Cumhurbaşkanına Hakaret İddiasıyla Tutuklanan Liseli Genç Tahliye Edildi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanına Hakaret İddiasıyla Tutuklanan Liseli Genç Tahliye Edildi

Cumhurbaşkanına Hakaret İddiasıyla Tutuklanan Liseli Genç Tahliye Edildi

Konya’da Şehit Teğmen Kubilay’ı anma programında yaptığı basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A. tahliye edildi.

26.12.2014 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da Şehit Teğmen Kubilay'ı anma programında yaptığı basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki lise öğrencisi M.E.A. tahliye edildi.

Lise öğrencisi M.E.A. (16) geçtiğimiz salı günü şehir merkezindeki Gedavet Parkı'nda düzenlenen Kubilay'ı anma programında yaptığı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla çarşamba günü okulunda gözaltına alınmıştı. Sorgusundan sonra çıkarıldığı Konya 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklanmasına karar verilen M.E.A, Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmişti. M.E.A'nın avukatı Barış İspir'in Perşembe günkü itirazını değerlendiren Konya 2. Sulh Ceza Mahkemesi bu sabah M.E.A'nın tahliyesine ve tutuksuz yargılanmasına karar verdi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından tahliye edilen lise öğrencisi M.E.A, ailesi, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, partililer ve arkadaşları tarafından davul zurnayla karşılandı. Cezaevinden tahliye olduktan sonra M.E.A, merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi'ndeki dedesi Mehmet Emin Akkavim'in evine götürüldü.

Dedesinin evinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran M.E.A, cezaevinde sadece annesini düşündüğünü söyleyerek, "Benim olayım yüzünden kendisine bir şey olmasından çok korkuyordum. Şimdi çıktım. Alındığım okuluma döneceğim. Evime döndüm mutluyum bu yüzden" dedi.

Şehit Teğmen Kubilay'ı anmak için toplandıktan bir gün sonra okuluna polislerin geldiğini anlatan M.E.A, polislerin müdür yardımcısının odasından Güvenlik Şube'ye götürdüklerini ifade etti. Cezaevinde neler yaşadığının sorulması üzerine M.E.A, "Korku yoktu" diyerek, cezaevinde yediği pirinç pilavının tuzsuz tatsız olduğu söyleyerek, en çok annesinin pirinç pilavını özlediğini dile getirdi. Liseli gencin annesi Nazmiye Gök ise, oğlunun tutuklanmasının ardından şok geçirdiğini belirterek, "Kendim Güvenlik Şube'ye götürdüm. İfadesi alındı. Savcının ifadesini alıp bırakılacağı söylenmişti. Hatta kendisi bana, 'Anne git buradan, bekleme. Ben gelirim 1-2 saat sonra' dedi. Eve gittim saat 16.30'a kadar bekledim. Haber gelmeyince ümidimi kestim ve tutuklandığını duydum. Şok oldum yani herkes gibi ben de şok oldum" diye konuştu.

Dedesinin evinde geçmiş olsun dileklerini kabul eden M.E.A, daha sonra kendisini desteklemeye gelen arkadaşları ve partililerle özgürlük halayı çekerek tahliyesini kutladı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanına Hakaret İddiasıyla Tutuklanan Liseli Genç Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da 750 adet uyuşturucu hap ele geçirildi
    13:35 Erzincan'da 750 adet uyuşturucu hap ele geçirildi

    Erzincan'da, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, B.E. isimli şahıstan 750 adet sentetik ecza maddesi ele geçirildi. Şüpheli şahsın işlemleri adli makamlarca devam etmektedir.

  • Aksaray'da Turizm Haftası kapsamında Ihlara Vadisi Yürüyüşü düzenlendi
    13:33 Aksaray'da Turizm Haftası kapsamında Ihlara Vadisi Yürüyüşü düzenlendi

    Aksaray'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve protokol üyeleri Ihlara Vadisi'nde yürüyüş düzenledi. Kumbuzoğlu, Ihlara Vadisi'nin Aksaray turizminin göz bebeği olduğunu belirterek, yılda 700 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini ve yeni hedeflerinin yılda 2,5 milyon turist ağırlamak olduğunu söyledi.

  • MHP Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimleriyle ilgili açıklama yaptı
    13:32 MHP Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimleriyle ilgili açıklama yaptı

    MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Pınarbaşı seçimlerinin yeniden yapılması kararıyla ilgili olarak CHP Milletvekili Aşkın Genç'i eleştirdi. Ersoy, haksızlık ve usulsüzlüklerin olduğunu belirterek, milletin iradesine sahip çıktıklarını söyledi.

  • Zonguldak'ta Kadırga rampasında uzun araç nedeniyle kuyruk oluştu
    13:30 Zonguldak'ta Kadırga rampasında uzun araç nedeniyle kuyruk oluştu

    Zonguldak'ta öğlen saatlerinde Kadırga rampasında uzun araç kaldı. Tırın rampada kalması nedeniyle kent merkezinden Kadırga rampasına kadar uzun araç kuyruğu oluştu. Trafikte kalan araçlar tepki gösterdi ve tırın kurtarma çalışmaları başladı.

  • Antalya'da Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi
    13:29 Antalya'da Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

    Antalya'da yarın yapılacak Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası'nın basın toplantısı Dokuma Park'ta gerçekleştirildi. Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, World Athletics (WA) Üst Yöneticisi Jon Ridgeon, Robert Korzeniowsk ve milli atletlerin katıldığı toplantıda, organizasyonun önemi vurgulandı ve başarı dilekleri iletildi.


Advertisement