Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan, Mersin'de - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan, Mersin'de

Erdoğan: (3) "İsrail bu kafayla giderse kesinlikle uluslararası mahkemelerde yargılanacaktır.

24.07.2014 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail bu kafayla giderse kesinlikle uluslararası mahkemelerde yargılanacaktır. Bunu da göreceğiz. Bunun mücadelesini Türkiye olarak vereceğiz" dedi.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası kapsamında Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın yanında düzenlenen mitingde, Türkiye'de, İsrail'in zulmüne ses çıkarmayacak, Gazze, mazlumlar ve hukuksuzlar için susacak bir başbakan ve cumhurbaşkanı istendiğini söyledi.

Gezi olaylarını, 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerini Türkiye'nin yükselişini engellemek isteyen çevrelerin tertip ettiğini belirten Erdoğan, "Şimdi de monşer bir adayla bunu başarmak istiyorlar. Türkiye, bu kirli operasyonlara geçit vermeyecek, bunu böyle biliniz. Türkiye'ye artık hiç kimse gündem dayatamaz, hiç kimse istikamet çizemez. Türkiye Cumhuriyeti tam bağımsız bir ülkedir, her zaman da inşallah öyle kalacaktır" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin bütün imkanlarıyla Gazze'nin, Suriye'nin, Türkmenlerin yanında olduğunu, olmaya da devam edeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yalanlara, iftiralara kulak asmayın. TİKA, Kızılay, AFAD, Anadolu Ajansı, TRT, Diyanet İşleri Başkanlığımız şu anda şartları zorlayarak Gazze'de yardım faaliyeti yapıyorlar. Dışişleri Bakanlığımız, Milli İstihbarat Teşkilatımız aynı şekilde. TİKA, Kızılay, AFAD en zor şartlara rağmen Suriye ve Irak'taki Türkmen kardeşlerimize destek oluyorlar. Biz, bunları reklam olsun diye yapmıyoruz, bunları davul zurna ile yapmıyoruz, büyük bir devlet nasıl davranırsa öyle davranıyoruz. Onun için CHP'nin, MHP'nin, bu monşer adayın, Pensilvanya medyasının yalanlarına inanmayın. Onlar, İsrail zulmünü örtmenin, perdelemenin peşindeler. İsrail oradan vuruyor, bunlar buradan vuruyor. Er ya da geç kazanan mazlumlar olacaktır. Onun için diyorum ki 'zalimler için yaşasın cehennem.' Bunu böyle bilelim, er ya da geç kazanan hak olacak, adalet olacak, biz de bedeli ne olursa olsun hakkın, adaletin, barışın yanında durmaya devam edeceğiz."

-"Bu çatı adayın acaba bugüne kadar çakılı bir çivisi var mı?"

Başbakan Erdoğan, 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçiminin çok önemli olduğuna işaret ederek, 10 Ağustos 2014'ün yeni Türkiye'nin, demokratik özgür Türkiye'nin kazanacağı, vesayetin, statükonun kaybedeceği bir tarih olacağını söyledi. Milletin 10 Ağustos'ta tarih yazacağını, durmadan çalışacaklarını, çok koşacaklarını ifade eden Erdoğan, "Sadece şunu sorun; bu çatı adayın acaba bugüne kadar çakılı bir çivisi var mı, dikili bir ağacı var mı? Bundan ne gelir, ne olur? Bunu söyleyin" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti iktidarında Türkiye'nin ekonomik ve sosyal alanlarda yaşadığı gelişmeleri anlatan Başbakan Erdoğan, kendilerinden önce iktidarda bulunan MHP'nin de ortağı bulunduğu hükümetin, Türkiye'yi IMF'ye 27,5 milyar dolar borçlandırarak, 3,5 yılda hükümetten kaçıp gittiğini, kendilerinin de bu borcu sıfırlayarak, IMF'ye borç verecek duruma geldiklerini söyledi. Erdoğan, "Milli olmak bu, milliyetçi olmak bu, ama kafatası milliyetçisi değil. Vatanını seveceksin, milletini seveceksin, devletini diğer devletlere karşı güçlü kılacaksın mesele bu" ifadesini kullandı.

Erdoğan, 12 yılda Mersin'e 11 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını anımsatarak, bakanlıkların faaliyet alanlarında gerçekleştirdiği yatırımları tek tek saydı. Şu anda devam eden proje ve yatırımlar hakkında da bilgi veren Erdoğan, Kazanlı bölgesinde hayata geçirilecek 10 bin yatak kapasiteli turizm bölgesiyle alakalı kamulaştırma sorununu halledilerek, projeye başlanacağını belirtti.

Erdoğan, Tevfik Sırrı Gür Stadıyla ilgili muhalefetin "TOKİ burada AVM yapacak" yönünde dedikodu ürettiğine değinerek, "TOKİ'nin burayla ilgili henüz vermiş olduğu bir karar yok. Bunların hayatı hep iftirayla geçmiş, yalanla geçmiş, takiyeyle geçmiş. Şimdi de burada böyle bir ifade kullanarak, acaba 'biz, AK Parti iktidarını nasıl zayıflatırız'... Statla ilgili verilmiş bir karar yok, söylenenler yalan. Bu yalanlara, iftiralara hiç kulak asmayın. Biz, ihtiyacımız neyse o şehir için onu yaparız, bunun da değerlendirmelerini yaparız, ondan sonra adımımızı atarız" dedi.

Akdeniz sahil yolunun büyük kısmının tamamlandığını, kalan bölümlerle ilgili çalışmaların sürdüğünü, Toroslar ilçesi Korukent Mahallesi'nde inşa edilen, 6 ihtisas hastanesinden oluşan şehir hastanesinin yapımının devam ettiğini aktaran Erdoğan, 12 yılda yapılanları tek tek saymakla bitiremeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Mersin'de devam eden tüm yatırımların, hizmetlerin takipçisi olacağını, hiçbir proje, yatırım ve eserin atıl kalmayacağını belirten Erdoğan, "Biz, yaptıklarımızla konuşuyoruz, eserlerimizle konuşuyoruz, onlar sadece laf üretiyorlar. Çünkü yaptıkları bir şey yok. Bizim hizmet sevdamız cumhurbaşkanlığımızda da devam edecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, 10 Ağustos 2014'te milletin ilk defa cumhurbaşkanını seçeceğini anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarihimiz boyunca milletin seçtiği bir devlet başkanı yok, bir cumhurbaşkanı yok, ilk defa seçiyoruz. Buna CHP karşı çıktı, MHP karşı çıktı. Şimdi hangi yüzle milletin karşısına gelecekler de 'oyunuzu bize, adayımıza verin' diyecekler. Siz, millete güvenmiyorsunuz ki milletin egemenlik hakkını tarih boyunca elinden aldınız.  CHP, bu demektir. Mersinli kardeşlerimden özellikle bir ricada bulunuyorum, mutlaka sandığa gidin, yeni Türkiye'nin kuruluşu için mutlaka oy pusulasına mührünüzü basın, yarın çocuklarınıza, torunlarınıza anlatacak güzel bir hikayeniz olsun. '10 Ağustos'ta, 2014'te tarih yazdık. Halkın oylarıyla belirlenen ilk cumhurbaşkanı seçiminde ben de oy kullandım, vesayete, statükoya biz son verdik, Türkiye'nin gücüne güç kattık, milli iradeye güç kattık' deyin. Bu bakımdan 10 Ağustos seçimleri ülkemiz için, milletimiz için, demokrasimiz için hayırlara vesile olsun."

Erdoğan, AK Parti Mersin Milletvekili ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın, geçirdiği bir rahatsızlık sebebiyle yurt dışında ameliyat olduğunu ve bugün Türkiye'ye döndüğünü, kendisine telefonda geçmiş olsun dediğini, Çağlayan'ın da vatandaşlara selamını ilettiğini belirterek, Çağlayan için dua etmelerini istedi.

"Tek millet, tek bayrak, tek devlet ve tek vatan" ilkesini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Paralel devlet yok, devletin içinde devlet yok, sadece Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Paralel devletin aktörleri ortaya çıkmaya başladı, Başbakanı dinleyenler ortaya çıkmaya başladı, bakanları dinleyenler ortaya çıkmaya başladı, uluslararası görüşmeleri dinleyenler ortaya çıkmaya başladı, Dışişleri Bakanlığındaki toplantıda Bakanımı ve ilgili arkadaşları dinleyenler ortaya çıkmaya başladı. Sonuna kadar devam edeceğiz. Bunların okullarında çocuklarını okutanlar varsa alsın, bunların dershanelerinde çocuklarını okutanlar varsa alsın, sakın bunlara teslim etmeyin. Ramazan-ı şerif kutlu, mübarek olsun. Artık o bize veda ediyor, biz de ona veda ediyoruz. Ramazan Bayramınız şimdiden hayırlara vesile olsun. Alem-i İslam'ın birliğine, beraberliğine, tüm insanlığın barışan vesile olsun.

İnsanlık Filistin'deki katliamı görmüyor, orada şehit edilen yavruları görmüyor. 700'e yakın insan öldürüldü şu ana kadar, kardeşlerim 4 bine yakın yaralı var, hala ses çıkmıyor. Türkiye'nin sesi çıkıyor, Katar'ın sesi çıkıyor, Güney Amerika'dan sesler çıkıyor. İsrail bu kafayla giderse kesinlikle uluslararası mahkemelerde yargılanacaktır. Bunu da göreceğiz. Bunun mücadelesini Türkiye olarak vereceğiz. Dualarınızda Filistin'i, Gazze'yi, Suriyeli mazlumları unutmayın, Irak'taki Türkmen kardeşlerimizi unutmayın, Libya'daki kardeşlerimizi unutmayın, Mısır'daki kardeşlerimizi unutmayın, Myanmar'daki, Patani'deki kardeşlerimizi unutmayın. Allah bizi millete hizmet yolundan ayırmasın, Allah bizi utandırmasın, mahcup etmesin. Bize Allah yeter, bize millet yeter, bize Türkiye yeter."

Erdoğan, vatandaşlara "milli irade, milli güç, hedef 2023" sloganını tekrarlattırarak konuşmasını bitirdi.

Başbakan Erdoğan'ın yaklaşık 1 saat süren konuşması, sık sık "Mersin Seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesildi.

Mitinge, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve bölge milletvekilleri de katıldı. Miting alanında, "Ekmeksiz yaşarım ama hürriyetsiz asla, Bediüzzaman", "Siz nereye, biz oraya" yazılı pankartlar asıldı.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu yaşanan katliamın ardından ilan edilen 3 günlük yas nedeniyle seçim şarkıları çalınmadı. Aşırı sıcak hava nedeniyle zor anlar yaşayan vatandaşlardan bazıları baygınlık geçirirken, miting alanına aralıklarla soğuk su püskürtüldü.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan, Mersin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement