Cumhurbaşkanı Erdoğan Uşak'ta - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Uşak'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "7 Haziran, bizi kıymetli Menderes'in akıbeti, Mursi'nin akıbetiyle tehdit edenlerin bir kez daha hüsrana uğrayacağı seçim olacak" dedi.

27.05.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "7 Haziran, bizi kıymetli Menderes'in akıbeti, Mursi'nin akıbetiyle tehdit edenlerin bir kez daha hüsrana uğrayacağı seçim olacak" dedi.

Erdoğan, Kent Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu milletin evlatları iradelerine sahip çıktığında, yönetimde hak iddia ettiğinde birilerinin, 27 Mayıs askeri darbesini ve merhum Başbakan Adnan Menderes'in akıbetini hatırlattığını söyledi.

1960'dan günümüze kadar bunun onlarca örneğinin görüldüğünü dile getiren Erdoğan, "Rahmetli Özal, rahmetli Erbakan bunu bizzat yaşadı, iliklerine kadar hissettiler. Biz de 40 yıllık siyasi hayatımız boyunca böyle tehditlere, aba altından sopa göstermelere maruz kaldık" diye konuştu.

Bugün de benzer şeyler yaşandığına işaret eden Erdoğan, "Aynı şekilde birileri çıkıp resmimi koyuyor. Altına da ne diyor? 'Yüzde 52 oyla idama mahkum oldu' diyor. Ondan sonra çeviriyor. 'Şok karar. Mursi, yüzde 52 oy almasına rağmen idama mahkum oldu' diyor. Ondan sonra ben sosyal medyadan bunu çekip alıyorum. Ondan sonra biz onu demedik, bunu demedik. Dürüst olun. Elinizdeki yazılı ve görsel medyayla siz neyi ürküteceğinizi zannediyorsunuz" dedi.

"Paralel örgütün militanı olan bir sözde savcı geçenlerde çıkmış, 'Bunların yaptıkları Menderes'i geçti. Sonları da onlar gibi olacak' diyor" ifadesini kullanan Erdoğan, 27 Mayıs sabahı "Türk ordusu vazife başında" manşeti atan gazetenin de kendisini Mursi'nin akıbetiyle tehdit ettiğini, Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında da bazı CHP milletvekillerinin, marjinal grupların benzer tehditlerde bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Devir, aktörler değişse de darbeci zihniyet değişmedi. Milletin kalbine giremeyenler, onu fethedemeyenler, maalesef hep kumpaslardan, darbelerden medet umdular" değerlendirmesinde bulundu.

"Ücretli şarlatanlar, vesayetin tetikçileri"

Millet iradesine yönelik bir teşebbüs olduğunda, uluslararası medyanın bunun yanında yer aldığını belirten Erdoğan, "1960, 1980, 28 Şubat, Gezi olaylarında bu desteği görürsünüz. 27 Mayıs'tan önce Menderes'i baskıcı, İnönü'yü liberal gösteren, 1980 darbesinde cuntacıları Batı'nın dostu, teröristlerin düşmanı olarak selamlayan New York Times bugün de aynısını yapıyor" dedi.

Erdoğan, New York Times'ın kritik dönemlerde Türkiye ile ilgili haberlerinin "hep provokasyon koktuğunu" dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu gazete, rahmetli Özal'ı 'hanedanlık kuruyor, modern Osmanlı hükümdarı, kibirli' diye yaftalamıştı. Özal vefat ettiğinde de 'Türkiye'nin kavgacı Cumhurbaşkanı öldü' diyerek mutluluğunu saklamamıştı. Şimdi bu gazete işi gücü bırakmış bizimle uğraşıyor. Bize karşı NATO ve Amerika'yı göreve çağırıyor. Ey New York Times, Gazze'de 16 gazeteci İsrail uçakları tarafından katledilirken ses çıkarmayan bir uluslararası basın kuruluşu olarak güya bize basın özgürlüğü dersi vereceksiniz, öyle mi?

Bunların hepsi de gözlerini milletin iradesine yani sizlere dikmiş durumdalar. Ama bunlar Türk milletinin o asil duruşunu bilmiyorlar. O kirli ittifaklara benim milletimin nasıl ders vereceğini anlayamıyorlar. Bu uğurda şarlatanlıklarına her gün yenilerini ekliyor ve üstelik bunu da köşelerinden bizzat duyuruyorlar. Bunlar, ücretli şarlatanlar, vesayetin tetikçileri. Milletin evlatlarının iktidarda olmasına, sizlerin söz sahibi olmasına tahammül edemiyorlar. Filistin'de mazlumun, Mısır'da demokrasinin yanında durmamız Suriye'de yaşanan zulme karşı çıkmamız, onları rahatsız ediyor. Onlar istemese de biz yolumuza devam edeceğiz."

"Silahlı kuvvetlerimizi, tüm emniyet teşkilatımızı karşınızda bulursunuz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Menderes'i hatırlatarak, "Bu toprakların bağrından çıkan bir yiğitten alınan demokrasi sancağı, inanıyorum ki sizlerin desteğiyle inşallah 7 Haziran'da daha yüksek bir burca dikilecek. Bu seçim, 27 Mayıs heveslilerine, yeni Yassıadalar kurmak isteyenlere verilecek en güzel cevap olacak. Projesini bizzat hazırlattığım Yassıada ve Sivriada artık demokrasi ve özgürlükler adası olarak tarihe geçecek. 7 Haziran, bizi kıymetli Menderes'in akıbeti, Mursi'nin akıbetiyle tehdit edenlerin bir kez daha hüsrana uğrayacağı seçim olacak" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 bin kilometre öteden Türkiye Cumhuriyeti'nin reisicumhuruna parmak sallayanlara hak ettikleri cevabı vermeye var mısınız? 7 Haziran'da 'Bu ülkede birinci kuvvet basındır' diyenlere, 'Hayır, millettir' demeye var mısınız?  Şimdi buradan soruyorum. Öyle bir cevap verin ki 15 bin kilometre uzaklıktan, Pensilvanya'dan duyulsun, Kandil'den, Brüksel'den duyulsun. Yeni Türkiye'nin inşasına hazır mıyız? Yeni anayasa istiyor muyuz? Başkanlık sistemini destekliyor muyuz? 7 Haziran'da sandıkları patlatıyor muyuz" diye sordu.

Menderes'in mirasına sahip çıkılması gerektiğine işaret eden Erdoğan, "780 bin kilometrekarelik vatan topraklarında birileri operasyon düşünüyor. Boşuna heveslenmeyin, bizi karşınızda bulursunuz, silahlı kuvvetlerimizi, tüm emniyet teşkilatımızı karşınızda bulursunuz, hepsinden öte milletimizi karşınızda bulursunuz" görüşünü dile getirdi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Erdoğan Uşak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement