Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti İlçe Teşkilatına Terör Örgütü Saldırdı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti İlçe Teşkilatına Terör Örgütü Saldırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti İlçe Teşkilatına Terör Örgütü Saldırdı

Erdoğan, AK Parti Kartal İlçe Teşkilatı'na yapılan saldırıyla ilgili, isim vermeden PKK'yı suçladı, "Hani bunlar silahları bırakıp siyaset yapacaktı, bu nasıl siyaset" dedi.

01.04.2015 13:37  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Resmi ziyarette bulunduğu Romanya'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " AK Parti'nin Kartal ilçe teşkilatına terör örgütünün yaptığı saldırıyı çözüm sürecini baltalamaya yönelik bir tavır olarak görüyorum" dedi.

"BU NASIL SİYASET"

Erdoğan, "Bir siyasi partinin ilçe teşkilatını basıyorlar. Hani bunlar çözüm süreciyle birlikte silah bırakıp siyaset yapacaklardı. Bu nasıl siyaset" ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ BALTALAMAYA YÖNELİK"

Bugün AK Parti'nin Kartal ilçe teşkilatına yapılan saldırısını da "özellikle çözüm sürecine yönelik bir tavır olarak görüyorum" sözleriyle değerlendiren Erdoğan, şöyle devam etti: "Çözüm sürecini baltalamaya yönelik bir tavır olarak görüyorum. Demokrasiye inanmayanların, demokrasiyi hazmedemeyenlerin bir tavrı olarak görüyorum. Tabii ki bütün bunlar bilinmelidir ki, demokrasi bu tür saldırılara pes edecek kadar basit bir sistem değildir. Demokrasiye inananların da bu tür teröristlerin karşısında hep birlikte durması şarttır, diye inanıyorum. Ben de ülkemin cumhurbaşkanı olarak, milletimin seçmiş olduğu cumhurbaşkanı olarak buna sonuna kadar gerekli mücadeleyi verecek ve direneceğiz."

AK PARTİ BİNASINA SİLAHLI BASKIN

Kartal Üsküdar Caddesi'ndeki AK Parti ilçe teşkilat binasına giren eylemci, önce binadakileri dışarı çıkardı. Daha sonra 7 katlı binanın en üst katındaki iki pencere camını kıran eylemci, üzerinde kılıç motifinin de olduğu bir Türk Bayrağı'nı astı.

BİNADAKİ EYLEMCİ: SEN PARALELSİN

Eylemci, zaman zaman cama çıkarak kalabalığa doğru konuşma yaptı. AK Parti'yi eleştiren eylemci "Bu vatan için hiçbir şey yapmıyor, sanki herşeyi o yaptı. Irak'ı dolaştı, Suriye'de dolaştı, heryerde kan akıttı, sıra Türkiye'ye geldi. Andımızı kaldırdı. Her şeyi bitirdi. Paralel, paralel diyorsun; sen paralelsin!" ifadelerini kullandı.

GÖZALTINA ALINDI

Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis çevre güvenliği aldı. İlçe binasının bulunduğu iş hanına özel harekat ekibi girdi. Binaya giren polis, eylemciyi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.

KİMLİĞİ BELİRLENDİ, AMACI BİLİNMİYOR

Bölgeye gönderilen takviye Özel Harekat Timlerinin olay yerine gelmesinin ardından binaya giren polisler saldırganı gözaltına alıp binadan çıkardı. Binadan çıkarılan şüphelinin adının Umutcan Tosuncu, elindeki silahın da kurusıkı olduğu belirlendi.

Tosuncu'nun eylemi ne amaçla gerçekleştirdiğiyle ilgili açıklama yapılmadı. Bu amacın belirlenmesine yönelik soruşturma sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: AK Parti İlçe Teşkilatına Terör Örgütü Saldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (67)

  • 1453 kartalları: TAYYIP DÜŞMANLARI. . . . ÜST AKILIN NERELİ OLDUGUNU ARAŞTIRIN. . . BUNLAR HAMUR MESELESI YAPAN RUM ERMENI YAHUDI ARTIKLARI. . 3 30 Yanıtla
  • mümtaz: pkk türk bayrağı ve kılıç motifi hayddaaa buna inanmak için hamur beyinli olup bol bol makarna yemek lazım. . . 24 0 Yanıtla
  • 1453 kartalları: TAYYIP DÜŞMANLARI. . . SİZLERİ ÜST AKILDAN VİRÜS ENJEKTE EDİLDİ. . . . PARÇALARINIZA ÇAMUR SIÇRASA TAYYIP TEN BİLİYORSUNUZ. . . ÖYLE BİR HASTALIĞA YAKALANMIŞSINIZKİ KURTULUŞ YOK 1 23 Yanıtla
  • elazığ: mhp şart oldu recep ufak ufak yaylanın siz 19 5 Yanıtla
  • 1453 kartalları: PKK'LILARIN KOMÜNISTLERİN FAŞISTLERİN ÇETELERIN HEDEFI AKPARTI. . . . BU KARANLIK ZİHİNLER BÜYÜK GÜÇLÜ TÜRKIYE CUMHURIYETI'NDE ZAVALLI EZİKLER DİR 3 21 Yanıtla
  • ozzyy: AKP seçmeni kada cahil bir seçmen yok tayyip çıkıyr pkk diye atıyor pkk ile alakası yok ona şartsız koşulsuz inananıyrlar belki haberi bile okumaya acizler o kadar yanii. . . !!! 21 3 Yanıtla
  • Turan: Yemezler Aslanım sen o Savcının Hesabını nasıl vereceksin öteki tarafta bakalım vicdansız 17 3 Yanıtla
  • DEMOKAN: pkk NIN İSTEDİĞİ BİR GÖZDÜ akp VERDİ İKİ GÖZ 15 4 Yanıtla
  • FATİH: HAYATIN YALAN DOLAN FİLM FIRILDAKLIK. . . . SAHTEKARLIK. . . MAĞDUR EDEBİYATI. . . . NE YAPARSAN YAP. . . BİTTİN BİTTİNİZ. . . . . . . . . . YOLUN SONU. . . . . . . . . GAME OWER. . . . . . . . RECEP. . . . 17 1 Yanıtla
  • BİTLİS: adamsın RTE 3 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement