Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suudi Arabistan'a Kritik Mısır Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suudi Arabistan'a Kritik Mısır Uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır konusunda Suudi Arabistan'ı uyararak "Eğer bir adım atacak olursa, devran tersine dönebilir" şeklinde konuştu.

04.03.2015 08:36  Güncelleme: 08:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan ziyaretinden sonra önemli açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan'la Mısır dışında her konuda anlaştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mısır konusunda, en etkin olabilecek olan ülke Suudi Arabistan. Eğer bir adım atacak olursa, devran tersine dönebilir" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarındaki o kısım;

- Mısır konusunda İhvan liderlerinin siyaset yapabilmeleri, idam cezalarının kaldırılması gibi hususlar gündeme geldi mi?

Mısır meselesi konuşulurken, kendilerinin dikkatini oradaki duruma çektim. Kontrollü bir yumuşama olmazsa, yaşananlardan dolayı sosyal patlama olabilir. Öyle bir durumda da Mısır'da ne istikrar kalır, ne de güven! Mısır'ı asla yok farz edemeyiz. Mısır, Suudi Arabistan ve Türkiye; bu üçlü ayak, bölgenin en önemli ülkeleri. Bölgenin barışı, huzuru, refahı için hepimizin üzerimize düşen görevler var.

"DEVREN TERSİNE DÖNEBİLİR"

- Bu üç ülkenin ortak strateji belirlemesi ABD ve Batı'yı rahatsız etmez mi?

Önemli olan bölgenin barış, huzur ve refahı için birlikte hareket etmek. Bana göre Mısır konusunda, en etkin olabilecek olan ülke Suudi Arabistan'dır. Eğer burada Suudi Arabistan bir adım atacak olursa, devran tersine dönebilir.

"ÜST DÜZEYDE BARIŞMAMIZI İSTİYORLAR AMA..."

- Sizin programınız çok önceden belliydi. Ancak Suudi Kralı ani bir şekilde Sisi'yi de davet etmiş. Kraldan Mısır-Türkiye sorunlarının aşılması noktasında bir teklif geldi mi?

Mısır konusunda şu anda öyle bir şeye ihtiyaç yok. Mısır'da üst düzeyde barışmamızı tabii ki istiyorlar ama ısrarları yok. İşin en güzel yanı, Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinin Mısır'dan bağımsız olarak değerlendirilmesi.

"İLİŞKİLERİMİZE GÖLGE DÜŞÜRMEMELİ"

Erdoğan Mısır konusundaki farklılıkları ise "Bizim Mısır'a bakış açımız noktasında bu hususu ayrı bir kategoride değerlendirmemiz gerekiyor. Bizim için asıl önem arz eden konu, Türkiye-Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri daha iyi bir noktaya taşımak. Mısır meselesi, bizim Suudi Arabistan ile ilişkilerimize gölge düşürmemelidir" sözleriyle dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan Suudi Arabistan\'a Kritik Mısır Uyarısı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suudi Arabistan'a Kritik Mısır Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Bülent Ecevit : önce sen kendine bak sen daha zalim vahşi acımasız birisin akan gözyaşların her damlası seni boğacak 19 14 Yanıtla
  • Isi: Sanane kardesim araplardan bizim derdimiz bize yeter,ile arap arkasinda gezicek sen ne isin ya 21 4 Yanıtla
  • Can: Yahu herkese akıl veriyon arkadaş. . Onu bunu bırakta arkandan Davutoğlu ve Fidan ın çevirdiği dümenlere bir bak. . Seni indirecekler. . 10 5 Yanıtla
  • Eşkenar dörtten: Mısır'da darbe yapıldı diye kızan sayın Erdoğan'ın toz kondurmadığı Suudi Arabistan'da acaba demokrasi vArda bizim mi haberimiz yok uyanın artık koyunlar bunların tek derdi para 11 1 Yanıtla
  • türkiyem: sana ne bana ne mısırdan libyadan 7 4 Yanıtla
  • Mrt : Sen kendine bak herşeye karışmazsan olmaz 8 3 Yanıtla
  • necati tunç: Höykürseydin, yemedimi? 6 5 Yanıtla
  • Alzheimer Hastasıymış: Suudi Arabistan Kralı Alzheimer hastası deniyor. . . söylediklerine ne kadar güvenilebilir. Alzheimer işte bir saati öbür saatine uymaz. :)) 0 3 Yanıtla

Advertisement