Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt'te - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt'te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Anamuhalefet partisinin başındaki zat benimle ilgili dün Kayseri'de bir ifade kullanmış, 'Cumhurbaşkanı Evren gibi Kur'an'ın istismarını yapıyor' diyor.

04.05.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Anamuhalefet partisinin başındaki zat benimle ilgili dün Kayseri'de bir ifade kullanmış, 'Cumhurbaşkanı Evren gibi Kur'an'ın istismarını yapıyor' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu ben Kur'an ile büyüdüm, Kur'an ile yaşıyorum. Onu sen kendine söyle, kendi şahsında Kur'an'ın yerinin ne olduğu malum" dedi.

Erdoğan, Siirt'te toplu açılış töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmasına, "Tüm Siirtli kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Ahde vefanız için, eniştenize sahip çıktığınız için, sevginiz için her birinize teşekkür ediyorum" diyerek başladı.

Bugün Siirt'e kazandırılan 162 milyon lira yatırım bedeli olan 40 eser ve hizmetin resmi açılışını yaptıklarını ifade eden Erdoğan, Siirt'te eğitim ve diğer alanlarda gerçekleştirilen yatırımları anlattı.

Erdoğan, toplam 33 milyon lira yatırım bedeli olan bu eğitim kurumlarının bir kısmının hayırseverlerin destekleriyle inşa edildiğini belirterek, hayırseverleri tebrik etti.

Erdoğan, bugünkü toplu açılışta merkez Anadolu Lisesi ve Anadolu Kız Meslek Lisesi, Kurtalan Anadolu Lisesi, Baykan Lisesi, Şirvan Endüstri Meslek Lisesinin de aralarında bulunduğu 263 dersliği, 3 pansiyonu, 3 çok amaçlı salonu ve 27 lojmanı resmen hizmete açtıklarını kaydetti.

Gençlik ve Spor Bakanlığının merkezde ve Kurtalan'da gençlik merkezleri, ilçelerde ve mahallelerde çim futbol sahaları inşa ettiğini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sevgi evlerini kurduğunu, İçişleri Bakanlığının KÖYDES kapsamında köylerde içme suyu, yol, köprü, parke çalışmaları gerçekleştirdiğini ifade eden Erdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çeşitli tarımsal üretim projelerine destek sağladığını, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının idari binalar inşa ettiğini ve iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini, Orman ve Su İşleri Bakanlığının 4 ayrı taşkın koruma projesini tamamladığını bildirdi.

Özel sektörün toplam 60 milyon liralık yatırımla bir alışveriş merkezi ve oteli inşa ettiğini belirten Erdoğan, tüm bu yatırımların Siirt'e ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

"Siirt benim siyasi hayatımda 2 defa dönüm noktası oldu"

Erdoğan, siyasi hayatında Siirt'in ayrı bir yeri ve ayrı bir anlamı olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Siirt benim siyasi hayatımda 2 defa dönüm noktası oldu. Birincisi 17 Aralık 1997 tarihinde bu meydanda, burada okuduğum Milli Eğitim Bakanlığının, Talim Terbiye Kurulunun onayıyla geçmiş bütün kitaplarında yer alan Ziya Gökalp'e ait bir şiirle başlayan ve cezaevinde sonuçlanan bir süreçtir. O şiiri hatırlıyor musunuz, biliyor musunuz? Bu şiiri bir daha okuyabilir miyiz? Türkiye'nin nereden nereye geldiğini bu vesileyle bir kez daha hatırlayalım, özgürlük neymiş bunu bir kez daha hatırlayalım. Ne diyordu o şiirde; 'Minareler süngü, kubbeler miğfer; camiler kışlamız, müminler asker. Bir şey beni sindiremez; gökler, yerler açılsa, üzerimize tufanlar, yanardağlar saçılsa; Biz oyuz ki; imanıyla övündüğümüz ecdadımız, titretici şeylere hiçbir gün diz çökmemiş; zaferlerin kapısı, Anadolu'nun tapusu Malazgirt'ten ta Çanakkale'ye imanın geçilmez kalesine kadar bizi zaferden zafere koşturan şey işte şu anda içinde bulunduğumuz inanç birliğidir.' Bu yolda böyle yürüdük. Buralara böyle geldik.

1912 yılında yazılmış bu şiiri Siirt'te okuduğum için 1999 yılında Pınarhisar Cezaevi'nin yolunu tuttuk. Aradan aylar geçti, yıllar geçti, devran döndü partimizi kurduk. Ama 42 bin kişiyle bir kamuoyu araştırması yaptık, 'bakalım ne diyor millet' dedik, millet 'partiyi kurun' dedi. Nasıl parti kurmamız gerektiğini de söyledi. Kurduk, 16 ay sonra da iktidar olduk. 12 yıl iktidarda kaldık mı? Kaldık ve ondan sonra da tekrar bir kamuoyu araştırması bu defa da 'Cumhurbaşkanlığı' dedi millet. Onun için 10 Ağustos'ta da tekrar huzurunuza geldik ve yüzde 52 ile bu defa bizi Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiniz. Şimdi birinciyi söyledik, peki ikincisi neydi? Yüzde 85,8 oy ile bu kardeşinizi parlamentoya gönderdiniz. Siz ne dediniz biliyor musunuz? 'Egemen güçlerin dediği değil, milletin dediği olur' dediniz. Çünkü egemenlik bu dünyada kayıtsız şartsız milletindir, o kadar. İşte Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı bu yolları açtınız. Bu bizim için neydi, bir hizmet yoluydu. Bu millete hizmetkar olmaktan daha güzel bir şey olamazdı. Kardeşlerim ipin ucunu 97 yılında kesmek istediler, 6 yıl sonra yine burada yeniden başladı. Şair ne diyordu, 'sakın kader deme ne yapsalar boş.' O kadar. İşte biz bu karara boyun eğdik. 'Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır, yanmışsam külümden yapılan...' İşte gönüller böyle birleşince bak neler oluyor. Biz kaderin üzerindeki kadere iman ettiğimiz için yeise kapılmadık."

-"Ben Kur'an ile büyüdüm"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri'de kendisiyle ilgili kullandığı ifadeyi de anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi anamuhalefet partisinin başındaki zat benimle ilgili dün Kayseri'de bir ifade kullanmış, cevap vermeye değmez ama Siirt'ten Kayseri'ye, Kayserili kardeşlerim Cumhurbaşkanlarını çok iyi tanırlar. Nerede, neyi konuşacağını da bilmiyor. 'Cumhurbaşkanı Evren gibi Kur'an'ın istismarını yapıyor' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu ben Kur'an ile büyüdüm, Kur'an ile yaşıyorum. Onu sen kendine söyle, kendi şahsında Kur'an'ın yerinin ne olduğu malum. Beyefendi nereden buraya geldi? Hani ben 'Diyanet İşleri Başkanlığı Kürtçe Kur'an meali yayınladı' dedim ya. Bundan beyefendi rahatsız olmuş. Bu bir istismar mı? Biz ülkemizde her dilde inşallah... Bu da Kürtçe Kur'an meali. Bunu da niye söylüyorum, malum terörün beslediği siyasi parti ne diyor? Maalesef çok ilginç 'Diyanet İşlerini kapatacağız' diyor. ya bunlar maalesef cami duvarına pislemeye başladılar. İstismarsa istismarını yapıyorlar, her türlü yol bunlarda var."

-"Niye rahatsız oluyorsunuz?"

Anamuhalefet partisinin de imam hatipleri kapatmak istediğini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

"Dün Kayseri'de diyor ki 'hayır ben öyle demedim.' Bütün kayıtlarda mevcut. Bir Cumhurbaşkanı olarak bana yanlışları düzeltmek düşer. Bir defa o yetkiyi sen nereden alıyorsun? Milletin verdiği yetkiyle bu parlamentodan 12 yıllık zorunlu eğitim geçti. İmam hatiplerin, meslek liselerinin önündeki engeller, barajlar kaldırıldı. Haksızlıklar giderildi. Siz orta kısmı kapattınız ve imam hatiplerin öğrenci sayısı 60 bine düşmüştü. Şimdi 1 milyona çıkınca rahatsız oldular. Hani özgürlüklerden yanaydınız. Niye rahatsız oluyorsunuz? Anne baba evladını nereye gönderirse bırak oraya göndersin karışma.

Terör destekli olan siyasi parti benim inançlı Kürt kardeşlerimi istismar ediyor. İnançlı, inançsız Kürt kardeşlerime sesleniyorum. 7 Haziran'da bu oyunu bozun. Çıkmış, 'Taksim bizim kabemizdir' diyor. Bizim kabemiz bellidir. Bir zamanlar bu CHP'liler ne diyordu? 'Kabe Arabın olsun bize Çankaya yeter' diyordu. Şimdi bunlar da aynı şekilde yine 'Kabe Arabın olsun bize Taksim yeter' diyor. Bunlara 7 Haziran'da bir ders gerekmiyor mu? Bizim dersimiz sandıkta.

Diyorlar ki 'Cumhurbaşkanı taraf.' Evet tarafım. Ama ben milletin tarafındayım. Millet neredeyse oradayım. Her partiye de eşit mesafedeyim. Ama gönlümde bir parti var tabii. O ayrı bir konu.

Bu meydanda herhangi bir partinin pankartı yok. Bu meydanda sadece Türk bayrağı dalgalanıyor. Her gittiğim yerde de diyorum:  Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet."

Erdoğan, daha sonra Siirtlilerle birlikte 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' cümlesini tekrarlayarak, "İşte bu bizi güçlü kılacaktır. Bunun için milletin inancına, dinine, eğitimine, hatta kılığına kıyafetine, tüm değerlerine düşman bir anlayış, bu millete yıllarca kan kusturdu. Daha sonra aynı zihniyeti takip edenler 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan'la hep aynı yoldan yürüdüler. Ama milletimiz bu zihniyete, 'dur' dedi. Bu zihniyete en büyük 'dur'u da 3 Kasım 2002'den itibaren başlayan süreçte dedi. Şimdi yeniden bir tek parti zihniyeti türedi. Bir tanesi zaten devam ediyor. Bir de her şeyi ile onu taklit eden terör destekli malum parti var" diye konuştu.

Erdoğan, 70 yıl önce millete Türkçe ezan, Türkçe ibadet dayatıldığını, şimdi de Kürtçe ezan, Kürtçe ibadet dayatıldığını belirtti. Bunların "aynı faşist kafanın farklı tezahürleri" olduğunu kaydeden Erdoğan, "İnanın aralarında zerre kadar fark yok. Tek parti CHP'si bu milleti inancından, tarihinden, medeniyetinden kopartıp, kendi ideolojik saplantılarına uygun yeni bir toplum inşa etmeye çalışıyordu. Onun taklitçisi parti de benim sevgili Kürt kardeşlerimi inancından, tarihinden, medeniyetinden kopartıp, yine kendi ideolojik saplantılarının esiri haline dönüştürmek istiyor" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement