Cumhurbaşkanı'na Hakarete 10 Ay Hapis - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı'na Hakarete 10 Ay Hapis

Cumhurbaşkanı\'na Hakarete 10 Ay Hapis

Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP) Bayraklı İlçe Başkanı Yusuf Gencer, Cumhurbaşkanı'na haraket ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarprıtıldı.

15.12.2015 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkın Kurtuluşu Partisi (HKP) Bayraklı İlçe Başkanı Yusuf Gencer, Cumhurbaşkanı'na haraket ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarprıtıldı.

Soma'da 301 işçinin, Ermenek'te ise 18 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden kazalarının ardından HKP'nin basın açıklalarında taşıdığı döviz nedeniyle, partinin Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Bayraklı İlçe Başkanı Yusuf Gencer'e Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava açıldı. Karşıyaka 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Yusuf Gencer önce 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı, ardından iyi hal nedeniyle ceza 10 aya düşürüldü.

'TOPLUMU SİNDİRME, KORKUTMA AMAÇLI'

Duruşma bitiminde Karşıyaka Adliyesi önünde HKP üyeleri basın açıklaması yaptı. HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak şöyle dedi:

"Tayyip Erdoğan'ın toplumu sindirme, korkutma, yıldırma araçlarından birisi olan Cumhurbaşkanı'na hakaret davalarından biri daha Karşıyaka 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesinde sonuçlandı. 1200 civarında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçu davasından biri olan bu dava Tayyip Erdoğan'ı erken sevindirebilir. Ama kendisinin yapmış olduğu haksızlıklara, hukuksuzluklara ve halk düşmanı politikalarına her zaman karşı duracağız. Eninde sonunda Halkın Kurtuluş davasını savunanlar kazanacaktır." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı'na Hakarete 10 Ay Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement