Cumhurbaşkanlığı Bütçesinde Dev Artış - Son Dakika
Ekonomi

Cumhurbaşkanlığı Bütçesinde Dev Artış

Cumhurbaşkanlığı Bütçesinde Dev Artış

Cumhurbaşkanlığı bütçesi, Erdoğan'ın Köşk'e geçmesinin ardından geçen yıla oranla yüzde 97 arttı.

12.10.2014 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin 2015 bütçesinde kamu kurumlarının ortalama bütçe artışı yüzde 8.3 olarak gerçekleşirken, Cumhurbaşkanlığı bütçesi geçen yıla göre yüzde 97 arttı. Erdoğan'ın Davutoğlu'na bıraktığı Başbakanlık'ın bütçesi ise yüzde 0.5 oranında azaldı.

EN BÜYÜK ARTIŞ KÖŞK BÜTÇESİNDE

473 milyar lira olarak belirlenen Türkiye'nin 2015 bütçesine ilişkin ayrıntılar resmi gazetede yayınlandı. 2015 yılı için kurumların ortalama bütçe artışı yüzde 8.3 oranında gerçekleşirken, en büyük artış yüzde 97 ile Tayyip Erdoğan'ın 10 Ağustos'ta seçildiği Cumhurbaşkanlığı bütçesinde oldu.

ADALET VE SOSYAL GÜVENLİK GİDERLERİNE MAKAS

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) bütçesi 2014'e göre yüzde 24.9 azalarak 57.5 milyondan 43.2 milyon liraya gerileyecek. HSYK bütçesinde personel ödenekleri 30.7 milyondan 23.9 milyona, mal ve hizmet alımı ödenekleri de 21.1 milyondan 13.5 milyon liraya geriledi. Gelecek yıla göre, TBMM (yüzde 1.7), Başbakanlık (yüzde 0.5), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (yüzde 6.3) ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı (yüzde 1.1) bütçelerinde düşüş yaşanacak

Çalışma Bakanlığı bütçesindeki azalmanın yaklaşık 2 milyar lira olması bekleniyor.

EN BÜYÜK PAY ERDOĞAN'IN SARAYINA

Cumhurbaşkanlığı bütçesi yüzde 97 oranında artırılarak 201.5 milyondan 397 milyon liraya çıkartıldı. Cumhurbaşkanlığı bütçesi 2016'da 434.1 milyon, 2017 yılında 464.3 milyon lira olacak.

Artan bütçede en önemli artış ise kamuoyuna daha önce 'yeni başbakanlık' binası olarak sunulan ancak Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından 'yeni Cumhurbaşkanlığı' binasına çevrilen Atatürk Orman Çifliği'ndeki binanın maliyetinde gerçekleşti.

BAŞBAKANLIK BÜTÇESİ AZALDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlık bütçesi geçen yıla oranla yüzde 0.5 oranla azaldı. TBMM'nin bütçesi yüzde 1.7 oranında artarken Başbakanlık'ın 2015 yılı genel bütçesi 929 milyon liraya geriledi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Cumhurbaşkanlığı Bütçesinde Dev Artış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • EVRENSEL DİL: ALLAH DİYOR Kİ YALANCILARIN ZALİMLERİN CAN VERMESİ ZAHMETLİ BİR O KADAR SORGUSU ÇOK AĞIR OLACAKTIR. 42 2 Yanıtla
  • ÇİLEK: Bİ ZAHMET EMEKLİ MAAŞLARINI 97 YAPALIM, ADALETLİ OLSUN. . . OLMUYORSA ZEHİR ZIKKIM OLSUN ! 29 0 Yanıtla
  • cahil chp li: APTAL APTAL YORUM YAPMAYIN SEZER TÜRKİYEDE PARA YOK DİYE MAAŞINI BAĞIŞLIYORDU . ARADAKİ FARKI ANLAMAYAN YANİ KİM KOYUN BİLEN VARMI 4 11 Yanıtla
  • İSYAN: BAKİYE SIFIRLANINCA DESTEK GEREKLİ. 13 1 Yanıtla
  • TOPUZ: Yetmez; yüzde beşyüz artmalıydı. Bunu diğer Cumhurbaşkanları ile bir mi tutuyorsunuz, ayıp oluyor. 12 1 Yanıtla
  • EVRENSEL DİL: insan allaha olan inancını paraya değiştirirse bütün dünyayıda versen doymaz. 13 0 Yanıtla
  • VAY BEEE: BUNA YORUM YAPMIYORUM. SADECE MİLLETİM GÖRSÜN. 11 0 Yanıtla
  • hoopdedikse: Kaptanı deryaya ne denir Reis. Reisin de bütcesi bol olur. Deryalar gibi. Vergi verenlerin cebine beline sağlık 9 1 Yanıtla
  • HALK....: TARAFSIZ CUMHUR BAŞKANI MİTİNG DÜZENLEYİP HALKA MUHALEFETİ KÖTÜLÜYOR. HALKIN ADAMI HALKINA KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALIYOR VE YİNE KENDİ KESESİNİ DOLDURMAYA DEVAM EDİYOR. (YANDAŞLAR VE ÇIKARCILAR HARİÇ). BU YAYINLANACAK OLAN DÜŞÜNCELERİM. İÇİMDEN GEÇEN BAŞKA ŞEYLERİ DE YAZMAK İSTERDİM AMA KESİN YAYINLANMAZ. . . . 8 0 Yanıtla
  • emeklil: emeklilerınde maaşına ıki kat zam yapacaklar inşallah maşallahhhhhhhhh 5 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı
    15:24 Mart Ayı Emlak Verileri Açıklandı

    Emlakjet, Türkiye geneline ilişkin mart ayı emlak verilerini yayımladı. Mart ayında konut arayanların yüzde 45'i kiralık, yüzde 55'i satılık konut aradı. Konut satışları mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 oldu. Yabancılara yapılan konut satışları yüzde 47,9 azalarak bin 778 olarak tespit edildi. Kira fiyatları ise illere göre farklılık gösterdi.

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı
    15:14 Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, parklara konulan malzemeleri kendi atölyelerinde üreterek yaklaşık 49 milyon lira tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediyesi, 5 yıldır tüm alanlarda düşünen, üreten ve yarışan Ordu düşüncesini uygulayarak 19 ilçede birçok park inşa etti ve mevcut parklara modern bir kimlik kazandırdı.

  • Corendon Turizm Grubu, Alanya için 2024 sezonu operasyonlarını paylaştı
    15:12 Corendon Turizm Grubu, Alanya için 2024 sezonu operasyonlarını paylaştı

    Corendon Turizm Grubu, Alanya için planladığı operasyonları düzenlediği toplantıda paylaştı. Grup, 2024 sezonunda Alanya'ya 120 binden fazla koltuk arzı sunacak.

  • Çin Sanayi Şirketleri Kar Artışıyla İş Olanaklarına İyimser Bakıyor
    15:08 Çin Sanayi Şirketleri Kar Artışıyla İş Olanaklarına İyimser Bakıyor

    Çin'in önde gelen sanayi şirketleri, karlarındaki daimi artış sayesinde iş olanakları konusunda iyimserliğini koruyor. İmalat sektöründeki özel yatırımların bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 11,9 arttığı belirtilirken, şirketlerin yüzde 76'sının sanayi üretimlerinin bu yılın ikinci çeyreğinde büyümesini ya da sabit kalmasını beklediği ifade edildi. Büyük sanayi işletmelerinin sayısının da arttığı ve karlarının yükseldiği açıklandı.

  • Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı
    14:54 Bitlis'te Çiriş Otu Satışı Başladı

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde, ilkbaharın gelişiyle dağlık ve ormanlık arazilerde toplanan çiriş otu tezgahlarda satılmaya başlandı. Vatandaşlar, çiriş otunu ilçe merkezine getirerek kurdukları tezgahlarda satışa sunuyor. Çiriş otu, çorba, yumurta, pilav ve börek yapımında kullanılıyor ve doğal olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geliyor.


Advertisement