konusu mülakatta kullandığı ifadelerin kendi meşruiyetini kaybettiğini göstergesi olduğunu vurguladı.

SÜLEYMANŞAH TÜRBESİ'YLE İLGİLİ İDDİALAR

Süleymanşah Türbesi'yle ilgili iddialara da cevap veren Kalın, "Bize ulaşan bilgiler çerçevesinde bölgedeki olağanüstü şartlara rağmen Süleymanşah Türbesi'nde askerlerimizin ihtiyaçları rutin bir şekilde karşılanmaya devam etmektedir. İkmal çalışmaları gene belli periyotlar çerçevesinde devam etmektedir. Burada Genelkurmay Başkanlığımız ve MİT Müsteşarlığımız Başbakanlık'la beraber bu çalışmanın koordinasyonunu yapmaktadır. Nitekim şuana kadar da herhangi bir sorun yaşanmadı" dedi.

Kalın, "Bölgedeki şartları, DEAŞ gibi bir örgütün bölgede yaptıkları düşünüldüğünde bugüne kadar tek bir askerin burnunun kanamamış olması, tek bir saldırının gerçekleşmemiş olması, bu ikmal çalışmalarını son derece başarılı yürütülmüş olması da bizim için bir sevinç kaynağıdır ama aynı zamanda da ilgili kurumlarımızın işi ne kadar ciddi tuttuğunun da bir başka delilidir. O yüzden bu tür spekülasyonlar yerine kurumlarımızın yaptığı resmi açıklamaları esas almayı tercih edebiliriler" ifadelerini kullandı.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI

Kalın, Türkiye'nin gündeminden düşmeyen "Başkanlık sistemi" tartışmalarına yönelik de değerlendirme yaptı. "Başkanlık tartışması Türkiye'de yeni bir tartışma değil" diyen Kalın, şöyle devam etti:

"Aslına Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminden beri gündeme getirdiği bir konu, Başbakanlığı döneminde de sıkça gündeme getirildi. Buna Türk siyasi tarihinde çeşitli gerekçelerle taraf olanlar oldu, karşı olanlar oldu. Bu konunun bugün tekrar gündeme gelmesinden daha doğal bir şey olamaz. Türkiye en iyi nasıl idare edilir sorusu elbette Türk siyasetinin de önemli sorularından bir tanesidir. Burada Sayın Cumhurbaşkanımız tek başkanlık sistemi derken, parlamentoyla ilgili 'tek kamara mı çift kamara mı' yani temsilciler meclisi ve senatodan oluşan bir başkanlık sistemi mi yoksa tek bir meclisin olduğu başkanlık sistemi mi bağlamında bu konuyu gündeme getirdi. Bu konunun da değişik örnek ve modelleri var. Dünyada da tek bir başkanlık sistemi yok. Amerikan modeli çift kamaralı sistem üzerinden yürüyor, Fransa modeli biraz daha farklı. Dolayısıyla bu farklı modelle şüphesiz değerlendirilebilir. Türkiye'de bunların tartışılması Türkiye'deki demokratik siyasi tartışmayı zenginleştirecek konulardır. Bununla ilgili elbette bir takım çalışmalar yapılmaktadır. Sivil toplum kuruluşlarının, akademisyenleri, siyasi partilerin, konuyla ilgili daha öncede yayınlanmış raporları, çalışmaları vardı. Biz de Cumhurbaşkanlığı olarak bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bunun hangi aşamada, nasıl hayata geçirileceği konusu da tabii ki önümüzdeki göreceğimiz bir konu."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KÜBA ZİYARETİNDE CAMİ AÇACAĞI İDDİASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Küba ziyaretinde cami açacağı iddiasına da açıklık getiren Kalın, "Küba ziyaretinde böyle bir cami, temel atma gibi bir şey söz konusu değil. Böyle bir şey programımızda yok. Daha önce gündeme gelen Latin Amerika'da Müslümanların tarihi izleriyle ilgili bir tartışma gündeme gelmişti. Bu tarihi ve akademik tartışmanın çok çok farklı yerlere çekilmiş olması hakikaten üzüntü verici. 'Acaba tarihi konuları tartışırken bile bir takım zihni blokajlardan hala kurtulamadık mı' sorusu ister istemez akla geliyor. Neden biz tarihimiz, dünya tarihini hep Avrupa merkezci, eurosantrik bir tarih perspektifinde okumaya devam edelim. Aslında Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuyla ilgili ortaya attığı tez gerek araştırmacılar gerekse tarihçiler için çok önemli bir meydan okuma. Bu tartışmayı devam ettirmek şüphesiz tarihe bakışımızı zenginleştirir, ufkumuzu genişletir. Bunu Küba'da cami açılır, açılmaz' tartışmasına indirgemek, magazinel yönünün ötesinde pek gerçek gündemle de bağdaşmayan bir konudur" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SEÇİMLER ÖNCESİ SAHAYA NE ZAMAN İNECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaklaşan seçimler öncesi sahaya ne zaman ineceğine ilişkin soruya da cevap veren Kalın, "Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman sahada. Halkla yaptığı temaslar, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki temasları dikkate alındığı zaman sahadaki mevcudiyeti her zaman devam ediyor. İl ziyaretleri bağlamında bir planlama yapılmakta. Kendisinin yoğun olduğu Ankara ve uluslararası programına ilave olarak, yurtiçi ziyaretleri de planlanacak. Kendisi teşekkür ziyaretleri yapmayı planlıyor... Önümüzdeki haftalarda, aylarda bu program da yavaş yavaş şekil almış olacak" dedi.

MISIR'DA ÇIKAN OLAYLAR

Mısır'da 25 Ocak Tahrir Devrimi'nin yıldönümün düzenlenen gösterilerde 20 göstericinin hayatını kaybettiğini belirten Kalın, "Bu olaylardan duyduğumuz derin üzüntüyü ifade ediyor ve hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Darbenin yapıldığı tarihten bu yana binlerce insanı öldüren, on binlerce insanı hapseden darbe rejiminin bu şekilde kitlesel ölümlere devam etmesini şiddetle kınadığımızı ifade etmek isterim. Türkiye olarak biz Mısır halkının yanında olmaya, onların demokrasi mücadelesini desteklemeye devam edeceğimizi belirtmek isterim" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Murat Kurum: İstanbul'un geleceği için karar vereceğiz
    13:03 Murat Kurum: İstanbul'un geleceği için karar vereceğiz

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Küçükçekmece'de düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, İstanbul'un geleceği için karar vereceklerini belirtti. Kurum, deprem çilesinin sona ermesi ve trafik sorununun çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, inanç özgürlüğüne sahip çıkacaklarını ve belediyecilik hizmetlerinden herkesin eşit ve adil şekilde yararlanmasını sağlayacaklarını söyledi. Ayrıca, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yapılan çalışmaları anlatarak, İstanbul'u depreme hazır hale getirmek için çaba harcayacaklarını ifade etti.

  • Başkan Büyükkılıç, Bünyan'da İftar Programına Katıldı
    13:01 Başkan Büyükkılıç, Bünyan'da İftar Programına Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Bünyan ilçesi Akmescit Mahallesi'nde düzenlenen iftar programına katıldı. Başkan Büyükkılıç, programda yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, hizmetin önemine değindi. Ayrıca, Büyükkılıç, Bünyanlılara teşekkür ederek, yeni dönemde de hizmetlerin devam edeceğini belirtti.

  • Düzce'de Çeltik Kurutma Tesisi Çiftçilere Destek Olacak
    12:59 Düzce'de Çeltik Kurutma Tesisi Çiftçilere Destek Olacak

    Düzce Valiliği İl Özel İdaresi tarafından hibe desteği ile kurulan Çeltik Kurutma Tesisi çiftçilerin hayatını kolaylaştıracak ve maliyetlerini azaltacak. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte çeltik üreticilerine büyük kolaylık sağlanacak ve üretim kapasitesi artacak.

  • Niğde'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    12:56 Niğde'de Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Niğde'de 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimi öncesi son tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, 31 Mart yerel seçimlerinde Niğde genelinde 645 jandarma ve bin 2 polis memuru görevlendirildi. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu
    12:55 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Demre'de vatandaşlarla buluştu. Akşam geç saatlerinde gerçekleşmesine rağmen meydana sığmayan coşkulu kalabalık, Başkan Muhittin Böcek'e yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Başkan Böcek, Demre'de yapılması gereken çalışmaları ve projeleri anlattı.

  • Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus City Hall saldırısındaki teröristlerle Ukraynalı milliyetçiler arasında bağlantı olduğunu açıkladı
    12:54 Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus City Hall saldırısındaki teröristlerle Ukraynalı milliyetçiler arasında bağlantı olduğunu açıkladı

    Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova'nın banliyösündeki Crocus City Hall binasına düzenlenen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, gözaltına alınan teröristlerin Ukraynalı milliyetçilerle bağlantısı olduğuna dair kanıtlara ulaşıldığını belirtti. Komite, teröristlerin Ukrayna'dan büyük miktarlarda para ve kripto para aldığını ve bunları suça hazırlık aşamasında kullandığını teyit etti.

  • Kayseri'de yerel seçimlere hazırız
    12:54 Kayseri'de yerel seçimlere hazırız

    Türkiye'de 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere hazırlıklar tamamlandı. Kayseri'de ise 1 milyon 39 bin 710 kişi oy kullanacak.

  • Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı
    12:54 Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, ayrışmaları aşabileceklerini ve güçlü olduklarını belirtti. İftara çölyak hastaları için glütensiz yemekler de ikram edildi.

  • KKTC Üniversitesi Bölüm Başkanı Interpol Tarafından Aranıyor
    12:52 KKTC Üniversitesi Bölüm Başkanı Interpol Tarafından Aranıyor

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) bir üniversitede bölüm başkanı olan Prof. Dr. Fadi Al-Turjman'ın Interpol tarafından 'cinsel saldırı' ve 'öldürmeye teşebbüs' suçlarından arandığı ortaya çıktı. KKTC Bakanlar Kurulu, Al-Turjman'ın kamu düzenini, yönetsel düzeni, genel ahlakı tehlikeye sokacak biçimde davranması nedeniyle yasaklı göçmen ilan edilmesi kararı aldı.

  • Cumhur İttifakı ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayları İftar Yemeğinde Buluştu
    12:43 Cumhur İttifakı ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayları İftar Yemeğinde Buluştu

    Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Çepni Mahallesi tarafından düzenlenen iftarda bir araya geldi. İftar yemeğine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.


Advertisement