Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'ta - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkenin, milletin emanetine nasıl sahip çıktığımızı görmek isteyen gelsin Göksun'daki tünellere baksın.

22.05.2015 20:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkenin, milletin emanetine nasıl sahip çıktığımızı görmek isteyen gelsin Göksun'daki tünellere baksın. Halep oradaysa arşın Kahramanmaraş'ta" dedi.

Kahramanmaraş'ta Müftülük Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış törenine katılan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı  seçimleri ve başbakanlığı döneminde Kahramanmaraş'ın kendisine gösterdiği güven ve teveccüh için teşekkür etti.

Erdoğan, "Bir kardeş, kardeşine nasıl sahip çıkarsa sizler de bize öyle sahip çıktınız. Başbakanlığım döneminde girdiğim 8 seçimde sahip çıktınız. 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminde, yüzde 71,5 oyla Türkiye hedefinin çok çok üzerinde oy vererek sahip çıktınız. Rabbim sizlerden razı olsun. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, uhuvvetimizi daim eylesin. İnşallah, bizde bu can bu tende olduğu müddetçe, sizlerin güvenine, teveccühüne layık olmaya çalışacağız" diye konuştu.

"Kahramanlar diyarı Maraş'a gelirken eli boş gelmek olmazdı" ifadesini kullanan Erdoğan, "Kardeşlerimizle kucaklaşırken aynı zamanda Kahramanmaraş'ta son dönemde yapılan hizmetlerin resmi açılışını da bugün topluca yapalım istedik" dedi.

Erdoğan, Ankara'da 700 bin tablet bilgisayarın dağıtımı törenine katıldığını, daha sonra Ordu-Giresun Havalimanı'nı Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanlarla birlikte açtıklarını anımsatarak, şimdi de toplu açılış için Kahramanmaraş'a geldiğini belirtti.

Kahramanmaraş'ta toplu açılışı yapılan eserlerin toplam yatırım bedelinin 1 milyar 658 milyon lira olduğunu ifade eden Erdoğan, "69 ayrı eser. Eğitimde 23 milyon lira maliyeti olan 187 derslik 13 adet ilkokul, ortaokul, liseyi sizlerin hizmetine sunuyoruz" dedi.

Erdoğan, Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 31 milyon; Orman ve Su işleri Bakanlığının 534 milyon bedelli Ayvalık Barajı Sulaması ile Göksun Göleti sulamasını; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 588 milyon yatırım bedeli olan Kahramanmaraş Göksu 6. Bölge hudut yolunun tamamladığını söyledi. Erdoğan, Göksu 6. Bölge Hudut Yolu projesi içinde uzunluğu 7,5 kilometreyi bulan 3 tünel ile 2 viyadüğün olduğunu bildirdi.

Bolu Tüneli'nin 3 kilometre uzunluğunda olduğunu ve 10 yılda 1 milyar lira harcanarak tamamlandığını dile getiren Erdoğan, buranın patates tarlası yapılmak istendiğini söyledi.

Erdoğan, "Bu kadar para harcandı nasıl patates tarlası yaparsınız? Buna ihtiyacımız var" dediğini aktararak, ihaleyi alan yerli ve yabancı ortaklarla görüşerek Bolu Tüneli'ni hizmete açtıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kahramanmaraş'ta, 3 tüneli 100 milyon liraya mal ettik. Ülkenin, milletin emanetine nasıl sahip çıktığımızı görmek isteyen gelsin Göksun'daki tünellere baksın. Halep oradaysa arşın Kahramanmaraş'ta" dedi.

Enerji Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün Kahramanmaraş'a yaptığı yatırımları dile getiren Erdoğan, bugün bunların resmi açılışını yaptıklarını söyledi.

Erdoğan, iplik üretim tesislerinden enerji üretim tesislerine, özel hastanelerden su dolum tesislerine kadar birçok alanda yatırım yapan özel sektörün ekonomiye büyük destek verdiğini belirtti.

"Geçtiğimiz 12 yılda, Kahramanmaraş'a toplam yapmış olduğumuz yatırım bedeli ne biliyor musunuz?" diye soran Erdoğan, "14 milyar. Ama Kahramanmaraş'a bu yakışır. Biz İstanbul'a nasıl baktıysak Kahramanmaraş'a da öyle baktık" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement