Erdoğan, Afganistan'daki Türk Askerleri Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Afganistan'daki Türk Askerleri Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan'da görev yapan Türk askerlerini ziyaret etti.

18.10.2014 19:36  Güncelleme: 23:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afganistan'da görev yapan Türk askerlerini ziyaret etti. Ziyareti sırasında bir konuşma yapan Erdoğan, "Bazı densizler çıkıp Mehmetçik'e taş atıyor olabilirler. Bazı alçaklar çıkıp Mehmetçik'e kurşun sıkıyor olabilirler. Barış için görev yaptığımız yerlerde bazıları çıkıp düşmanca tavırlar sergiliyor olabilirler. Dünyanın en büyük ve en kadim ordularında biri olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bu insanlık dışı saldırıların hiç birine boyun eğmez, hiç birinden etkilenmez ve vazifesini kararlılıkla yerine getirme idealinden asla vazgeçmez" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afganistan'da ki Doğan Kışlası'nda görev yapan Türk askerlerini ziyaret etti. Erdoğan, Doğan Kışlası'nda törenle karşılanmasını n ardından, karargah binasına geçti ve burada ve ziyaret defterini imzaladı. Daha sonra Kabil Eğitim, Yardım ve Danışma Komutanı Tuğgeneral Şafak Gök'ten brifing alan Erdoğan ardında kısa bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada askerlere hitaben yaptığı konuşmasında "Sizlerle gurur duyduğumuzu ve her zaman duyacağımızı bilmenizi istiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zaman zaman Türk askerinin yabancı ülkelerde görev yapmasının acımazsızca eleştirildiğini belirterek, "Burada yakın tarihimizden bir subayımızı Afganistanla da ilgilisi olması nedeniyle de bir kez daha hatırlamak ve hatırlatmak arzusundayım. 2012 yılında İstanbul'da Harp Akademileri Komutanlığı'nda Kurmay Subaylarımıza yaptığım konuşmamda da o subayımızı ve Afganistan'da ki bir hatırasını nakletmiştim" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Osmanlı Devleti 1. Dünya Savaşı'nda yenilmiş ve Mondros Anlaşması gereğince askerlerini bölgeden çekmeye başlamıştı. Fahrettin Paşa o esnada Medine'yi savunan Osmanlı birliğinin başındaydı. Kendisini İstanbul'dan defalarca silahları bırakmasına, Medine'yi teslim etmesine ve kendisinin de teslim olmasına dair emir geldiği halde, o Medine'yi ve Medine'de Hz. Peygamber'in mübarek kabrini bırakmak istemiyordu. Aylarca Medine'yi kahramanca müdafaa etti. Öyle ki adı da Çöl Kaplanı olarak tüm bölgeye yayıldı. 1921 yılında Gazi Mustafa Kemal'in talimatıyla Fahrettin Paşa Afganistan'a atadığımız ilk büyükelçimiz oldu. Geldi burada şerefle büyükelçilik görevi yaptı. Burada yaşadığı bir olay da çok enteresandır. Kabil'de bir yangın çıkıyor, Fahrettin Paşa hemen mahiyetini topluyor ve yangına koşuyor. Medine müdafaasının o kahramanı, o muhteşem subay ve büyükelçi büyük bir tevazuuyla elinde su kovası Kabil'de ki yangını söndürmeye çalışıyor. O esnada yanındakilere şunu söylüyor 'nerede bir hadise varsa Türk'te orada hazırdır'. işte Türk askerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bizim subay, astsubay, uzman ve erlerimizin vizyonu budur. Bu vizyon yeni değil. Asırlardır, bir tarih yolculuğundan süzülerek bu günlere gelmiştir. Nerede bir ihtiyaç varsa, nerede bir mazlum varsa, Türkiye yardımlarıyla, yardım kuruluşlarıyla devletiyle, milletiyle gerektiğinde askeriyle oradadır" dedi.

"MUHTAÇLARA YARDIM ELİNİ UZATMIŞTIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 9 asır önce Haçlı Seferleri'ne karşı bölgeyi kahraman Türk askerinin savunduğunu belirterek, " Endülüs'e el uzatan, Avrupa'nın mazlumlarına kucak açan, Galiçya'da, Kore'de, Azerbaycan'da bütün bu coğrafyada dost ve kardeşlerinin imdadına koşan Türk askeri olmuştur. Esasen bu vizyon büyük devlet vizyonudur. Osmanlı büyük bir bir devlet olduğu için büyük devlet vizyonuyla hareket ettiği için toprakları kadar, toprakları dışında da asker bulundurmuş muhtaçlara yardım elini uzatmıştır" dedi.

"İŞTE BU SORUNA CEVAP BULMAMIZ LAZIM"

Şu anda ekonomisiyle büyük devletlerin dünyanın her yerinde, kriz bölgelerinde, askerleriyle var olduklarını ifade eden Erdoğan, "Binlerce kilometre öteden kalkıp, kriz bölgelerinde operasyonlar yaptıklarını görürsünüz. Şimdi bunu siz bu bölgede en güzel şekliyle yaşıyorsunuz. Niye? İşte bu soruna cevap bulmamız lazım. Türkiye'de tamamen büyük devlet vizyonuyla sadece ve sadece barışı tesis etmek için kimi zaman TİKA'sıyla, kimi zaman Kızılay'ıyla, kimi zaman AFAD'ıyla, kimi zaman da Türk Silahlı Kuvvetleri'yle ulaşıyor" diye konuştu.

"BAZI ALÇAKLAR ÇIKIP..."

" Suriye'nin Kobani şehrinden Türkiye'ye sığınanlarında da en başta kucak açan onları dostça kardeşçe kucaklayan yine Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmuştur" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazı densizler çıkıp Mehmetçik'e taş atıyor olabilirler. Bazı alçaklar çıkıp Mehmetçik'e kurşun sıkıyor olabilirler. Barış için görev yaptığımız yerlerde bazıları çıkıp düşmanca tavırlar sergiliyor olabilirler. Dünyanın en büyük ve en kadim ordularında biri olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bu insanlık dışı saldırıların hiç birine boyun eğemez, hiç birinden etkilenmez ve vazifesini kararlılıkla yerine getirme idealinden asla vaz geçmez."

"O PAK ALINLARINDA ÖPÜYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizin arkanızda 77 milyon var, 77 milyonun hayır duası var. Bölgesinde, dünyada artık çok daha güçlü, çok daha itibarlı devlet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti var" diyerek şu ifadeleri kullandı: "İşte bu özgüvenle vazifelerinizi ifa etmenizi sizlerden rica ediyorum. Sizler Medine kahramanı ilk Kabil Büyükelçimiz Fahrettin Paşa'nın, Mustafa Kemal'in, 2012 yılında bir helikopter kazasında şehit verdiğimiz Binbaşı Serkan Doğan'ın ve diğer şehitlerimizin aziz hatıralarını üzerinde taşıyorsunuz. Hem onlara, hem de aziz milletimize mahcup olmayacağınızı çok iyi biliyoruz. Sizin burada ki dik ve vakur duruşunuz bizim Türkiye'de emniyette oluşumuzu sağlıyor. Türkiye'de ki emniyet ve huzur ortamı sizin burada özgüvenle görev yapmanızı temin ediyor. Bu şekilde devam edecek hem ülkemizin itibarını büyütecek hem de dost ve kardeşlerimize tarih boyunca silinmeyecek vefa örnekleri emanet edeceğiz. Her birinizin tek tek o pak alınlarında öpüyorum." - Afganistan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan, Afganistan'daki Türk Askerleri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı
    14:49 İnegöl'de Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Artvin'de yaralı leylek tedavi edildi ve doğaya salındı
    14:48 Artvin'de yaralı leylek tedavi edildi ve doğaya salındı

    Artvin'in Derinköy köyünde yaralı halde bulunan leylek, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından tedavi edildi. İki haftalık tedavi sürecinin ardından leylek, doğal yaşam alanına bırakıldı.

  • Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı
    14:46 Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı

    Alman Continental Grup bünyesinde faaliyet gösteren Contitech Lastik A.Ş. işçileri, arkadaşlarının keyfi uygulama sonucu işten çıkarıldığını öne sürerek fabrika önünde eylem başlattı. Petrol-İş Bursa Şube Başkanı Ersin Birgül, yapılan haksızlığın herkese tehdit olduğunu belirtti.

  • Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi
    14:45 Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi

    Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 7 öğrenci için tören düzenlendi. Müftü Vekili Abdullah Aksoy, törende öğrencilere hafızlık belgelerini takdim etti. Aksoy, Kur'an-ı Kerim'in bozulmadan kıyamete kadar korunacağını ve bu süreçte hafızların önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

  • Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı
    14:45 Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı

    Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Mera Islah ve Amenajman Projesi' kapsamında 150 çiftçiye 100 ton korunga tohumu dağıtıldı. Muş Valisi Avni Çakır, çiftçilere yönelik desteklerin devam ettiğini belirterek, tarım konusunda bilimsel çalışmalara teşvik edeceklerini vurguladı. Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ise korunga bitkisinin hayvanlara verildiğinde sütün yağlı olmasına vesile olduğunu söyledi ve çiftçilere korunga bitkisini tavsiye etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise projenin ilimize ve ülke meramıza hayırlı bereket getirmesini diledi.

  • Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı
    14:44 Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı

    Türkiye'nin Minsk Büyükelçiliği, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarında stant açtı. Fuarda Türkiye'nin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtıldı. Türkiye'nin Minsk Büyükelçisi, Belaruslu turistleri Türkiye'yi keşfetmeye çağırdı. Belarus Başbakan Yardımcısı, Türkiye'yi takdir ederek ulaşım bağlantılarının geliştirilmesini istedi. Türkiye-Belarus turizm işbirliği konusunda mutabık kalındı.

  • Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu
    14:39 Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu

    Yalova'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Melek Karakaş, organlarını bağışlayarak 4 hastaya umut oldu. Melek'in cenazesi Yalova'da defnedildi.


Advertisement