Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erken Seçime Yeşil Işık Yaktı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erken Seçime Yeşil Işık Yaktı

Yeşilay'ın iftarında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili "Eğer parlamento bu işi çözemiyorsa çözecek olan yine milletimizdir" dedi.

03.07.2015 22:08  Güncelleme: 23:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay'ın iftar programında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"PARLAMENTO ÇÖZEMİYORSA ÇÖZÜM YERİ MİLLETTİR"

Meclis'te çoğunluğa sahip bir hükümetin en kısa sürede kurulması temennimdir. Tüm siyasi partilerimizi bu konuda sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum. Türkiye'nin önünde çok ciddi sorunlar, alınması gereken çok önemli kararlar var. Bu yükün altından kalkabilecek güç, dirayet ve kararlılıkla bir hükümet kurulması arzusundayım. Azınlık hükümetinin böyle bir imkana sahip olamayacağına inanıyorum. Aynı şekilde gündemimizdeki kritik meselelerde asgari bir anlayış birliği sağlayamamış partilerin kuracağı hükümetin de ihtiyacımız olan çözümleri üretemeyeceği kanaatindeyim. Dünyada ve bölgemizde gerçekten hayati gelişmelerin yaşandığı bir dönemde, Türkiye'nin hükümet meselesiyle uğraşmak zorunda kalmasını asla arzu etmezdim ama şartlar ülkemizi bu noktaya getirdi. İnşallah bu dönemi de en kısa sürede ve en hayırlı şekilde geride bırakacağız. Milletimiz 7 Haziran'da takdirini ortaya koydu. Bu tablodan bir hükümet çıkmazsa çözüm merci yine milletimizin ta kendisidir. Eğer parlamento çözemiyorsa çözecek olan milletimizin ta kendisidir. Yani kimse bu noktada milletimize gitmekten çekinmesin, kaçmasın.

"KOSKOCA PROFESÖR SİGARA, ALKOL BUNLARIN HEPSİNİ GÖTÜRÜYOR"

Bir Müslüman'ın ne uyuşturucu, ne alkol, ne kumarla hiçbir işi olamaz, sigarayı da ben bu kapsamda değerlendiriyorum. Bakıyorsun hoca koskoca profesör sigara alkol bunları hepsini götürüyor. Sonra kendini savunuyor. Sonra başkası yapınca bunları yapmamalısın diyor. Ben medya ile bu konuda çok savaş verdim. Ben bu konuda bazı programlarda açık net tavrımı ortaya koyduğumda çok eleştirilere maruz kaldım ama bu mücadelem devam edecek. Bütün bunlara rağmen inadına bir mücadele var.

''MISIR'IN CUMHURBAŞKANI MURSİ'DİR''

Ve ellerimi kaldırarak; Yarab bizleri Ramaza'na kavuşturduğun gibi Ramazan Bayramı'na da kavuştur diye niyaz ediyorum. Ben Mısır'daki darbeci zatı eleştirince bana bir çok yerden tepkiler geldi. Eğer ben halkın iradesine ve demokrasiye inandıysam; halkın iradesini yok sayanlara karşı mücadelem devam edecektir. Mısır'ın Cumhurbaşkanı Mursi'dir halkın oylarıyla o gelmiştir. Yanında Savunma Bakanlığı yapan general onu darbeyle indirmiştir. Ne yazık ki dünya iki yüzlü samimi değil. Bu samimiyetsizliğin sonucunda işte şuan da komşumuz ve daha farklı yerlerde ortaya gelenler ortada.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erken Seçime Yeşil Işık Yaktı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erken Seçime Yeşil Işık Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (147)

  • firtina : türkiye sevdalısı erdoğan milletin adamı adam gibi adamsın 54 41 Yanıtla
  • Amedli: Çözeriz çözeriz .... Yine gidelim sandığa hdp yüzde 20 ile geliyor ..... 33 49 Yanıtla
  • Memetov: Ey erdoğan Allaha sukurler olsun ki senin gibi bir lideri bu gozler gordu ve sahit olduk.Allah seninle inananlar seninle. Bizim bu sevgimizi aşkımızı nasil anlasin ki muhurlenmis kalpler 46 34 Yanıtla
  • Bir tost: Başkanım şu çapulcu hainlere yüz verme artık canımız feda sana inş yüzde elli geliyor allah seni memleketin başından eksik etmesin 42 27 Yanıtla
  • hakan: Olmalı bencede ak partiden başkası bu memlekete bişe veremez 45 21 Yanıtla
  • adanali: alevi sevmez, ataeist sevmez, kürt sevmez, solcu sevmez ama Yaradanı sever Yaradandan ötürü... 33 29 Yanıtla
  • chpAKP: Chp ye oy vermişttim şimdi akp ye oy vercem adamlarçalışıyor ben sağ görüşlü chp ama busefer akp 37 25 Yanıtla
  • memati: reis sen ne diyorsan öyle 37 24 Yanıtla
  • soylu: Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan 19 40 Yanıtla
  • Yeter ya: Acilislar bittimi? 29 29 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Advertisement