Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Mahmud Abbas'a Taziye Mesajı - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Mahmud Abbas'a Taziye Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan, Mahmud Abbas\'a Taziye Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin’in Yasadışı Yerleşimlerden ve Ayrım Duvarı’ndan Sorumlu Bakanı Ziyad Ebu Ayn’ın İsrail güçleri ile yaşanan arbedede hayatını kaybetmesinden dolayı Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a taziye mesajı gönderdi.

10.12.2014 22:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin'in Yasadışı Yerleşimlerden ve Ayrım Duvarı'ndan Sorumlu Bakanı Ziyad Ebu Ayn'ın İsrail güçleri ile yaşanan arbedede hayatını kaybetmesinden dolayı Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a taziye mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, taziye mesajında, "Sayın Başkan, Aziz kardeşim, Filistin'in Yasadışı Yerleşimlerden ve Ayrım Duvarı'ndan sorumlu Bakanı Ziyad Ebu Ayn'ın bugün Batı Şeria'da öz vatanına sahip çıkan barışçı bir faaliyet esnasında İsrail işgal güçlerinin saldırganlığı neticesinde yaşanan arbedede hayatını kaybettiğini derin bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

İsrail işgal güçlerinin bu alçakça eylemini esefle kınıyorum. Merhum Ziyad Ebu Ayn'ın hayatına mal olan bu elim hadise, İsrail'in Filistin halkına yönelik zulüm, işgal ve yıkıma dayalı pervasız tutumunun en son örneğidir. İsrail'in Filistin halkının can ve malına kasteden acımasız saldırganlığı insanlık adına utanç vericidir. Türk halkı, bu matem gününde Filistinli kardeşlerinin acısını yüreğinde hissetmektedir.

Türkiye, İsrail'in gayri insani ve zorba eylemlerine karşı İslam dünyasının ve uluslararası camianın diğer üyeleriyle birlikte mücadele etmeye kararlıdır.

İsrail işgalinin bir an evvel sonlandırılarak, Filistinli kardeşlerimizin bağımsız ve egemen bir devlet çatısı altında hürriyet icinde yaşaması için Türkiye olarak, geçmişte olduğu gibi gelecekte de Filistin halkının yanında olacağız.

Zatı Alinizin şahsında merhumun ailesine ve Filistin halkına taziyelerimi sunuyor, metanet ve sabır diliyorum" ifadelerine yer verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Mahmud Abbas'a Taziye Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak
    20:39 İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Atık Su Bedellerinde İndirim Yapacak

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısında, 0.4 metreküplük su ve atık su bedellerinde yüzde 25 indirim yapılması oy çokluğuyla kabul edildi. İlk birleşimde alınan kararla, 1 Haziran'dan itibaren tüm abonelere indirim uygulanacak.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı
    20:39 İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu'nu açıkladı. İmamoğlu, yaptıkları yatırımları ve gerçekleştirdikleri transferleri paylaştı.

  • Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor
    20:34 Kolombiya, Filistin'in BM'ye tam üye olmasını destekliyor

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Filistin'in BM'ye tam üye yapılması gerektiğini ve bu tanınmanın Filistin halkının haklarını garanti altına alacağını ve Orta Doğu'nun barış ve istikrarına katkı sağlayacağını belirtti. Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro da Filistin sorununun çözümü için uluslararası barış konferansı çağrısını yineledi.

  • Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız
    20:34 Başkan Gürbüz: Elbistan'ı yeniden ayağa kaldıracağız

    Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Elbistan'ı en kısa sürede depremden kaynaklanan problemler olsun, sosyal hayat olsun yeniden ayağa kaldıracağını söyledi.

  • 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma
    20:28 'Konuş, sen nerelisin' diyen DEM Partili Salğucak'a soruşturma

    31 Mart yerel seçimlerinde oy vermek için Ömer Keçecigil Okuluna giden askeri ve polis personellerine 'Konuş, sen nerelisin?' diyen DEM Partili Süleyman Salğucak, seçim kanuna muhalefet suçundan dolayı Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Salğucak hakkında 'Seçim kanununa muhalefet' ve 'Seçmenin oy kullanmasını engelleme' iddialarıyla ilgili soruşturma açtı.


Advertisement