Cumhurbaşkanı'na Hakaretten Yargılanan MHP'li Sözlü: Paylaşımları Ben Yapmadım - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı'na Hakaretten Yargılanan MHP'li Sözlü: Paylaşımları Ben Yapmadım

Cumhurbaşkanı\'na Hakaretten Yargılanan MHP\'li Sözlü: Paylaşımları Ben Yapmadım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesi üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, savunmasında söz konusu paylaşımları kendisinin yapmadığını söyledi.

12.01.2016 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal paylaşım sitesi üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, savunmasında söz konusu paylaşımları kendisinin yapmadığını söyledi. Belediye basın bürosunda görevli Lütfü Küpeli ise paylaşımı kendisinin yaptığını belirterek "Hakaret kastıyla hareket etmedim" dedi.

İddiaya göre Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından 27 Mart 2015 Dünya Tiyatrolar Günü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının olduğu paylaşımda bulunuldu. Paylaşımda Erdoğan'a yönelik çeşitli suçlamalarda bulunuldu.

DAVA AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatının şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucu Başkan Hüseyin Sözlü hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla 4 yıla kadar hapis istemiyle 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Hakim karşısına çıkan Hüseyin Sözlü, suçlamayı kabul etmeyerek savunmasında şunları söyledi:

"Suçlamaya konu olan paylaşımları ben yapmadım. Yoğun bir çalışma programı içerisinde hareket ederken gerek güncel, gerek yaptığımız çalışmalarla alakalı bizi takip eden takipçilerimize bir kısım bilgilendirmelerde bulunmak üzere değişik sosyal medya hesaplarım bulunmaktadır. Bahsettiğim bu tarz faaliyetlerin yürütülmesiyle alakalı ayrıca basın bürosu şeklinde bir birimimiz de mevcuttur. Hakkımda bu tarz bir suçlama yapıldığını öğrendikten sonra yaptığım araştırmada bu paylaşımın bahsettiğim birimde görevli çalışma arkadaşlarımızdan Lütfü Küpeli isimli kardeşimizin bu paylaşımı suç kastı olmaksızın yazdığını, yazarken de mensubu olduğum partinin Ankara'da yapılan genel kurul toplantısında genel başkanının kullandığı söz olmasında ötürü sakınca olmadığını düşünerek paylaşıldığını ifade etti. Dolayısıyla bu fiilin muhatabı ben değilim."

'HAKARET KASTIM YOKTU'

Tanık olarak ifade veren, Lütfü Küpeli ise söz konusu paylaşımı kendisinin yaptığını belirterek, "Mesajı hakaret kastı olmaksızın tamamen eleştiri maksadıyla paylaştım. Hatta davaya konu teşkil eden mesajdaki ifadeler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis'teki bir konuşmanın içeriğinden alınmıştır. Zaten Başkan Sözlü İnstagram hesabını çok sık kullanmaz ve bu mesajı gördükten sonra kaldırmamızı istedi. Suç kastım yoktur. Ayrıcı paylaştığım fotoğrafı da kendim hazırlamadım" diye savunma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Reşit İlker Altunışık tanığın ifadelerini kabul etmediklerini, tanığın suçu üstlenme çabasında olduğunu iddia ederek, "Söz konusu paylaşım sanık Sözlü'nün kendi sosyal medya hesabından yapmıştır. Kişi kendi hesabından sorumludur. Müvekkilim fotoğrafın altında 'Mandacılık ve terör örgütüyle işbirliği' içinde olmakla itham edilmektedir. Sanığın müsnet suçtan cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Mahkeme hakimi tanık Lütfü Küpeli hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar vererek duruşmayı erteledi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı'na Hakaretten Yargılanan MHP'li Sözlü: Paylaşımları Ben Yapmadım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı
    23:23 Bingöl'de AFAD ekipleri kayalık bölgede mahsur kalan 4 kişiyi kurtardı

    Bingöl'ün Merkeze bağlı Yelesen köyünde doğa yürüyüşü yapan 4 kişi, tırmandıkları kayalık alandan inemeyince 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istedi. AFAD İl Müdürlüğü ekipleri, bölgeye sevk edilerek yaptıkları çalışma sonucu 4 kişiyi bulunduğu yerden kurtardı.

  • İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:14 İzmir Karaburun'da Yunanistan unsurları tarafından geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmen kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri, Yunanistan unsurlarınca geri itilen lastik bottaki 1'i çocuk 37 düzensiz göçmeni kurtardı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı
    23:13 Ferhat Göçer, Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda sahne aldı

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Ferhat Göçer, Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta konser verdi. Katılımcılar, Göçer'in şarkılarına eşlik ederken, dinleyiciler ise performansı cep telefonlarıyla kaydetti ve konser sonunda sanatçıyı alkışladı.


Advertisement