Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu: "Türkiye'nin ve demokrasinin önündeki en büyük engeller kalkacak, halk tekrar birliğine ve beraberliğine kavuşacaktır.

30.07.2014 22:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, " Türkiye'nin ve demokrasinin önündeki en büyük engeller kalkacak, halk tekrar birliğine ve beraberliğine kavuşacaktır. Halkın içindeki ayrım ortadan kalkacaktır. Halk 76 milyon olarak tekrar birbirine kavuşacak" dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu ile eşi Füsun İhsanoğlu, bayramın son gününü, halkı selamlamak ve bayramlaşmak üzere Bağcılar'da geçirdi.

Sancaktepe Mahallesi'nde yürüyerek vatandaşlarla sohbet eden İhsanoğlu, bu sırada gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Türkiye'nin ve demokrasinin önündeki en büyük engeller kalkacak, halk tekrar birliğine ve beraberliğine kavuşacaktır. Halkın içindeki ayrım ortadan kalkacaktır. Halk 76 milyon olarak tekrar birbirine kavuşacak. Türkiye ne Irak, ne Suriye olacak. Türkiye tekrar yeniden bir ve bütün olarak büyük Türkiye olacak ve büyük millet olacak. Onun için ben buradayım. Halkla beraberiz. Görüyorsunuz, eşimle ve dostlarımla beraber... Etrafımızda bin tane koruma memuru yok. Bildiğiniz, bilmediğiniz hiçbir şey yok. Halkla iç içeyiz. Halk bizi seviyor. Halk mührünü bizim resmin altına, oy pusulasının en sağındaki resmin altına, İhsanoğlu'nun altına mührü basacaktır. Bugün 1950'lerdeki halkın değişimine benzer, 2014 senesinde Türkiye yine büyük bir oy patlamasıyla, 'yeter artık' diyecek. Herkese sürpriz olacak."

Bir gazetecinin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "kadınların kahkaha atmasına" ilişkin sözleriyle ilgili yönelttiği soruya İhsanoğlu, "Bu kadar gergin bir ortamda, eğer eşlerimiz, kızlarımız, annelerimiz, bacılarımız, kahkaha atabiliyorlarsa, biz demek hala sağlıklı bir durumdayız ve Türkiye hala bu kabustan kurtulma ümidini besliyor demek. Yakında kurtulacak inşallah" yanıtını verdi.

Füsun İhsanoğlu da aynı soruya karşılık, "Herhalde öyle demek istememiştir. Zannetmiyorum ki böyle bir şey desinler hanımlar için. Hanımlar beylerin baş tacıdır. Kahkaha da hanımların neşeli olması, şen olması ve toplumun lehinedir. Aleyhine değildir. Bilakis hele hele böyle bir ortamda neşeye çok ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Daha sonra seçim otobüsü üzerinden halkı selamlayarak bayramlarını kutlayan Ekmeleddin İhsanoğlu, 10 gün sonra Türkiye'nin, tarihinin en önemli kararlarından birini vereceğini söyledi.

İhsanoğlu, "O kararda 3 aday içinden birisini seçip, onu Çankaya'ya gönderecektir. Yani devletin başına, milletin bütünlüğünün temsilcisi olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğünün temsilcisi olarak gönderecektir. Bu tarihi kararı siz alacaksınız. Hür iradenizle, bilinçli bir şekilde, dürüstçe ve namuslu bir şekilde alacaksınız" dedi.

Türkiye'nin bir Suriye, bir Irak olmadığını ifade eden İhsanoğlu, "Türkiye'de Baas partisi yoktur. Türkiye, hür ve demokratik bir ülkedir. Bu seçimler tarihi seçimlerdir. Türk milleti, bu tarihi seçimde kararını verecektir. 'Yeter artık söz milletindir' sözünü bir daha tekrarlayacaktır" şeklinde konuştu.

"Bugün bu temel su almıştır"

10 Ağustos'taki seçimlerin milletvekili veya belediye seçimi olmadığını, cumhurbaşkanı seçimi olduğunu hatırlatan İhsanoğlu, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı seçimi devletin sigortasıdır. O sigorta hiçbir zaman atmamalıdır, attığında devlet çöker. Zaten 'adalet mülkün temeli' dedik. Bugün bu temel su almıştır. Adalet mefhumu sarsılmıştır. Mahkemelerimiz ve kolluk kuvvetlerimiz siyasetin etkisinde kalmıştır. Çankaya artık siyasetin etkisinde, bir şahsın etkisinde kalmamalıdır. Milletin bütünlüğünün temsilcisi olmalıdır. Bir tek partinin temsilcisi değil, bütün partilerin, partisiz olanların temsilcisi olmalıdır. Çankaya'da oturacak cumhurbaşkanı, 76 milyonu kucaklayacak birisi olmalıdır. Siyasi tercih sahibi olmamalıdır. Siyasetin üstünde olmalıdır."

İhsanoğlu, sevgi, saygı, dirlik, birlik ekmek ve ekmeği bölüşmek için yola çıktıklarını vurgulayarak, "Biz ekmeğimizi kendi aramızda paylaştığımız gibi, misafirimiz olan kardeşlerimizle paylaşmaya hazırız. Biz ekmeğimizi paylaşmaya hazırız ama vatanımızı asla paylaşmayız. Asla bölüşmeyiz. Bunu hiç kimse düşünmesin, aklına getirmesin. Yok öyle şey. Türk milleti bunun bekçisidir. Hiç kimse Türk milletinin önüne çıkamaz. O bakımdan müsterih olunuz. Çankaya'da inşallah sizin gerçek bir temsilciniz olacaktır. Bir Türk oğlu Türk olacaktır."

Yürüyüş sırasında bir vatandaşın, "Evimde ekmek yok, bir tane ekmek yok. Çocuğumun ilacını almak için ne yapacağım?" yönündeki şikayetini dinleyen İhsanoğlu, 100 lira vererek, "Çocuğunun ilacını al" dedi.

İhsanoğlu, daha sonra Bağcılar'ı seçim otobüsüyle gezerek halkı selamladı. Bir ara otobüsten inen İhsanoğlu, bir pastaneye girerek, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yalnızca desteğini ilan eden 12 partinin değil, AK Partililerin de kendisine destek verdiğini savunan İhsanoğlu, halkın, 76 milyon insanı kucaklayan birini aradığını söyledi.

İhsanoğlu, siyasette ve anayasal haklarda tekel olmadığını dile getirdiği konuşmasını, "Bütün makamlar herkese açıktır. Bazı belirtilen şartlara göre, kimse burada proje aramasın. Proje varsa halkın, milletin projesidir. 12 parti bir insanın etrafında toplanıyorsa, en sağdan en sola, muhafazakarı, dindarı, milliyetçisi, sosyal demokratı, sosyalisti bir araya geliyorsa ve AK Partililer de 'evet' diyorsa, demek ki bu gerçekten milli projedir. Bunun en güzel tezahürünü 10 Ağustos'ta hep beraber göreceğiz" şeklinde tamamladı.

İhsanoğlu'nun Bağcılar ziyareti sırasında zaman zaman küçük çaplı kavgalar çıktı, arbede yaşandı. Arbede sırasında arada kalan basın mensupları, şikayetlerini İhsanoğlu'na ve ekibindeki yetkililere iletti.

Bazı kişilerin, foto muhabirlerinden, çıkan kavgalardan birinde çektikleri fotoğrafları silmesini istemesi tepki topladı.

"Ekmek için Ekmeleddin'i seçin" ve "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganlarının atıldığı Bağcılar ziyaretinin ardından Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkmen bir ailenin evini ziyaret etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şubat Ayında İnek Sütü Miktarı Azaldı
    10:52 Şubat Ayında İnek Sütü Miktarı Azaldı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubat ayında toplanan inek sütü miktarı bir önceki aya göre yüzde 2 azalarak 897 bin 379 ton oldu. Ayrıca, şubat ayında içme sütü üretimi yüzde 13,2 azalarak 133 bin 505 ton olarak gerçekleşti. Ayrıntılı verilere göre, inek peyniri üretimi yüzde 10,6 artarken, ayran üretimi yüzde 28,3, yoğurt üretimi yüzde 16,6, içme sütü üretimi yüzde 0,5, tereyağı üretimi ise yüzde 20,1 arttı.

  • Kartepe'de Yaya Geçidinde Kaza: Bir Kişi Tırın Altında Kaldı
    10:51 Kartepe'de Yaya Geçidinde Kaza: Bir Kişi Tırın Altında Kaldı

    Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, yaya geçidinde ilerleyen bir tırın çarpması sonucu bir kişi tırın altında kaldı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan kişi hastaneye sevk edildi. Kaza saatler arasında şehir içi trafiğine çıkan tır sürücüsüne para cezası uygulandı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Şehit annesi Ergüzel:
    10:51 Şehit annesi Ergüzel: "Keşke o gün telefonu hiç kapatmasaydım"

    Şehit annesi Ergüzel: "Keşke o gün telefonu hiç kapatmasaydım" 6 Şubat depremlerinde evlerini kaybeden şehit aileleri, BAYKAR tarafından kurulan 2 bin kişilik konteyner kentte yaşamlarını sürdürüyor Şehit Ali Suna'nın annesi Elif Ergüzel Suna, "Şehit annesi olarak çok gururluyum, Allah razı...

  • Zonguldak'ta Mart Ayında 485 Konut Satıldı
    10:51 Zonguldak'ta Mart Ayında 485 Konut Satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Zonguldak'ta geçen Mart ayında 485 konutun satışı gerçekleştirildi. TÜİK'in açıkladığı istatistiklere göre, 2024 yılı Ocak ayında 363, Şubat ayında 432 ve Mart ayında 485 konutun satışı gerçekleşti. Ayrıca, 2023 yılında Zonguldak ilçelerindeki konut satışlarına ilişkin istatistikler de paylaşıldı. Alaplı ilçesinde 381, Çaycuma ilçesinde 1090, Devrek ilçesinde 603, Karadeniz Ereğli ilçesinde 1652, Gökçebey ilçesinde 171, Kilimli ilçesinde 196, Kozlu ilçesinde 845 ve Merkez ilçede ise 1155 konutun satışı gerçekleşti.

  • Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nde Veri Sızıntısı: Polis Memuru ve İki Polis Adliyeye Sevk Edildi
    10:50 Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nde Veri Sızıntısı: Polis Memuru ve İki Polis Adliyeye Sevk Edildi

    Bitlis Emniyet Müdürlüğüne ait çeşitli verileri sosyal medya platformu 'X' üzerinden 'BombacıMülayim01' adıyla açtığı hesaptan paylaşan polis memuru V.K. ile Bitlis'te görevli diğer iki polis adliyeye sevk edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında hastaneye götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçen şüpheliler, daha sonra Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli gözetiminde Bitlis Adliyesine getirildi.

  • Bilecik'te Hırsızlık İhbarı Üzerine Yakalanan Şüpheli Şahıs Laptop ve Sırt Çantasıyla Yakalandı
    10:50 Bilecik'te Hırsızlık İhbarı Üzerine Yakalanan Şüpheli Şahıs Laptop ve Sırt Çantasıyla Yakalandı

    Bilecik Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, evden hırsızlık ihbarı üzerine harekete geçti. Olay yerine giden ekipler, kısa sürede şüpheli şahsı yakalayarak, çalınan 1 adet laptop ve sırt çantasını sahibine iade etti. Şüpheli şahıs, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

  • Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Grubu'nda Söğütspor zorlu maçı kazandı
    10:50 Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Grubu'nda Söğütspor zorlu maçı kazandı

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Grubu'nda ikinci hafta sonunda Söğütspor, Osmaneli Belediyespor'u 1-0 yenerek liderlik yarışında önemli bir galibiyet aldı.

  • Zonguldak'ta yasadışı silah ve mühimmat ticareti operasyonunda 6 şüpheli yakalandı
    10:49 Zonguldak'ta yasadışı silah ve mühimmat ticareti operasyonunda 6 şüpheli yakalandı

    Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele kapsamında yasadışı silah ve mühimmat ticareti yapan 6 şüpheliyi yakaladı. Operasyon sonucunda esrar maddesi, uyuşturucu madde kullanma aparatı, tabanca ve fişek ele geçirildi. Şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

  • Bursa'da 'yol verme' tartışmasından sürücüler kavga ederek birbirlerine saldırdı
    10:49 Bursa'da 'yol verme' tartışmasından sürücüler kavga ederek birbirlerine saldırdı

    Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, ticari taksi ile otomobil sürücüsü arasında 'yol verme' meselesi yüzünden çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Sürücüler birbirlerine saldırırken, ticari taksi sürücüsü kafasından yaralandı. Olaya müdahale eden çevredeki vatandaşlar tarafından ayırılan taraflar, polis merkezine götürüldü.

  • Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Esnaf ve Vatandaşlar Mutlu
    10:49 Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Esnaf ve Vatandaşlar Mutlu

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda stantlar açılırken, yerli ve yabancı turistler Adana lezzetlerine akın etti. Karnaval alanları yoğunlukla dolu ve esnaf karnavalın can suyu olduğunu belirtiyor.

  • Aksaray'da düzenlenen Gençler Türkiye Kuraş Şampiyonasında Bilecikli sporcular büyük başarı elde etti
    10:49 Aksaray'da düzenlenen Gençler Türkiye Kuraş Şampiyonasında Bilecikli sporcular büyük başarı elde etti

    Aksaray'da düzenlenen Gençler Türkiye Kuraş Şampiyonasında Bilecikli sporcular, altın, gümüş ve bronz madalyalar kazanarak büyük bir başarı elde etti. Serkan Değirmenci altın madalya, Fatmanur Uçar, Sümeyye Deniz ve Polat Şentürk gümüş madalya, Şevval Yağmur Tunca ve Yiğit Topal ise bronz madalya kazandılar. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcuları ve antrenör Serkan Can'ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, yeni projeleri inceledi
    10:49 Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, yeni projeleri inceledi

    Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, göreve başladıktan sonraki ilk incelemesini yaparak, Bilecik'e kazandırılacak yeni proje ve çalışmaları yerinde kontrol etti. Başkan Subaşı, mahalle sakinleriyle sohbet ederek talep ve görüşlerini aldı.


Advertisement