Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elçilik Çalışanlarına 1 Ay İzin Müjdesi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elçilik Çalışanlarına 1 Ay İzin Müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 101 gün sonra IŞİD'in elinden kurtarılan 46 konsolosluk çalışanını Köşk'te kabul etti. Erdoğan, konsolosluk çalışanlarına 1 ay izin müjdesi verdi.

21.09.2014 12:06  Güncelleme: 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD tarafından Irak'ta rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk personeli ve ailelerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Köşk'te elçilik çalışanlarına seslenen Erdoğan yasal olarak 1 ay izin müjdesi verdi. Erdoğan, "Gerçi 3 aylık ayrılığa 1 ay izin yetmez ama 1 ay 1 aydır." dedi.

ÖNCE DAVUTOĞLU'NU, SONRA ELÇİLİK ÇALIŞANLARINI KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önce Başbakan Davutoğlu'nu sonra da kurtarılan vatandaşları kabul etti. Erdoğan operasyon için yetkililere teşekkür etti. Bu operasyonun Türkiye'nin büyüklüğünü gösterdiğini vurgulayan Erdoğan, bazı kesimleri de eleştirdi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Rabbime hamdolsun bayram denilecek bir sonla bu iş noktalanmış oldu. Bu ayrı bir mutluluktu. Özellikle bu bir özgürlüğe, hürriyete kavuşmaydı" dedi.

"TARİHE MAL OLACAK BİR İMTİHAN SÜRECİNDEN GEÇTİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Tarihe mal olacak bir imtihan sürecinden geçtik ve bu imtihan başarıyla neticelendi. Umudumuzu hiç bir zaman yitirmedik, bu umudu koruduk. Bunu koruduğumuz için de başarısız olmayı aklımızın ucundan dahi geçirmedik"

"KONUŞAMAYACAKLARIMIZ DA VAR, BAKKAL İŞLETMİYORUZ"

"Konuştuklarımız, konuşacaklarımız bir de konuşamayacaklarımız var" diyen Erdoğan, "Çünkü devlet yönetmek bakkal işletmeye benzemez. Buradaki bu hassasiyetleri korumak durumundasınız. Korumadığınız zaman bunun farklı faturaları gelir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Sizlerin can güvenliğini düşünmek asli görevimizdi. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını muhafaza etmek bizim için çok çok önemliydi. Bazı koalisyon taleplerine, tekliflerine o anda hemen 'Ne demek tabii biz de varız' denilebilirdi. Dünyanın devleri bir arada. Ama biz hemen bu işe 'evet' diyemezdik. Çünkü bizim 49 canımız var" dedi.

"KÜRDÜNÜ, EZİDİSİNİ BAĞRIMIZA BASTIK KUCAKLIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz ecdadımızdan aldığımız o ahlak anlayışını, o medeniyet anlayışını, o oluşan kültürümüzü, bugün yaşamak, gelecekte de yaşatmak durumundayız. Şu anda yaptığımız da budur. Bakın ayrımcılığımız var mı? Yok. Arabı da geliyor, Kürdü de geliyor, Ezidisi de geliyor. Ne mezhep ayrımı, ne etnik unsur ayrımı. Hepsini biz şu anda bağrımıza bastık ve kucaklıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, "İçeride ve dışarıda bazı siyasetçiler ve bazı medya kuruluşları, bilerek ya da durumun nezaketini bilmeden oldukça sorumsuz tavırlar sergilediler. Bu oyuna gelmedik. Personelimizin can güvenliğini düşünüp sükutu tercih ederken, konuşmak yerine iş yapmanın mücadelesini verirken durumun hassasiyetinden maalesef rant sağlama gayreti içinde olanlar da bu arada oldu. Onlar söyledikleri sözlerin, attıkları manşetlerin, yaptıkları yorumların personelimizin canına mal olabileceğini düşünmezken biz sabırlı davrandık" dedi.

ÇALIŞANLARA 1 AY İZİN MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm ailelere gösterdikleri bu vakur, sabırlı duruşları sebebiyle şahsım ve milletim adına şükranlarımı bildiriyorum. Tabii çok ayrı kaldınız. Diyorum ki bu ara şöyle 1 ay bir izin. Yasal olarak 1 ay izinli sayalım ve 1 ay izin kullanmak suretiyle sizler şöyle ailece bir arada olun." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan Elçilik Çalışanlarına 1 Ay İzin Müjdesi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Elçilik Çalışanlarına 1 Ay İzin Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • sayın cumhurbaşkanımız: Erdoğan ve ekibi vatandaşlarımızı kurtardılar ve Türkiyenin büyüklüğünü bir kez daha kanıtladılar. Allah yardımcıları olsun hepsine güç kuvvet ve sağlıklı bir ömür versin 8 8 Yanıtla
  • DOGRU VATANDAŞ: TÜRKİYEDE CALIŞAN POLİSLERİN ASKELERİN CANI YOKMU ONLARADA 1AY İZİN VERİLSİN OZAMAN 8 3 Yanıtla metin tetik: Herkes görevini ve haddini bilsin. Onların âmiri Dışişleri bakanıdır. İzin verirse o verir. Bostan korkuluğu mudur? 0 0
  • VAY VAY VAY: vay vay vay. . . 7 4 Yanıtla
  • hakan han: TERÖR TECRÜBESİ OLAN SAVAŞAN ASKERİMİZE POLİSİMİZE BİŞEY OLMASINDA BU ÜLKEDE BAKAN BULUNUR BAKANLAR KÜRT DEĞİLDE ÇERKES OLUR. . . . 7 2 Yanıtla
  • hakan han: SN C. BAŞKANIM O KONU KAPANDI KURTULDULAR ARTIK DAHA ÖNEMLİ DURUMLAR VAR ŞU ANDA TAMPON BÖLGE; SURİYE VE IRAKTAN GELENLERİN HEPSİ OLUŞTURULACAK TAMPON BÖLGEYE GÖNDERİLSİN, ASKERMİZİ, POLİSİMİZİ İMKANSIZ DURUMLARA DÜŞÜRMEYELİM BU İNSANLARINDA AİLESİ VAR, DEĞER VERELİM, 6 3 Yanıtla
  • vatan daş: 49 rehinenin 46si türk 3ü ıraklıymış. doğal olarak ta kurtarılan kişi sayısı 49 türkiyeye getirilen 46 kişi 8 0 Yanıtla
  • türk: derhal istifa et ülkeye milyonlarca arap soktun sokmayada devam ediyon halk sana güvendi ama sen ne yapdın halkın arasına arap suriyelileri yerleştirdin halk berişan derhal istifa et 5 2 Yanıtla
  • h: yetmez ev, araba , 100 ertane cumhuriyet altını, erken emeklilik, gazi ünvanı, devlet övünç madalyası verin. 3 1 Yanıtla
  • amed: konsolos personeli çok doğru zamanda alındı biraz daha beklense abd hava operasyonunda hedef olabilirlerdi 2 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı
    00:35 Bursa İl Jandarma Komutanlığı Kırsal Bölgelerde Uygulama Yaptı

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı, kentin kırsal bölgelerinde vatandaşların huzur ve güveni için uygulama gerçekleştirdi. Uygulama sonucunda çeşitli suçlardan aranan 25 kişi yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, trafik denetimlerinde 72 araç sürücüsüne toplamda 233 bin lira idari ceza kesildi ve 24 araç trafikten men edildi.

  • Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı
    00:33 Safranbolu Devlet Hastanesi'nde Trafoda Yangın Çıktı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Safranbolu Devlet Hastanesi'nin bahçesindeki trafoda çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Hastanenin elektriği tedbir amacıyla bir süre kesildi.

  • Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı
    00:23 Türkiye'den 9. İyilik Gemisi ile Gazze'ye 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi ulaştı

    Türk Kızılay tarafından temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleriyle yola çıkan 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Gemide bulunan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, Gazze'ye taşınmak üzere tırlara yüklenecek.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.


Advertisement