Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kobani ile Türkiye'nin Ne Alakası Var? - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kobani ile Türkiye'nin Ne Alakası Var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kobani ile Türkiye\'nin Ne Alakası Var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'nin Güneysu İlçesi Köprübaşı Mahallesi'nde, babasının adı verilen Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış törenine katıldı.

11.10.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize'nin Güneysu İlçesi Köprübaşı Mahallesi'nde, babasının adı verilen Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış törenine katıldı. Yaptığı konuşmada, Kobani bahane edilerek Türkiye'deki huzura, istikrara ve güven ortamı ile kardeşliğe saldırıda bulunulduğunu anlatan Erdoğan, "Kobani ile Türkiye'nin ne alakası var?" dedi.

Törende Güneysu'nun kendi bağrından, toprağından ve kendi evlatları içerisinden Cumhurbaşkanı çıkardığını ifade ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güneysulu olmakla iftihar ettiğini söyledi, "Milletimin ve ülkemin hizmetkarı olarak, Güneysu'nun da şahsımla iftihar etmesini sağlayacak, sizleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mahcup etmeyeceğim" dedi.

"İSTİKRAR VE GELİŞME BİRİLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR"

Türkiye Cumhuriyeti'nin 12'inci Cumhurbaşkanı olarak ilk kez memleketi Güneysu'yu ve Rize'yi ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Cumhurbaşkanı, geçen 12 yılda Cumhuriyet tarihinin en istikrarlı döneminin yaşadığını belirterek şunları söyledi:

"Ekonomisi, dış politikası, demokrasisi ve gelişmişlik düzeyi ile ülkemiz bölgesinde ve dünyada adeta yıldız gibi parladı, büyük bir kardeşlik, huzur ve güven ortamına kavuştu. Büyüyen ekonomisi, aktif dış politikası ve istikrarlı siyasi hayatı ile Türkiye Cumhuriyet'i yüzüncü yılı 2023'e çok daha gelişmiş, çok daha dinamik bir şekilde girmek için hazır hale geldi. Fakat bu istikrar ve gelişme birilerini rahatsız etti, ediyor. Türkiye'nin bu gelişmesi ve kalkınmasını hazmedemeyenler var. IMF'ye olan borcunu ödeyen, üstelik IMF'ye borç veren bir Türkiye var. Merkez Bankasındaki döviz rezervini ciddi manada yükselten Türkiye var. Bunlar rahatsız ediyor birilerini. Milli gelirini 230 milyar dolardan 820 milyar dolara çıkaran bir Türkiye var. Dış borcunu milli gelire oranla yüzde 73'den yüzde 35'e düşüren bir Türkiye var. Bunlar rahatsız ediyor birilerini. Başlattığımız kardeşlik projesi meyvelerini verdikçe, bu millet 77 milyonu ile birbirine daha fazla sarıldıkça, birbiri ile dayanışmaya girdikçe birilerini rahatsız ediyor."

"KOBANİ İLE TÜRKİYE'NİN NE ALAKASI VAR"

Asılsız, yersiz ve temelsiz gerekçeler üretilerek gazetelerden, internetten Türkiye"yi istikrarsızlaştıracak iddiaların ortaya atıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"Algı operasyonlarına, ülkemiz üzerinde ameliyatlara giriştiler. Gezi olayları ile sokakları karıştırmak istediler, olmadı. 17 ve 25 Aralık darbe girişiminde bulundular, milletimizin feraset duvarına çarpıp yıkıldılar. Şimdi de Kobani diyerek aynı şekilde Türkiye'deki huzura, istikrara ve güven ortamı ile kardeşliğe saldırıyorlar. Kobani ile Türkiye'nin en alakası var? İstanbul'un, Ankara'nın, Siirt'in, Diyarbakır'ın, Bingöl'ün ne alakası var? 200 bin Kobani'deki Kürt kardeşimiz Türkiye'ye geldi de, sığınmak istedi de içeri mi almadık? 200 bin Kobani'den gelen Kürt'ü bağrına basan, onları yediren, barındıran bir Türkiye devleti var. Daha ne istiyorsunuz? Ama, Suriye ve Irak'a girmek için tezkere müracaatında bulunan hükümete parlamentoda destek vermeyeceksin, öbür taraftan da kalkacak bir tanesi de diyecek ki, 'Sadece Kobani için bir tezkere hazırlayalım.' Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı yok. İnanın bunların millet, bayrak, vatan ve devlet diye bir derdi yok. Bunların tek derdi var, karıştırmak. El vicdan, el insaf derler. 10 yıl önce Güneydoğu'da şöyle bir dolaşalım. Doğu'da bir tane doğru dürüst havalimanı mı vardı? Kars'ta, Ağrı'da, Muş'ta, Siirt'te doğru dürüst havalimanı mı vardı? Hakkari'de havalimanı yapıyoruz. Her gün müteahhidin iş makinelerini yakarlar, tehdit ederler. Durmadan müteahhit değiştiriliyor. Niye, havalimanı yapacağız diye. Bu kadar kararlılık içerisindeyken bir taraftan dağa adam kaçıracaksın, diğer taraftan yatırımları durdurmaya çalışacaksın. Bir taraftan da diyeceksin ki, 'Bunlar Kürt'leri ihmal ediyor.' Kürt'leri ihmal eden sizsiniz. Kürt'lere ihanet eden sizsiniz. Siyasi uzantıları da bu işin içinde. Gayet müsterih olun. Türkiye yağmacıların, vandalların çarkına kapılacak bir ülke değil."

"HEPSİNDEN HESAP SORULACAK"

Ülkenin kadim bir medeniyeti, asırları devşirmiş bir devlet geleneği olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şöyle devam etti:

"Biz böyle nice tuzağa maruz kaldık. O tuzakların her birini millet olarak bozmayı başardık. Askerimiz, polisimiz, istihbaratımız ve yargı mensuplarımız bu hadiseleri engellemek, hesap sormak için fedakarca çalışıyor. Bingöl'de polislerimize alçakça saldıranlar anında ölü olarak yakalandı. Bayrağımıza saldıran hainler anında yakalandı. Kirli saldırı hazırlığında bulunanlar suçüstü yakalandı. Hepsinden hesap sorulacak, hepsine gereken cevap en net şekilde verilecek. Milletimizden rica ediyorum. Huzurumuzu bozmak, Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak isteyenlerin oyunlarına gelmesinler. Gençlerimiz sabotajlara karşı ağır başlı tutumunu, itidallerini bozmasınlar. Vandallar, yağmacılar sokakları karıştırdıkça bizler kardeşlik bağlarımızı daha da sıklaştıracak, birbirimize daha çok kenetleneceğiz. Bu tuzakların hepsi boşa çıkacak. Türkiye'nin kaybedecek bir saniyesi yok. Bu engel ve tahrikleri aşacak, aydınlık geleceği çok daha hızlı, sağlıklı ve emniyetli bir şekilde inşa edeceğiz. Rabbim yardımını bizlerden eksik etmesin. Yolumuz bahtımız açık olsun."

Erdoğan konuşmasının ardından, babasının adını taşıyan Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yapımını üstlenen Cemil Kazancı'ya plaket verdi, kurdele keserek okulun açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı daha sonra da, Artvin'in Hopa ilçesi ile kurulan canlı bağlantıyla Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışını izledi. Erdoğan ve beraberindekiler, açılışı yapılan Kaptan Ahmet Erdoğan İmam hatip Lisesi'ni gezdi.

Daha sonra da Güneysu sakinlerine satranç takımı dağıtan Cumhurbaşkanı, annesi Tenzile Erdoğan'ın adını taşıyan hastane ile ilgili olarak bir kadının şikayetlerini dinledi, Rize Valisi Ersin Yazıcı'ya ilgilenmesi yönünde talimatı verdi.

Töreni izleyenlere satranç takımı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadın polislerle de görüştü ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra toplu açılış töreni için Rize il merkezine gitti. - Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kobani ile Türkiye'nin Ne Alakası Var? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu
    01:09 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahla Vurulmuş Kadın Cesedi Bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu. Ceset, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırıldı. Olayın faillerini yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı.

  • Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı
    01:07 Edirne'de gastronomi yolculuğu başladı

    Edirne Valiliği, Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla bir proje başlattı. Edirne'de düzenlenen iftar programında geçmişten günümüze gelen lezzetlerin yer aldığı bir menü sunuldu. Proje kapsamında 87 farklı çeşidin yer aldığı bir kitap oluşturulacak ve Edirne'nin gastronomi turizmi geliştirilecek.

  • Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu
    00:51 Kızılay Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu

    Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç'taki Kızılay Yaşam Merkezi'nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı
    00:51 Kayseri'de Silahlı Kavga: 3 Yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde Uğurevler Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine kimliği belirlenemeyen şüpheli ya da şüpheliler tarafından tüfekle ateş açıldı ve E.Y, B.Y. ve F.S. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar Kayseri Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis, kaçan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
    00:48 Burdur'da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı

    Burdur'da köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda 1 kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı hastaneye kaldırılırken, polis ve jandarma ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü
    00:47 Ümraniye'de İş Yerinde Çıkan Yangın İtfaiye Tarafından Söndürüldü

    Ümraniye Yamanevler Mahallesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangının çıkış sebebi olarak elektrik kontağı gösterildi. İtfaiye ekipleri yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başladı.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.


Advertisement