Başbakan Erdoğan Sakarya'da Konuştu - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan Sakarya'da Konuştu

Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan seçim mitingleri kapsamında Sakarya'da konuştu.

16.07.2014 20:32  Güncelleme: 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanı olmam halinde, bilesiniz ki Çankaya'da yatan bir cumhurbaşkanı görmeyeceksiniz. Yine aranızda olacağım. Yine geleceğim, yatırımları takip edeceğim. Seçilmiş bir cumhurbaşkanı, seçilmiş bir başbakan, kabine el ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz ve Türkiyemizi uçuracağız, hiç endişeniz olmasın" dedi.

Kent meydanında halka hitap eden Erdoğan, Avrupa'da büyüme oranları düşerken, sıfır ve altında olurken, Türkiye'nin ilk çeyrekteki büyüme oranının 4,3 olduğunu, 12 yıldır Sakarya ve Sakaryalıların sorunları, buraya yapılan hizmetlerle çok yakından ilgilendiğini, Sakarya'nın kendi nezdinde her zaman çok güzel bir yeri olduğunu dile getirdi.

Sakarya'yı her alanda kalkındırmak, bölgesinin, Türkiye'nin gözdesi haline getirmek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, 12 yılda Sakarya'ya 10 katrilyon yatırım yaptıklarını, Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattını gelecek hafta hizmete alacaklarını, bu hattın sadece İstanbul ile Ankara'yı birbirine bağlamayacağını ve Sakarya'yı da içine alacağını, bu projede birçok sıkıntı ile karşılaştıklarını, elektrik hatlarının kesildiğini anlattı.

"Hainler çok. Ama buna rağmen hallediyoruz. Önümüzdeki hafta da inşallah bitireceğiz. 25 Temmuz'da hazırlanın açılışını yapıyoruz. Sakarya'ya yaptığımız 25 bin seyirci kapasiteli şu anda inşaatı devam ediyor, hızla devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yıl tamamlıyoruz" diyen Erdoğan, Karasu'ya yeni bir liman kazandırdıklarını söyledi.

Erdoğan, limanın kargo, konteyner, Ro-Ro gemilerine hizmet vereceğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Ana mendirek, tali mendirek ve korunan su alanının yapımı bitti. Toplam maliyeti 205 trilyon. 2 yıl içerisinde de orayı tamamlayacağız. Bu limanla Adapazarı arasına 62 kilometrelik bir demir yolu da yapıyoruz. Bunun maliyeti 550 trilyon. Bunun da altyapı inşaatı sürüyor. 2 yıl içinde bunu tamamlıyoruz. Demir yoluyla Karadeniz'e açılan kapımız Karasu Limanı ulusal demir yolu ağına bağlanacak, bu da Sakarya ekonomisine çok olumlu bir tesir yapacak. Biz gelene kadar Sakarya'daki bölünmüş yol 133 kilometreydi. 190 kilometre bölünmüş yol biz yaptık. Şu anda 323 kilometre. Söz verdim sizlere bu ülkeyi, 81 vilayetimizi 4 temel üzerinde yükselteceğiz; Eğitim, sağlık, adalet, emniyet. İşte 80 vilayetimizde olduğu gibi Sakarya'nın çıtasını eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, ulaştırmadan enerjiye her alanda yükselttik."

"Sakarya, yeni Türkiye'nin yeni bir Sakaryası olarak büyüyor"

Erdoğan, bu akşam İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek iftar yemeğine katılacağını ve burada katılımcılara Sakaryalıların selamını ileteceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kardeşlerim, tabi, anlatacak çok şeyler var. Fakat artık Sakarya, tüm belediyeleriyle, başta büyükşehir olmak üzere Sakarya, yeni Türkiye'nin yeni bir Sakaryası olarak büyüyor. Hiçbir hizmet geri kalmayacak. Cumhurbaşkanı olmam halinde, bilesiniz ki Çankaya'da yatan bir cumhurbaşkanı görmeyeceksiniz. Yine aranızda olacağım. Yine geleceğim, yatırımları takip edeceğim. Seçilmiş bir cumhurbaşkanı, seçilmiş bir başbakan, kabine el ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz ve Türkiyemizi uçuracağız, hiç endişeniz olmasın. Evelallah. Sizden ricam, bu kalan süre içinde kapı kapı dolaşarak, duyduklarınızı duymayanlara anlatın. Sandıkları hep beraber patlatalım inşallah."

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı 10 Ağustos'ta Türkiye'de bir ilk yaşanacağına ve sandıklarda tarih yazılacağına inandığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kardeşlerim, sizden ricam şu:  Durmadan koşturalım. CHP genel müdürü gibi 'tıpış tıpış sandığa gideceksiniz' demiyorum. Bu demokratik hakkınızı en güzel şekilde kullanın... 30 Mart seçimlerinde seçmenlerine 'Tatava yapma' diyorlardı şimdi 'Tıpış tıpış gideceksiniz' diyorlar. O üslup bize yakışmaz. Bizde bir söz vardır. Üslubu beyan ayniyle insan diye. Öyle... Üslubunuz sizin insan olarak göstergenizdir. Biz milletimize sahici bir dil kullanıyoruz. Samimi bir dil kullanıyoruz ve sizleri sadece Allah için seviyoruz."

Mitinglerinde her zaman olduğu gibi yine "Beraber yürüdük biz bu yollarda" isimli şarkının sözlerini katılımcılarla birlikte seslendiren Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" diyerek "Rabia" işaretiyle katılımcıları selamladı.

Erdoğan sözlerini, "Kardeşlerim, dualarınızda, bu mübarek ramazanda Filistin'i unutmayın, Gazze'yi unutmayın, Suriyeli mazlumları unutmayın. Allah bizi hak yoldan, doğru yoldan ayırmasın. Allah bizi, milletimize hizmet yolundan ayırmasın. Rabbim bizleri utandırmasın, mahcup etmesin. Allah bize yeter. Bize millet yeter. Bize Türkiye yeter. Milli irade, milli güç, hedef 2023, sağolun, var olun... Kadir Geceniz mübarek olsun, Ramazan Bayramınız mübarek olsun" diyerek tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan Sakarya'da Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement