Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de

Erdoğan, babasının adını taşıyan Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan İHL'nin açılışında konuştu: (2) "Bir taraftan dağa adam kaçıracaksın bir diğer taraftan yatırımları durdurmaya çalışacaksın bir taraftan da diyeceksin ki 'Bunlar Kürtleri ihmal ediyor'. Kürtleri ihmal eden sizsiniz.

11.10.2014 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir taraftan dağa adam kaçıracaksın bir diğer taraftan yatırımları durdurmaya çalışacaksın bir taraftan da diyeceksin ki 'Bunlar Kürtleri ihmal ediyor'. Kürtleri ihmal eden sizsiniz. Kürtlere ihanet eden sizsiniz. Siyasi uzantılar da bu işin içinde" dedi.

Erdoğan, memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinde yapımı tamamlanan ve babasının adını taşıyan Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesinin açılışında, 10 yıl önce güneydoğuda, doğuda bir tane doğru dürüst havalimanı olmadığını söyledi.

" Kars'ta, Ağrı'da, Muş'ta, Siirt'te doğru dürüst havalimanı mı vardı? Şırnak'ta havalimanı mı vardı?" ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle konuştu:

" Hakkari'de havalimanı yapıyoruz, her gün bakıyorsunuz müteahhidin iş makinelerini yıkarlar, tehdit ederler ve durmadan müteahhit değiştiriliyor. Niye? Havalimanını yapacağız diye. Biz bu kadar kararlılık içerisindeyken onların yaptığı sürekli, bir taraftan dağa adam kaçıracaksın bir diğer taraftan yatırımları durdurmaya çalışacaksın bir taraftan da diyeceksin ki 'Bunlar Kürtleri ihmal ediyor'. Kürtleri ihmal eden sizsiniz. Kürtlere ihanet eden sizsiniz. Siyasi uzantılar da bu işin içinde."

"Güneysu ilçemizden Hopa'ya sesleniyorum, gayet müsterih olun. Türkiye yağmacıların, Vandalların çarkına kapılacak bir ülke değil" diyen Erdoğan, kadim bir medeniyete, asırları devşirmiş bir devlet geleneğine sahip olunduğunu vurguladı.

Böyle nice tuzağa maruz kaldıklarını ve ve o tuzakların her birini millet olarak bozmayı başardıklarını dile getiren Erdoğan, asker, polis, istihbarat ve yargı mensuplarının bu hadiseleri engellemek, hesap sormak için fedakarca çalıştıklarını bildirdi.

-"Gereken cevap en net şekilde verilecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bingöl'de polislerimize alçakça saldıranlar anında ölü olarak yakalandılar. Bayrağımıza saldıran hainler anında yakalandılar. Kirli saldırı hazırlığında bulunanlar suçüstü yakalandılar. Hepsinden hesap sorulacak, hepsine gereken cevap en net şekilde verilecek" değerlendirmesinde bulundu.

"Milletimizden rica ediyorum, huzurumuzu bozmak, Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak isteyenlerin oyunlarına gelmesinler" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Gençlerimiz sabotajlara karşı ağırbaşlı tutumunu, itidallerini bozmasınlar. Vandallar, yağmacılar sokakları karıştırdıkça bizler kardeşlik bağlarımızı daha da sıklaştıracak, birbirimize daha çok kenetleneceğiz. Güneysulu, Hopalı kardeşlerimin de destekleriyle inşallah bu tuzakların hepsi boşa çıkacak. Türkiye'nin kaybedecek bir saniyesi yok. Bu engelleri, bu tahrikleri aşacak, aydınlık geleceği çok daha hızlı, çok daha sağlıklı ve emniyetli şekilde inşa edeceğiz. Rabbim, yardımını bizlerden inşallah eksik etmesin. Yolumuz, bahtımız açık olsun."

Rize'de bugün yoğun bir programları bulunduğunu anlatan Erdoğan, Rize'nin 10 Ağustos seçimlerinde 81 vilayet içinde en yüksek desteği veren il olduğuna işaret etti.

Rize'nin kendilerini gururlandırdığını belirten Erdoğan, "Şimdi Rize'de hem toplu açılış yapacak hem de merkez ve ilçelerine şükranlarımızı ifade edeceğiz. İnşallah baba ocağı Rize'de ve Güneysu'da bundan sonra fırsat buldukça yine sizlerle sohbet edeceğiz, hasbihal edeceğiz" diye konuştu.

Açılışını yaptıkları okulların hayırlı olması dileğinde bulunan Erdoğan, bu inşaat süresince sıkıntılar olduğunu da belirterek, vatandaşlara "Bu sıkıntılardan dolayı da sizler hakkınızı helal edin" diye seslendi.

- Milli Eğitim Bakanı Avcı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da törende yaptığı konuşmada, okulun Güneysu'ya hayırlı olmasını diledi.

"Bizim kültürümüzde sadaka-i cariye diye bir kavram var" diyen Avcı, ne zaman bir hayırsever tarafından eğitim kurumu yaptırılsa, bir okul açılsa akıllarına bu kavramın geldiğini söyledi. Avcı, bu okulda okuyan çocuklar defterlerini her açtığında, hayırseverlerin amel defterine de bir çizgi çizileceğini ifade etti.

Avcı, eğitime yaptıkları katkı dolayısıyla bütün hayırseverlere ve okulu yaptıran Kazancı Holding'in kurucusu Ali Metin Kazancı ve Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı'ya teşekkür etti.

Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Rize Valisi Ersin Yazıcı, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen'in de aralarında bulunduğu davetliler katıldı.

-Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okula gelişinde Güneysulular tarafından alkışlar ve tezahüratlarla karşılandı. Erdoğan, törende yaptığı konuşma için kürsüye, hemşehrilerinin sevgi gösterileri eşliğinde çıktı. Konuşmasının ardından Erdoğan, okulu yaptıran hayırsever işadamı Ali Metin Kazancı'ya plaket verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, törene katılan bakanlar, milletvekilleri ve bazı protokol üyeleriyle sahnede temsili kurdele keserek okulun açılışını gerçekleştirdi.

Törende, Hopa'ya yapılan canlı bağlantıyla Hopa Anadolu İHL'nin açılışı da gerçekleştirildi. Törenin ardından Erdoğan ve beraberindekiler, okulu gezdi.

Basına kapalı gerçekleşen ziyarette, yetkililerden bilgi alan Erdoğan, Arapça dersine girdi ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

Okul çıkışında kendilerini bekleyen vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan çocuklara satranç takımı dağıttı.

Okuldan ayrılırken Erdoğan'a, Osmanlı Derneği üyelerince üzerinde "Recep Tayyip Erdoğan Konağı" yazan iki katlı, eski Osmanlı evi maketi hediye edildi.

Erdoğan, maketini yapan kişiyi de yanına davet ederek fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra cumhurbaşkanlığına ait otobüse binerek Güneysu'dan ayrıldı.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement