Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'da - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin bir anda aynı hizaya dizildiğini belirterek, "Hakkari'ye havalimanını yapan biz, Ağrı'ya, Iğdır'a, Kars'a, Muş'a yapan biz. Burada Kürt kardeşlerim var diye biz bu hizmetleri aksattık mı? Biz Kürdünü de seviyoruz, Zazasını da seviyoruz, Türkünü de seviyoruz, hepsini seviyoruz, Arabını da seviyoruz.

01.06.2015 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin bir anda aynı hizaya dizildiğini belirterek,  " Hakkari'ye havalimanını yapan biz, Ağrı'ya, Iğdır'a, Kars'a, Muş'a yapan biz. Burada Kürt kardeşlerim var diye biz bu hizmetleri aksattık mı? Biz Kürdünü de seviyoruz, Zazasını da seviyoruz, Türkünü de seviyoruz, hepsini seviyoruz, Arabını da seviyoruz. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Ama beni bu Kürt kardeşlerim anlamayacak mı diye de dertleniyorum" dedi.

Erdoğan, Erzurum'da halka hitap etti.

"200 tane şimdi aydın müsveddesi çıkmış destekliyorlarmış. Peki siz bu 50 kişinin ölümüne neden olanları mı destekliyorsunuz? Bunlarla mı berabersiniz? Sadece bu değil mesele..." diyen Erdoğan, Taksim'i kabe ilan edenlerin bunlar olduğunu söyledi.

Bir zamanlar "Kabe Arabın olsun, bize Çankaya yeter "diyen bir CHP zihniyeti olduğunu anlatan Erdoğan, "Ama bizim kabemiz Mekke'de. Farkımız bu...Ben şimdi Kürt kardeşlerime sesleniyorum; Kabesi Mekke'de olanlar mı berber olacaksın yoksa Taksim'de olanlarla mı beraber olacaksın? 'Diyanet'i kaldıracağız' diyor. Ey benim Kürt kardeşim, canım kardeşim; sen Diyanet'in kalkmasını mı istiyorsun? Onu kaldırmak isteyenlerle beraber mi olacaksın? Ben elimde Kürtçe mealli Kuran-ı Kerim gösteriyorum, çıkıyor o beyefendi...İyi saz çalarmış, yani çalabilir, takdir de ederiz, ayrı mesele de...Bu malum medya tarafından cilalanması anlamlı. Çok enteresan. Diyor ki 'bir tane bastırmış Diyanet', onu da bana göndermiş, ben de onu göstererek istismar yapıyormuşum. Halbuki Diyanet'in bastırdığı 10 bin Kürtçe mealli Kuran. 10 bin...Ertesi gün bunu Diyanet İşleri Başkanlığı gösterdi, depolarda gösterdiler. Bunlar hemen Güneydoğu, Doğu buralara gönderildi" diye konuştu.

Erdoğan, hemen ardından  Diyanet İşleri Başkanlığı'na saldırı başladığını vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kaynak...Neymiş,  bunların kaynağı Diyanet İşleri Başkanı'nın altındaki Mercedes'miş. Bu Mercedes'in bedeli 1 milyonmuş. Tabii ben Diyanet İşleri Başkanımıza sordum; dedi ki 320 bin lira. Dedim ki 'bunu bana sorsaydın, ben derdim ki hocam sakın böyle bir şey yapma, gönderme. Sana bu bile az.' Tabii o bir defa arabayı göndermişti. Ben de Cumhurbaşkanlığı havuzunda, bindiğim zırhlı Mercedeslerden bir tanesini Diyanet İşleri Başkanımıza gönderdim ve tabii bize bu dahi yetmezdi. Niye? Çünkü Diyanet işleri Başkanımız sadece Türkiye'nin Diyaret işleri Başkanı değil, bu coğrafyada saygın bir yeri olan makam bu. İtalya'da Papa Alitalia Havayolları'nın ona tahsis ettiği uçakla yolculuk yapar. Biz de havzumuzdaki uçaklardan yurtdışı seyahatlerde inşallah seçim sonrası Başbakanımız ile de bunları konuşacağız ve o uçaklarla göndereceğiz. O makama o yakışır ama işte bu terör örgütünün arkasında olduğu parti bunu hazmedemez. Kendisi o 320 bin liralık Mercedes'e takarken bir çoğunun altında inanın spor arabalarla geziyorlar. Bizim çocuklarımızın sağda solda, yurtdışında okumasını  eleştirirken, kendi çocukları İngiltere'de, affedersin Güney Kıbrıs'ta okuyor. Senin çocukların da okusun ayrı mesele. Bizim çocuklarımız yurtdışına niye gittiler? İki kızım başörtüsüyle bu ülkede okuyamadığı için gitti. Bir oğulum da katsayı engeline takıldığı için gitti ve dünyanın en önemli üniversitelerini bitirdiler geldiler, masterlerini de doktoralarını da yaptılar. Niye, işte başörtüsü....Şimdi çıkmış Kılıçdaroğlu ne diyor, 'Biz başörtüsünü kaldırmadık' veya 'böyle bir şeyimiz yok.' Nerede? Kayseri'de söylüyor. ya Müslüman bir sokulduğu delikten, bir daha sokulmaz. Sen kime yutturuyorsun? Beyannamenin içinde 1+ 8+ 4 demişsin. 1+8 ne demek,  orta kısmın kapatılması demek. "

Alandakilerin "yalancı" demesi üzerine Erdoğan, "aynen öyle" karşılığını verdi.

-"Sabrettiniz, zafere ulaştınız"

İmam hatip liselerinin 600 bin öğrencisi varken 60 bine düştüğünü, ancak şimdi bir milyona çıktığını anlatan Erdoğan, "Niye? Millet istiyor kardeşim. Millet, anne baba çocuğunu nereye isterse oraya gönderir ve buraya gönderiyor. Şimdi istediği üniversiteye  gidebiliyor mu? Danıştay bir karar aldı, 'düz liselere de başörtülü olarak kızlar gidebilir.' Aldı mı bunu? Bugün HSYK'nın bir kararını okudum; 'yargıda da başörtülü olarak görev yapabilirler' diyor. Alma mazlumun ahını....Ama işte sabrettiniz sonunda men sabara zafara. Olay bu. Sabrettiniz zafere ulaştınız" dedi.

Erdoğan, yeni Türkiye'nin önünü kesmek istiyenlerin nasıl  biraraya geldiğinin millet tarafından görüldüğünü kaydederek, "Yeni Türkiye'nin önünü kesmek isteyenler kimler, nasıl biraraya geliyor görüyor musunuz? Bunlara desek ki 'Erzurumlunun şöyle bir derdi var, gelin destek verin çözelim' inanın gelmezler. Ama mesele yeni Türkiye'nin önünü kesmek olunca, bir anda aynı hizaya diziliyorlar. Hakkari havaalanı iki yıl ertelendi, müteahhidi tehdit ettiler; iş makinelerini yaktılar. Bundan dolayı gecikti. Hakkari'ye bu havalimanını yapan biz, Ağrı'ya, Iğdır'a, Kars'a, Muş'a yapan biz. Burada Kürt kardeşlerim var diye biz bu hizmetleri aksattık mı? ya seviyoruz ya...Biz Kürdünü de seviyoruz, Zazasını da seviyoruz, Türkünü de seviyoruz, hepsini seviyoruz, Arabını da seviyoruz. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Ama beni bu Kürt kardeşlerim anlamayacak mı diye de dertleniyorum, onu da söyleyeyim" diye konuştu.

-"Bunların milliyetçiliği lafta. İş başa düşünce hemen sıvışırlar"

Iğdır'dan geldiğini ve "tehdit ediyorlar" denildiğini ifade eden Erdoğan,  şunları söyledi:

"Affedersin koordinasyon merkezlerinin önünden geçerken hepsi malum sırtını dönüyorlar. Tabii ne anlama geldiği belli de bizim edebimiz buna müsaade etmez. Tabii bu onların ilk işbirliği değil. Tatile girmeden hemen önce Meclis'te Efkan Ala kardeşimin büyük emek ve katkı verdiği bir İç Güvenlik Paketi görüşüldü. Bu paket milletimizin huzuruna kastedenlere karşı daha etkili tedbirler alınmasını öngören düzenlemeler içeriyor. Yani milliyetçiyim diyen herkesin sevinçle, samimiyetle sahip çıkması gereken bir düzenleme ama milliyetçi olduğu iddiasındaki parti, bölücü örgütün güdümündeki partiyle bir olup, zorbalığa kadar varan her yola başvurarak bunu engellemeye çalıştı. Bu kadar da değil. Geçtiğimiz günlerde diğer bir çok atılan adımlar. Bir çok yerlerde maalesef kardeşlerimize yapılan saldırılar. Siirt'te üç bayan kardeşimize saldırıyorlar. Kardeşlerim bütün bunlar ortadayken,  özellikle bunların milliyetçiliği lafta. İş başa düşünce hemen sıvışırlar. Bakınız 1999 yılında millet bunlara iktidar verdi mi? Üç parti koalisyonu kurdular. 3,5 yıl kaldı kaçtılar gittiler. Bunlara sorun ya 'madem ki bu kadar başarılıydınız da niye 5 yıl görevinizi yapmadınız, 3,5 yılda bırakıp gittiniz?' Düzce, Bolu, Kocaeli depreminin altında kaldılar.  Biz geldik, Bingöl depremi oldu. Gecesinde oradaydım. Bir yılda yeni Bingöl'ü inşa ettik. Simav depremi oldu, bir yılda Simav'ı yeniden inşa ettik. Ardından meşhur Van depremi oldu, 1,5 yılda yeni Van'ı inşa ettik. Bunlar bunu yapamaz. Bunlara 5 koyun verin, kaybedip gelirler."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement