Cumhurbaskanı Gül: Cumhurbaşkanlığı Tartışmaları Doğal (3) - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaskanı Gül: Cumhurbaşkanlığı Tartışmaları Doğal (3)

Hisarcıklıoğlu: YILDA 152 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPIYORUZ TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, Adana Ticaret Borsası'nın Borsa Kampusu'nün tamamlandığında sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en modern borsalarından biri olacağını söyledi.

24.04.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hisarcıklıoğlu: YILDA 152 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPIYORUZ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, Adana Ticaret Borsası'nın Borsa Kampusu'nün tamamlandığında sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en modern borsalarından biri olacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu, konuşmasında şöyle dedi:

"Bu aslında vizyon işi. Adana, işi doğru yapmaktadır. Kültürümüzde çok güzel bir söz var; 'Birlikte rahmet ve bereket ayrılıkta azap vardır' diye. Türkiye'de marka şehirlere son 15-20 yılda zenginliğini katlamış şehirlere baktığımızda hep bu birlikteliği görürüz. Kim birlik ve beraberse o şehir almış başını gitmiş. Güzel örnek işleri var Konya, Denizli, Gaziantep ve Kayseri gibi. Bu illere bakınca valisi belediye başkanı, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları hepsi tek yürek. Bunun da sonucu olarak rahmet ve bereket gelmektedir. Bugün 152 milyar dolar ihracat yapıyoruz. Avrupa'ya, Amerika'ya dünyanın en rekabetçi piyasalarına sanayi malı satıyoruz. Müteahhitlerimiz 103 ülkede toplam 175 milyar dolar ihale yüklenmiş ve Çin'den sonra dünyada en büyük ihracatı yapan müteahhitlik sektörü bizimki olmuştur. Yılda 36 milyon turisti ağırlar hale geldik ve ülkemiz dünyanın 6. büyük turizm destinasyonu haline geldi."

ÜRÜN İHTİSAS BORSALARINI ÖNEMSİYORUZ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise, konuşmasında ticaret borsalarının önemine değindi. AK Parti hükümetin döneminden önce ülke genelindeki 110 borsanın ticaret hacminin yıllık 17 milyar 200 milyon lira olduğunu kaydeden Bakan Yazıcı, şöyle konuştu:

"2013 itibarıyla ülkemizde 113 borsa faaliyet gösteriyor. Bu borsalarımızın ticaret hacmi yıllık 226 milyar 500 milyon liraya ulaşmıştır. Hükümetimiz borsa faaliyetlerini çok önemsemektedir. Bu kapsamda lisanslı depoculuğun yaygınlaşması için çalışmalar yapıyoruz. Lisanslı depoculuk yapmak için dört firmaya lisans verdik. Ürün ihtisas borsalarını da hayata geçirilmesini önümüzdeki süreçte faaliyete geçireceğiz."

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise Adana'nın köklü bir sanayi kültürüne sahip olduğunu, yıllık 5 milyar dolara ulaşan ticaret hacmiyle küresel rekabette ülke kalkınması için görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştığını dile getirdi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da konuşmasında Cumhurbaşkanı Gül'ün Adana'ya ziyareti anısına 12 bin fidandan oluşan orman tesis edildiğini bildirdi.

"FİİLEN 500 YILLIK BORSAYIZ"

Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan da, tarih kayıtları incelendiğinde resmi olarak 100'üncü kuruluş yılına ulaşan Adana Ticaret Borsası'nın fiilen 500 yıllık bir kurum olduğunu vurguladı.

Çalışkan, Türkiye'de üretilen mısırın yüzde 35'nin, pamuğun yüzde 20'sinin, narenciyenin yüzde 70'inin, buğdayın yüzde 8'inin, soya fasulyesi ve yerfıstığının yüzde 90'ının Çukurova'da yetiştirildiğini anlattı. Çalışkan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın hayırlı elleri ile temelini atacağımız beri Borsa Kampüsü ile hem tarım ürünlerinin tam değerinde alışverişini ve depolanmasını sağlamak, hem de yaklaşık 6 milyon ton olan yıllık işlem hacmimizi kısa sürede ikiye katlayarak Adana'yı fiziki emtia borsacılığında dünyada sayılı yere getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Gül, iki bakan ve Hisarcıklıoğlu, Adana Ticaret Borsası'nda yıllık tescil sıralamasına göre ilk 10'da yer alan firmaların temsilcileri ile İstanbul Sanayi Odası'nca belirlenen 2012 Türkiye'nin İlk 500 Sanayi Kuruluşu ve İkinci 500 Sanayi Kuruluşu listesine giren 35 şirketin temsilcilerine ödüllerini verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaskanı Gül: Cumhurbaşkanlığı Tartışmaları Doğal (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement