Cumhurbaşkanı Erdoğan Afganistan'da - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afganistan'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik bir ziyarette bulunmak üzere Afganistan'ın başkenti Kabil'e geldi.

18.10.2014 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik bir ziyarette bulunmak üzere Afganistan'ın başkenti Kabil'e geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Afganistan'ın başkenti Kabil'e hareket etti. Afganistan'ın yeni Devlet Başkanı Eşref Gani Ahmadzay ile bir araya gelecek olan Erdoğan, yeni dönem ilişkileri ve Afganistan-Pakistan- Türkiye üçlü zirvesinin geleceği ile ilgili de görüş alışverişinde bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani tören alanında karşılayacak. İki ülke milli marşlarının dinlenmesi ardından Şeref Kıtası denetlenecek, bayrakların önünde 'Baş selamı' verilecek, bu arada 21 pare top atışı yapılacak. Heyetlerin karşılıklı olarak Cumhurbaşkanlarına takdiminden sonra iki Cumhurbaşkanı başbaşa görüşmeye geçecek. Erdoğan ve Gani çalışma yemeğinin ardından anlaşma imza töreni ve ortak basın toplantısına katılacak. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah'ı kabul edecek.

Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Raşid Dostum'u da kabul edecek olan Erdoğan, bu ülkede bulunan İSAF NATO Türk Barış Gücü Tugayı'nda görev yapan Doğan Kışlasını da ziyaret edecek ve askerlere moral verecek. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a araçtan inişinde Kabil Eğitim, Yardım ve Danışma Komutanı Tuğgeneral Şafak Gök manga ile karşılayacak. Karşılamada Komutan Yardımcısı ve Tabur Komutanı hazır bulunacak. Törenin ardından Karargah Binasına giriş yapılarak makam odasına geçilecek ve ziyaret defterini imzalayacak olan Erdoğan Kabil Eğitim, Yardım ve Danışma Komutanı Tuğgeneral Şafak Gök'ten brifing alınacak. Erdoğan, Türk askeri sağlık ekibi tarafından Afganların ücretsiz muayene ve ilaç hizmeti aldığı Atatürk Hastanesi'ni de ziyaret edecek.

TÜRK VE AZERİ ASKERLERİYLE YEMEK YİYECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğan Kışlası içinde hazırlanan yemekhaneye geçerek burada 93 kişilik Azeri Bölüğü de dahil yaklaşık 400 personele hitap edecek. Erdoğan'ın daha sonra Türkiye'ye dönmesi bekleniyor. - Kabil

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan Afganistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement