Cumhurbaşkanlığı: Saray Aleyhinde Herhangi Bir Mahkeme Kararı Yok - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanlığı: Saray Aleyhinde Herhangi Bir Mahkeme Kararı Yok

Cumhurbaşkanlığı, Atatürk Orman Çiftliği planın iptaline ilişkin yargı kararının, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı etkileyen bir nitelik taşımadığını açıkladı.

03.08.2015 18:54  Güncelleme: 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara 5. İdare Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) tüm alanlarında üst ölçekli uygulamalara kaynaklık teşkil eden 1/10.000'lik Koruma Amaçlı Nazım İmar Planları'nı oybirliği ile iptal etti. Cumhurbaşkanlığı karara karşılık bir açıklama yayınlayarak, kararın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı etkileyen bir nitelik taşımadığını açıkladı.

"HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin verdiği bir kararın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni etkileyen bir nitelik taşıdığı yönündeki iddia ve haberlerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

"KÜLLİYE ALEYHİNDE BİR MAHKEME KARARI SÖZ KONUSU DEĞİL"

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi aleyhinde herhangi bir mahkeme kararının söz konusu olmadığını, verildiği ileri sürülen iptal karar/kararlarının hizmet binalarının hukuki ve fiili durumunu hiçbir şekilde sakatlamadığını vurguladı.

"İPTAL KARARI YÜRÜMESİ DURDURULAN DAVALARA İLİŞKİN"

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 13/08/2010 tarihli ve 2494 sayılı kararıyla onanan Atatürk Orman Çiftliği alanlarına ait 1/10.000 ölçekli Nazım İmar Planı'na ilişkin farklı davalar açılmış olduğuna ve bu davaların yargı süreçlerinin halen devam ettiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanlığı kaynakları, habere konu olan söz konusu iptal kararının veya kararlarının da daha evvel yürütmesi durdurulan davalara ilişkin olduğunun değerlendirildiğini söyledi.

"KARAR VERİLMİŞ İSE HİZMET BİNALARIYLA İLGİLİ DEĞİL"

Cumhurbaşkanlığı'na ulaşan bir karar metninin söz konusu olmadığını da hatırlatan yetkililer, iddia edildiği türden bir karar/kararlar verilmiş ise de bunun hizmet binaları ile ilgili olmadığının, çiftlik alanının tamamına ilişkin üst ölçekli ve 2010 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce onaylanan 1/10.000'lik Nazım İmar Planı'yla ilgili olduğunun düşünüldüğünü ifade ettiler.

Bunun yanı sıra, karar/kararlara konu nazım imar planının, Cumhurbaşkanlığı hizmet binalarının bulunduğu alanın sit durumunda 2011 yılında yapılan değişiklik doğrultusunda hizmet binalarının bulunduğu kısmı kapsayacak şekilde 2012 ve 2013 yıllarındaki değişikliklerle yenilendiği, bunun ilgili Bakanlıkça onaylandığı, hizmet binalarının inşasında da yenilenmiş olan planların esas alındığı belirtildi.

"İSKAN RUHSATI ZATEN ALINMIŞ DURUMDA"

İdari yargı usulüne göre Nazım İmar Planı'nın yürütmesinin durdurulmasının veya iptalinin doğrudan o alanla ilgili uygulama imar planını ve buna dayanarak verilen inşaat ruhsatını hukuken ortadan kaldırmayacağını vurgulayan yetkililer, Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin iptal kararları gerekçe gösterilerek uygulama imar planlarına ve ruhsata karşı açılan davalarda herhangi bir yürütmeyi durdurma veya iptal kararı verilmediğine, iskan ruhsatının da zaten alınmış olduğuna da dikkati çekti.

"MAHKEME KARARLARI ÇARPITILIYOR"

Tezviratı adet edinen belirli kesimlerin, kafa karışıklığına yol açma umuduyla, mahkeme kararlarını çarpıtarak hizmet binalarının kaçak olduğu yönünde ortaya attıkları iddiaların da asılsız ve hukuki mesnetten yoksun olduğuna işaret edildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, habere konu iptal karar/kararlarının dayanaklarından birisi olarak ileri sürülen 1/10.000'lik Nazım İmar Planı'nın, sit durumu dikkate alınmadan yapıldığı savının da, 25/06/2015 tarihi itibarıyla Danıştay 14. Dairesi'nce verilen kararlarla, söz konusu alanın tarihi sit özellikleri taşımadığı hükme bağlandığından, yüksek yargı kararlarıyla tamamen çürütülmüş olduğunun da altını çizdi.

Cumhurbaşkanlığı: Saray Aleyhinde Herhangi Bir Mahkeme Kararı Yok
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanlığı: Saray Aleyhinde Herhangi Bir Mahkeme Kararı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • IĞDIR: Arkadaslar HDP olmasaydı bu gün bu sitelerde yazamazdik Erdoğan dan izinsiz nefes alamadık iyi düşünün RTE tek derdi ülkeyi kaosa sürükleyip milliyetçi oylarla tek başına iktidar olmak 45 19 Yanıtla
  • Ahmet: Rte yatıcak bir karış yerin yok al bu yalan dünya senin olsun 40 16 Yanıtla
  • IĞDIR: İşte bu yüzden HDP yi seviyorum onu başkan yapmadı arkadaşlar bunu kabul edin 36 18 Yanıtla
  • IĞDIR: Erdoğan gibi halkın gözünün içine bakarak yalan konuşan ve halkı kriz yerine koyan bir lider bu ülkeye daha gelmedi 31 14 Yanıtla
  • Polat alemdar: Erdogani elestirmeseniz su memlekete konusulacak Adam yok sizi anliyorum erdogan Baskan Hedef 2023 13 27 Yanıtla
  • Polat alemdar: Taktiniz su saraya erdogani elestirecek bir seyiniz yok su cematin oyuncagi olmusunuz cematciler belgelendi vatan hani olarak belgelendiler daha neyin makyajini yapiyorsunuz 14 21 Yanıtla
  • Mine: Ülkede tek sorun rte koşkuydu adam zaten diktatör kabul ediyor 23 11 Yanıtla
  • vatan: Hadiyin ordan sidikliler ben ellibir yasindsyim sag sol catismasini gordum bu huzurlu ortami bozmak icin ellerinden geleni yapiyorlar cemaatle sol birlesmis ne gunlere kaldik kiyamet alametleri 16 9 Yanıtla
  • bilo: Bildigim kadar burası başbakanlık sarayı olacaktı, rte cumhurbaşkanı olunca planlar değişti :-))))) 17 8 Yanıtla
  • 1000 göllü musa: Şu kefen giyen akpli ödlekler masaların altından çıkabilirsiniz tehlike geçti ... 14 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:06 Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 7'inci kez belediye başkanı seçilmesinin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Akgün ve beraberindeki heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Akgün, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak Cumhuriyet değerlerine olan inancını ifade etti.

  • İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu
    10:03 İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkusu

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kentin 30 ilçesinde 30 gün boyunca büyük bir coşkuyla kutlayacak. İlçelerde "Gezici Çocuk Şenliği" ile çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşayacak, 23 Nisan Salı günü ise Kültürpark büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bayram günü toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. İzmir Doğal Yaşam Parkı ise 6-18 yaş arasındaki ziyaretçilerini 22-28 Nisan tarihlerinde ücretsiz ağırlayacak.

  • Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli
    10:00 Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemesi uyarısını yaparak, "İnsanların yaşadığı ülkede tatil yapma şartları kolaylaşsın" dedi.

  • Kuryelerin tehlikeli yolculuğu kamerada
    10:00 Kuryelerin tehlikeli yolculuğu kamerada

    Elazığ'da iki motorlu kuryenin seyir halindeyken yan yana tehlikeli yolculukları kameralara yansıdı. İki kuryenin sohbet ederken yapışık bir şekilde sürüş yapmaları ve bir kuryenin diğer motora ayağını koyup uzun bir süre yolculuk etmesi görüntülendi.

  • Afyonkarahisar'da sığınmacıların kaçak iş yerleri kapatıldı
    10:00 Afyonkarahisar'da sığınmacıların kaçak iş yerleri kapatıldı

    Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait işyerlerini kapatmıştır.

  • Çin, Filistinlilere yardım malzemeleri gönderdi
    09:59 Çin, Filistinlilere yardım malzemeleri gönderdi

    Çin hükümeti tarafından sağlanan bir grup insani yardım malzemesi Mısır'ın El-Ariş Havalimanı'na ulaştı. Yardımlar Refah sınır kapısı üzerinden Gazze Şeridi'ne ulaştırılacak. Çin Büyükelçiliği, Çin hükümetinin, Gazze'deki acil insani durumu hafifletmek amacıyla Mısır üzerinden Gazze'ye birkaç parti gıda, ilaç ve çeşitli acil insani yardım malzemesi gönderdiğini bildirdi.


Advertisement