Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Seçimi

Cumhurbaşkanı Seçimi

CHP, MHP, DSP, DP ve BTP'nin İzmir il başkanları bir araya gelerek Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için destek çağrısında bulundu.

15.07.2014 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP, MHP, DSP, DP ve BTP'nin İzmir il başkanları bir araya gelerek Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için destek çağrısında bulundu.

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlenen basın toplantısında CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Türkiye'nin cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden birine hazırlandığını belirtti.

Demokrasi söz konusu olduğunda 5 partinin ortak noktada buluştuğunu ve özgürlüklere sahip çıktığını kaydeden Engin, "Demokrasinin tamir edilebilmesi için Cumhurbaşkanlığı seçimi önemlidir" dedi.

Adayların adil olmayan bir seçim sistemiyle yarıştığını savunan Ali Engin, "TRT, yani Tayyip Radyo Televizyon Kurumu, kampanyanın başından bu yana Tayyip Erdoğan'a 500, Ekmeleddin İhsanoğlu'na 3, Selahattin Demirtaş'a ise neredeyse 0 dakika süre vermiştir. Bu durum, seçimin devlet baskısıyla yürüdüğünü göstermektedir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 18 Temmuz'da İzmir'e geleceğini duyuran Engin, İzmirlilerin 10 Ağustos'ta sandık başına gitmesini istedi.

Engin, seçim öncesi yaz sıcağında devletin vatandaşa kömür dağıtılmasını da doğru bulmadıklarını söyledi.

-MHP ve DSP

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da 12 yıllık AK Parti iktidarını eleştirdi.

Millet üstünde hesabı olanların önündeki tek engelin Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu kaydeden Karataş, "Ekmeleddin İhsanoğlu'na en yüksek oyun çıkması için katkı sağlayacağız. Çünkü bu seçimler Türkiye açısından büyük önem taşımaktadır" dedi.

DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe de Ekmeleddin İhsanoğlu'nun devlet adamı kimliğiyle her geçen gün Türk halkını kendisine hayran bıraktığını söyledi.

-DP ve BTP

DP İzmir İl Başkanı Gürcan Ötengengil ise Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Türkiye'de özlenen demokrasi tablosu için katkıda bulunduğunu söyledi.

BTP İzmir İl Başkanı Adem Birinci de Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini ifade ederek, "Biz 5 parti olarak Ekmeleddin Bey'in arkasındayız" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement