Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Eşcinsel Aday Göstermiyoruz - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Eşcinsel Aday Göstermiyoruz

Ankara'da otobüsçülere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'ye atfen "Diyarbakır'da sahte müftü, Eskişehir'de eşcinsel aday göstermiyoruz biz." dedi.

28.05.2015 11:55  Güncelleme: 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Cumhurbaşkanı nereye çağırılsa gidiyor, evde gazoz mu açacaksınız, evde yufka mı açacaksın, çağırın gelir." sözlerine tepki göstererek, "Evet, ben milletimin çağırdığı her yere bugüne kadar gittim, bundan sonra da giderim. Bu benim için ayıp değil, şereflerin en büyüğüdür." dedi.

Erdoğan, " Diyarbakır'da sözde müftü, Eskişehir'de eşcinsel aday göstermiyoruz biz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulu'na katıldı.

Genel Kurul'da konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Siyasi hayatımın önemli bölümünü il il dolaşarak geçirdim. Her fırsatta şoför kardeşlerimle birlikte olmaya gayret ettim. Tüm şoför kardeşlerimizin dertlerini sıkıntılarını az çok bilirim. Şoförlük meşakkatli bir meslek. Otobüs işletmeciliği zor bir uğraş. Büyüyen tüm sektörler gibi otobüs işletmeciliği de gelişti, dönüştü.

Otobüsçülerimiz, ülkemizin en doğusundan batısına güneyinden kuzeyine her köşesine gidiyor. Bu seyahatler sırasında şoförlerimiz her kesimden insanla iletişim içinde oluyorlar. Milletimizin dertlerini sıkıntılarını en iyi şoförlerimiz bilir. Milletimizin sevinçlerine mutluluklara da onlar ortak olur. Bazı şoförlerimizin aileler oluşturduklarını da biliriz.

"TÜRKİYE'NİN GERÇEK HALİNİ EN İYİ SİZ BİLİYORSUNUZ"

Sevenleri sizler birleştiriyorsunuz, kalplere sizler köprüler kuruyorsunuz. İş için eğitim için yola düşen insanları sizler ulaştırıyorsunuz. Mesleğiniz her birinizi insan sarrafı haline getiriyor. İnsanın yüzünden sevinçlerini üzüntülerini okuyabiliyorsunuz. Türkiye'nin gerçek halini durumunu en iyi tuzu kurular değil, şoförler bilir.

Yolların dili olsa da anlatsa diyeceğim ama biliyorum ki yollar değilse de siz yaşananları gayet iyi biliyorsunuz. 12 yıl önce şehirler arası yollarda seyahat etmek neredeyse eziyetti. Daha da şöyle geriye gidecek olursak felaketti. Örneğin ben bir Karadenizliyim, Rizeliyim. Armelit Dağı denilen o dağı geçerken, isterdim ki o burunlu otobüsler olsun, o burunlu otobüslerle Armelit Dağı'na tırmanırken aşağı bakamazdık. Allah göstermesin acaba bu virajı alabilecek mi? Yanyana iki otobüsün geçmesi mümkün değildi. Şimdi nerelerden nereye geldik, niye? Dağları deldik.

"HER İNSAN BİR CİHANDIR"

Aslında her insan bir cihandır. Biz bu anlayışla insanımızın en güzeline, en kalitelisine sahip olması için var gücümüzle çalıştık. Artık yollarda güven içinde seyahat yapılabiliyor. Yıllık 16 milyar liraya yakın tasarruf sağlandı. Bu müthiş bir şey. 2005'te ülkemizde 11 milyon 145 bin araç vardı toplam. Bugün bu rakam 19 milyonu bulmak üzere. Yollardaki araç sayısı böylesine yüksek oranda artmasına rağmen, yaralanmalı ölümlü ve maddi hasarlı kaza sayılarında yüzde 60'lara varan azalma oldu. Bütün bunlar insana verdiğimiz değerin bir göstergesidir.

Şoför arkadaşlarımızın sevdiği, bizlerin tehlikeli bulduğu bir söz var "tek rakibim Türk Hava Yolları" diye. Bu sözün, artık tek rakibim Türk Hava Yolları ve hızlı tren şeklinde olması gerekir. Ulaştırma sektörü kendi içinde ne kadar çeşitlenir, gelişirse bundan sektörün tüm unsurları payını alır ve alıyor.

Dün kara trenin tahta koltuklarına mahkum edilen insanımız, bugün son model otobüste filmini seyrederek, internetini kullanarak her türlü yiyecek içecek imkanıyla seyahat edebiliyor. Bu hale geldik. Bölünmüş yollar, tüneller sayesinde yolculuklar keyif haline dönüştü.

"KASIM AYINDA G-20 ZİRVESİNİ YAPACAĞIZ"

Şimdi Kasım ayında Antalya'da G-20 zirvesini yapacağız. Dünyanın en ileri 20 ülkesinin bir araya geldiği bir zirve. Türkiye de bunlardan bir tanesi. Biz şu anda ekonomik gücü dünyada 17'nci sırada olan bir ülkeyiz. Ev sahipliğini biz yapacağız. Oranın yöneticisi nasip olursa ben olacağım, bu yıl bunu götüreceğiz, devredeceğiz.

"AFEDERSİNİZ BUNLAR ENAYİ Mİ?"

Buradaki ülkelerin yarıdan fazlası başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Başkanlık sistemi ülkeleri geri götüren sistem olsa, afedersiniz bunlar enayi mi ya? Niye o sistemi kullansın? Bunlar hep bu sistemleri denediler, ama netice alamadılar. Dediler ki bu iş böyle yürümeyecek, başkanlık sistemine geçtiler.

Biz de şu anda patinaj yapıyoruz. Milli gelirde 3400 dolardan başladık 10500 dolara geldik. Ama 10 bin 500 dolarda tıkandık, patinaj yapıyoruz. Patinaj yapan araç ne yapar? Geri kaymaya başlar. Biz patinaj yaptıktan sonra değil, tırmanarak devam edelim istiyoruz. Diyoruz ki 2023'te milli gelir 25 bin dolara çıkmalıdır.

Dün Aydın'daydım ve sağanak bir yağış altında Uşak'taydım. Maşallah alan gümbür gümbür şemsiyeleriyle orada konuşmayı takip ettiler. Ve hepsinde bir aşk var, heyecan var, hepsinde 12 gün sonrasını bir bekleyiş var. Muhtar, taksici, otobüs şoförü kutsal üçlü diyerek nefretini ortaya dökenlere derslerini 7 Haziran'da vereceklerine ben inanıyorum.

DEMİRTAŞ'A CEVAP

Bir başkası çıkmış, 'Cumhurbaşkanı nereye çağrılsa gidiyor, evde konserve mi yapacaksınız, yufka mı açacaksınız, çağırın gelir' diyor. Evet, ben milletin çağırdığı her yere bugüne kadar gittim, bundan sonra da giderim. Bu, benim için ayıp değil, şereflerin en büyüğüdür çünkü ben, zaten oralardan geldim. Ben 40 yıldır milletimle birlikte olduğum, milletimle birlikte yol yürüdüğüm için buradayım. Doğu'da, Güneydoğu'da Kürt kardeşimin duygularını istismar edip İstanbul'da beyaz Türklerle kadeh tokuşturmuyorum. Böyle bir derdim de yok.

"BİZ EŞCİNSEL ADAY GÖSTERMİYORUZ"

Diyarbakır'da sözde bir müftü, Eskişehir'de eşcinsel aday biz göstermiyoruz. Böyle bir derdimiz de yok. Ege'de, İç Anadolu'da, Karadeniz'de demokrasi ve özgürlük nutukları atıp bölgede insanları hayatlarından bezdirircesine tehdit etmedik, etmiyoruz. Bizim böyle bir şeyimiz yok ve maalesef aynı şekilde 'milliyetçiyim' diyip bölücü örgütün güdümündeki partiyle, paralel örgütle aynı dili de kullanmadık, kullanmıyoruz.

"ASGARİ ÜCRET YÜKSEK TUTULURSA İŞSİZ SAYISI ARTAR"

Asgari ücret yüksek tutulursa işveren işçi çalıştırmaktan kaçar. İşsiz sayısı artar. Onlar bunun farkında değil.

Kimse operasyon düşünmesin, avcunu yalar. Karşılarında bizi bulur, güvenlik güçlerini bulur. Kimse bu toprakları bölemez. Kimse bu hayalin peşinde koşmasın."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Eşcinsel Aday Göstermiyoruz
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Eşcinsel Aday Göstermiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (231)

  • Kamyoncu: Tayyip baba sessiz çoğunluk yanında büyük lider seninleyiz 9 44 Yanıtla
  • van düşü: UTANIYORUM .. ÇÜNKÜ 4 BAKAN ÇALDI SEN AFETTIN.. 43 4 Yanıtla
  • TURAN: UYANİK OL ANADOLU...GEÇMİŞİ UNUTMA...GEZİ OLAYLARİNİ UNUTNA...PKK HAİNLERİNİ UNUTMA...SEHİTLERİMİZİ UNUTMA....OYLAR.......AKP YE... 9 38 Yanıtla
  • BAŞKENT: BİR VATANDAŞ OLARAK SANA VERDİĞİM OYLARDAN UTANIYORUM 36 8 Yanıtla
  • YazıKlar olsun: Bole cumhurbaşkanı olmaz olsun bende hdp ye oy vericem 29 14 Yanıtla
  • millet: Tayyip baba dik dur bunlar sultan Abdulhamidi yedi/ Menderesi yedi/Özalı yedi süleyman demirel şapkayı alıp kaçtı muhsin yazıcı oglunu yediler sen dik dur bu milletin yüzde 80 arkanda dikdur solcu ateist insanlara karşı 6 34 Yanıtla
  • TURAN: ÇOK DOĞRU SÖYLÜYOR... BURASİ MÜSLÜMAN ÜLKESİ... ADAMİN DİBİ RTE...OYLAR HAİNLERE,GEZİCİLERE İNAT AKP YE...MHP LİLERİDE BEKLİYORUZ... 6 34 Yanıtla
  • TURAN: AKP TIRNAĞI BİLE OLAMAZSİNİZ.... 11 27 Yanıtla
  • bitlis13: oyum akp ye 6 32 Yanıtla
  • Vatandaş: HERKES KONUŞUR AK PARTİ ÇALAR 27 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı
    21:14 Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Kutluhallar köyünde muhtarlık ve köy halkının düzenlediği yağmur duası programında vatandaşlar bir araya geldi. Yağmur duasının ardından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı
    21:10 Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı

    Magazin dünyasının tanınmış isimlerinden Neşe Aksoy, yaklaşık 10 ay önce akciğer kanseri teşhisi konulduğunu ve yaşadıklarını magazinci.com'daki köşesinde paylaştı. Aksoy, son tahlillerinde yeni kitlelerin görüldüğünü belirterek gelecek süreç hakkında bilgi vermedi.

  • Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu
    21:10 Alfa Romeo Milano'nun yeni ismi Junior oldu

    Geçen yıl tanıtılan Alfa Romeo Milano, hükümetin talebi üzerine isim değişikliğine giderek Junior adını aldı. İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, Milano'nun Polonya'da üretiliyor olması sebebiyle hükümetin eleştirilerine maruz kalmıştı. Ticaret ve Made in Italy Bakanı ise bu eleştirileri doğrulayarak isim değişikliğinin yasalara aykırı olduğunu belirtti. Şirket ise Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğunu savunsa da uzlaşmaya giderek Junior ismini seçti.

  • Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde
    21:10 Twitch, Türkçe Dil Desteği Kararıyla Gündemde

    Son dönemin en çok konuşulan uygulamalarından Twitch, Türkçe dil desteği kararıyla gündeme geldi. Türk oyunseverleri çileden çıkaran bu kararın sebebi henüz bilinmiyor. Twitch'in Türkçe dil desteği sunmaması büyük tepki çekti. Twitch'in bu kararı, ülkeden istediği finansal getiriyi sağlayamamasından dolayı aldığı iddia ediliyor. Ayrıca Korece, Lehçe ve Rusça dilleri de Twitch'ten kaldırılacak. Oyuncuların bu karara nasıl tepki vereceği merak konusu.

  • Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir
    21:10 Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir

    Qualcomm, 24 Nisan'da önemli bir gelişme yaşanacağını duyurdu. Şirketin Snapdragon X Plus işlemcilerini tanıtabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Snapdragon X Elite işlemcisinden güç alan ilk dizüstü bilgisayarın da tanıtılabileceği söyleniyor.

  • Avrupa'da Elektrikli Araç Satışları Düşerken Hibrit Araç Satışları Artıyor
    21:09 Avrupa'da Elektrikli Araç Satışları Düşerken Hibrit Araç Satışları Artıyor

    Avrupa pazarında yayınlanan son raporlara göre, elektrikli araç satışları düşüş gösterirken hibrit otomobil satışları ise artış gösterdi. Elektrikli araçlara getirilen teşviklerin geri çekilmesi ve fiyat artışları, kullanıcıların hibrit araçlara yönelmesine neden oldu. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği'nin raporuna göre, elektrikli araç satışları %11.3 düşüş gösterirken hibrit araç satışları %12.6 arttı. Bu durum, hibrit motorların geleceği hakkında olumlu yorumlara neden oldu.

  • Google, Devasa Yapay Zeka Yatırımı İçin Hazırlanıyor
    21:09 Google, Devasa Yapay Zeka Yatırımı İçin Hazırlanıyor

    Google, yapay zeka departmanının başında olan Demis Hassabis'in açıklamalarına göre yakın zamanda büyük bir yapay zeka girişimi yapmayı planlıyor. Şirketin yapay zeka projelerine toplamda 100 milyar doların üzerinde yatırım yapabileceği belirtiliyor. Bu hamlenin, Microsoft'un 2028 yılında faaliyete geçirmeyi planladığı süper bilgisayara karşı rekabeti kızıştırması bekleniyor. Google'ın yapay zeka alanında sektördeki rakiplerinden daha kabiliyetli olduğu düşünülüyor ve bu teknolojinin insan aklının sınırlarını aşabileceği iddia ediliyor. Google'ın yapay zeka projeleri ve gelişmeleri merakla bekleniyor.

  • Huawei'nin yeni Kirin 9010 işlemcisi Snapdragon 8 Gen 3'ü geride bıraktı
    21:09 Huawei'nin yeni Kirin 9010 işlemcisi Snapdragon 8 Gen 3'ü geride bıraktı

    Huawei'nin yakında piyasaya sürülecek olan Pura 70 serisinde kullanılacak Kirin 9010 işlemcisi, yapılan performans testlerinde Snapdragon 8 Gen 3'e göre %8 daha iyi bir performans sergiliyor. Ancak sektör otoriteleri, günlük kullanımda büyük bir fark yaratmayacağını belirtiyor.

  • Netflix, gelir ve abone sayısını açıklamama kararı aldı
    21:09 Netflix, gelir ve abone sayısını açıklamama kararı aldı

    Netflix, önümüzdeki yıldan itibaren abone sayısını ve elde ettiği geliri açıklamayacağını duyurdu. Şirket, abone sayısının gelecek potansiyelini gösterme konusunda eskisi kadar önemli olmadığını belirtti. Finansal raporlarını sadece abone sayısında önemli başarılara ulaştığında yayımlayacak.


Advertisement