Cumhurbaşkanı Gül'den Halka Veda Mesajı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül'den Halka Veda Mesajı

Cumhurbaşkanı Gül\'den Halka Veda Mesajı

Gül: (2) "Kürt asıllı vatandaşlarımın tarihten kaynaklanan kültürel, insani, siyasi ve ekonomik sorunlarının çözümü için yapılan çalışmalara ilham ve destek verdim" "Devlet sistemi içinde, anayasa ve kanunlardan kaynaklanmayan herhangi bir dayanışma ve yapılanmaya müsaade edilemeyeceğini her zaman vurguladım"

25.08.2014 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, halka hitaben yayımladığı veda mesajında, "Kürt asıllı vatandaşlarımın tarihten kaynaklanan kültürel, insani, siyasi ve ekonomik sorunlarının çözümü için yapılan çalışmalara ilham ve destek verdim" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, halka hitaben kaleme aldığı veda mesajı, Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yayımlandı.

Göreve geldiğinde ilk yurt içi seyahatini Van, Hakkari, Siirt, Şırnak ve Diyarbakır'a yaptığını anımsatan Gül, bu seyahatte halkın, şahsında devlete gösterdiği coşkulu muhabbet ve saygıdan derinden etkilendiğini kaydetti. Gül, mesajında, "Kürt asıllı vatandaşlarımın tarihten kaynaklanan kültürel, insani, siyasi ve ekonomik sorunlarının çözümü için yapılan çalışmalara ilham ve destek verdim" ifadesini kullandı.

Askeri vesayet ve darbe tartışmalarına son verilmesini sağlayan düzenlemeleri onayladığını anımsatan Gül, "başkomutan" sıfatıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçları ve mensuplarının sorunlarıyla çok yakından ilgilendiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, "Ordumuzun modernleşmesine ve güçlenmesine büyük emek verdim. Savunma reformu hazırlıklarına öncülük ettim" diyerek, şehit yakınları ve gazilere her zaman özel ilgi ve ihtimam gösterdiğine dikkati çekti.

Genel olarak uzun tutukluluk sürelerinden, milletvekili, genelkurmay başkanı ve gazetecilerin tutuklanmalarından dolayı, yeri geldiğinde endişelerini ve uyarılarını kamuoyuyla açıkça paylaştığına işaret eden Gül, şunları ifade etti:

"Kamu yönetiminde devlete sadakatin, liyakat ve ehliyetin esas olması gerektiğini hatırlattım. Devlet sistemi içinde, anayasa ve kanunlardan kaynaklanmayan herhangi bir dayanışma ve yapılanmaya müsaade edilemeyeceğini her zaman vurguladım.

Cumhurbaşkanı olarak, ülke yönetiminde şeffaflığın ve hesap verebilirliğin egemen olmasını arzu ettim. Bunun, demokratik yönetimin ve refahın temeli olduğuna dikkat çektim. Bu doğrultuda, Sayıştay'ın denetim yetkilerinin korunması konusunda titiz davrandım. Ayrıca, Devlet Denetleme Kurulu'nu, kamu vicdanı ve çıkarları doğrultusunda görevini yapması için, tarihinde ilk kez, bu derece aktif duruma getirdim."

-"Belediyeleri ayrım yapmadan ziyaret ettim"

Ekonomide ise "siyasi istikrar-ekonomik büyüme" ilişkisine verdiği önemi hep vurguladığını kaydeden Gül, sürdürülebilir büyümenin gerekleri konusunda tavsiyelerde bulunduğunu, bu çerçevede, eğitimde kalitenin, bilimsel-teknolojik gelişmenin, girişimciliğin teşvikinin önemine sık sık dikkat çektiğini anımsattı.

Gül, Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşmesi gerektiğini hatırlatarak, mesajında "Önümüzdeki esas sınamanın ve kritik eşiğin, orta gelir tuzağına düşmemek olduğu konusuna dikkat çektim. Bu yönde ekonomik ve hukuki reformlar yapılmasında ısrar ettim" ifadesini kullandı.

Ekonomik-sosyal hayatın temeli olarak gördüğü işadamı, sanayici ve tüccarlar, işçi ve memur sendikaları, çiftçi, esnaf ve meslek kuruluşlarının en sık temas ettiği kesimler arasında yer aldığını kaydeden Gül, şu değerlendirmelerde bulundu:

"81 ilimize yaptığım ziyaretlerimde belediyeleri parti ayrımı yapmaksızın ziyaret ettim. Bu ziyaretlerimde halkımızın kardeşlik ve beraber yaşama duygularını hep teşvik ettim.

Eşimle birlikte birçok sosyal sorumluluk projesine himaye verdik. Zengin kültür mirasımızın korunmasında da öncülük etmeye çalıştım. Her vesileyle çevrenin ve doğal hayatın korunmasında duyarlılık yaratmaya gayret ettim. Din alimlerimiz ile sanatçılarımızı, fikir, bilim ve kültür insanlarımızı, üniversitelerimizi entelektüel ve manevi zenginliğimizin saygın temsilcileri olarak gördüm. Onlarla ve ayrıca gençlerimizle yakın diyalog içinde oldum, görüşlerinden faydalandım."

-"Yurt dışı seyahatlerimi büyük seferlere dönüştürdük"

Veda mesajında, "Devletimizi ve milletimizi yurt dışında da eşimle birlikte en büyük özeni göstererek temsil ettik" ifadesine yer veren Gül, Türkiye'nin dış politika hedefleri ve stratejik çıkarları doğrultusunda yoğun bir diplomatik faaliyet içinde olduğunu vurguladı. Gül, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin diplomaside erdemli gücü temsil etmesi gerektiği inancıyla, bölge ve dünya barışına samimi katkıda bulunmayı amaçladım. Diğer yandan bu faaliyetlerimin ekonomi ve ticaretimizin, iş dünyamızın ihtiyaçlarına, ulaştırma ve enerji gibi stratejik alanlardaki çıkarlarımıza cevap vermesini sağladım.

Yurt dışı seyahatlerimi işadamı, tüccar ve müteşebbislerimizin projelerini, ihracatlarını, yatırımlarını değerlendirdikleri büyük seferlere dönüştürdük. Birçok ülkeye Türkiye'den yapılan ilk ziyareti gerçekleştirdim. Birçok ülkeden ilk kez devlet başkanı ağırladım. Dost ve müttefikimiz olan ülkelerin liderleriyle ilişkilerimizi en üst düzeyde pekiştirdim. 40 yıl aradan sonra Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeliğine büyük bir başarıyla seçilmemizin sevincini yaşadım. Konseye bizzat başkanlık ettim."

-"Kronik dış politika ihtilaflarında sorun çözücü yaklaşımlar geliştirdim"

Türkiye'nin AB'ye tam üyelik sürecinin aksamadan ilerlemesinde titizlik gösterdiğini belirten Gül, komşu, dost, akraba ve soydaş ülkelerle sıcak ilişkileri güçlendirdiğine ve koruduğuna vurgu yaptı. Türk Dünyası ve İslam alemiyle ilişkilerin en üst düzeye ulaşmasına katkıda bulunduğunu ifade eden Gül, mesajında,  "Kıbrıs davamıza desteğimi, ilk ve son ziyaretlerimi yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yaparak, kuvvetli biçimde ifade ettim. Dünyanın dört bir yanındaki Türk vatandaşlarıyla, gurbetçilerimizle, soydaşlarımızla her vesileyle yakından ilgilendim" değerlendirmesinde bulundu.

Asya'daki büyük ekonomiler ve yükselen ülkelerle yeni ilişkiler geliştirdiğini, Afrika ve Latin Amerika gibi uzak bölgelere ulaştığını anlatan Gül, başta Filistin ve Dağlık Karabağ olmak üzere bölgenin kronik dış politika ihtilaflarında sorun çözücü yaklaşımlar geliştirdiğini aktardı. Gül, "Filistin davasına her zaman sahip çıktım. Bazı bölgesel işbirliği girişimlerine ve uzlaşı mekanizmalarına öncülük ve ev sahipliği ettim" görüşünü paylaştı.

Cumhurbaşkanı Gül, uluslararası forumlarda yaptığı çağrılarda, yoksulluk, uyuşturucu madde sorunu, kitle imha silahlarının yayılmasından, yabancı düşmanlığı, ırkçılık, mezhepçilik, fanatizm, İslamofobi ve antisemitizme kadar küresel sorunlara ve tehditlere karşı insanlığın ortak mücadele vermesini teşvik ettiğini vurguladı.

-"Cumhurbaşkanlığının en aziz hatırası, halkın muhabbet ve güveni"

Cumhurbaşkanı Gül, mesajını şöyle tamamladı:

"7 yıl boyunca, her düşünceden, siyasi partiden, inançtan ve kimlikten, kadın-erkek, genç-yaşlı vatandaşlarımın bana olan sıcak muhabbetini ve güvenini yakından hissettim. Gösterdiğiniz samimi muhabbet ve güven, Cumhurbaşkanlığı dönemimin bende kalan en aziz hatırası olacaktır.

Yüce Meclis'e, hükümetimize ve yargı organları ile sivil toplumumuza benimle yaptıkları değerli işbirliği için içtenlikle teşekkür ediyorum. Ecdadımızın, devletimizin kurucularının, şehitlerimizin, kahramanlarımızın aziz hatıralarını bu vesileyle bir kez daha yad ediyor, kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum.

Görevimden ayrılırken, aziz Türk milletinin ve ülkemizin geleceğine olan inancımın tam olduğunu ifade etmek isterim. Şahsım ve ailem adına, hepinize Cenab-ı Allah'tan sıhhat ve selamet diliyorum. Gençlerimizin, çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül'den Halka Veda Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nde Yeni Başkan Seçildi
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nde Yeni Başkan Seçildi

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçim sonucunda Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçimde 14 oy alarak başkanlığa seçilen Özçelik'in yönetim kurulu üyeleri ise Sabahattin Çorbacı, Serkan Beşevli, Yücel Yalçınkaya ve İsmail Başbuğa oldu.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı, dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis, çocukların bulunması için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.


Advertisement