Cumhurbaşkanı Adaylarının Beden Dilleri - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Adaylarının Beden Dilleri

Cumhurbaşkanı adaylarının beden dilleri yorumlandı. Başbakan Erdoğan, konuya hakimiyetiyle güven verirken; Ekmeleddin İhsanoğlu, mimik kullanmadığı için etkili olamıyor.

01.08.2014 09:48  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beden Dili ve Düşünce Okuma Teknikleri Uzmanı Riccon İlhan Doğan, cumhurbaşkanı adaylarının beden dillerini yorumladı. Doğan, Başbakan Erdoğan'ın konuya hakimiyetiyle güven verdiğini, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ise mimiklerini kullanmayarak etkili olamadığını belirtti.

BEDEN DİLLERİ NE ANLATIYOR?

Riccon İlhan Doğan, cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın beden dilleriyle ne söylemek istediklerini anlattı. Mimikler, jestler, gözlerin küçülmesi büyümesi, nefes alışverişi, ten renginin değişmesine kadar birçok unsurun beden dilini oluşturduğunu ve birçok şeyin bu şekilde yorumlanabileceğini kaydeden Riccon İlhan Doğan, cumhurbaşkanlığı seçiminin beden diliyle sonucunu açıkladı.

Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş'ın beden dillerinin çok farklı olduğunu ifade eden Riccon İlhan Doğan, şöyle devam etti:

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: HAKİMİYETİ VAR

"Hitabeti çok güçlü, beden dilini ve sahneye hakimiyeti çok iyi kullanan Recep Tayyip Erdoğan karşımıza çıkıyor. Erdoğan'ın mimiklerine baktığımız zaman, bir konunun arkasında duran, dik duruşlu mücadele ruhu olan yine Başbakan görüyoruz. Bu şekilde baktığımız zaman beden dilinde bir hakimiyeti var. Bu da konuya hakim olduğunu gösteriyor. Hakimiyet olması için donanım ve alt yapısının çok iyi olması lazım. Eğer bir insan vasıf sahibi değilse sadece etiketlerle olmuyor. Sadece bir insanın mektepli veya alaylı olması da yetmiyor. Sizin bir konuya hakim olmanız gerekiyor. Başbakanın liderlik özelliği var.

EKLEMEDDİN İHSANOĞLU: MİMİK KULLANMIYOR

Diğer tarafta Ekmeleddin İhsanoğlu, cestler ve mimiklerini kullanmıyor. Sanki radyodan dinliyor musun gibi hava yaratıyor. İhsanoğlu'nun mitinglerde ellerini ve kollarını kullanmasını göremedik. Etiket ve vasıflarını göremedik. İhsanoğlu inanılmış bir lider değil, inanılmış bir cumhurbaşkanı adayı değil. O Başbakanın karşısına çıkartılmış bir rakip.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: KAZANAMAYACAĞINI BİLİYOR

Selahattin Demirtaş'a baktığınız zaman sağ elini çok iyi kullanıyor ancak sol elini çok az kullanıyor. Tabi dudaklarda, cestler, mimikler de çok önemlidir. Bunlar samimiyeti ortaya koyuyor. Demirtaş, konusuna inanıyor ve biliyor. Ama kazanamayacağını kendisi de biliyor. Bu seçimi festival havasında götürüyor."

Cumhurbaşkanı Adaylarının Beden Dilleri
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Adaylarının Beden Dilleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ahmet: selahatin demirtaş özünde sözünde adam gibi adamdır ancak adam olanlar anlar 23 7 Yanıtla
  • geçecen: beden değil beyin dili lazım. . . . o da ihsanoğlunda 11 13 Yanıtla
  • aaaaa: Demirtaş 15 6 Yanıtla
  • hadi bee: İHSANOĞLUNUN İNANDIRICILIK İÇİN BEDEN DİLİNE İHTİYACI YOK Kİ . . . ONU DİĞERLERİ DÜŞÜNSÜN 5 4 Yanıtla

Advertisement