Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Kocaeli Mitingi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Kocaeli Mitingi

Erdoğan: (2) "Milletten yiyecekleri tokatı biliyorlar.

03.08.2014 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Milletten yiyecekleri tokatı biliyorlar. Aday getirdiler dışarıdan. Zaten kaybedecekler ama en azından kendiniz aday olun da izzetinizle kaybedin" dedi.

Erdoğan, pazar yerinde düzenlenen mitingde, 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçiminin ülke için, Kocaeli için hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Önümüzdeki hafta oylarımızı bu saatlerde kullanacağız. Akşam saatlerinde inşallah neticeyi almış olacağız. Gençler, hanım kardeşlerim, tarihimizde ilk kez cumhurbaşkanı halkın oylarıyla seçilecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı makamının halkı temsil ettiğini söyleyen Erdoğan, devletin insanıyla kucaklaştığı sürece güçlü kalacağını, 10 Ağustos'ta da devlet ve milletin kucaklaşacağını dile getirdi.

Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinin Türkiye'nin "yeni istiklal mücadelesi" olduğunu daha önce bu alanda ifade ettiğini hatırlattı.

Ulusal güvenliğin tehdit edildiğini, önce "Gezi", daha sonra "17-25 Aralık" denildiğini, seçilmiş hükümetin tehdit edilerek milletin seçtiği hükümetin devrilmek istendiğini anlatan Erdoğan, bununla kalınmayıp milletin kurumlarına taarruz edildiğini ve ülkeye, millete açık açık ihanet edildiğini kaydetti.

Erdoğan, yaşanan bu süreçte beklediklerini ve 30 Mart'ta vatandaşların kendilerine ve hükümete sahip çıkarak gereken cevabı sandıkta verdiklerini vurguladı.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizden aldığımız yetki ve güçle şimdi bu hainlerden hesap soruyoruz. Ne dedik? 'İnlerine gireceğiz, inlerine'. Şimdi hukuk yoluyla inlerine giriyoruz. 30 Mart ne kadar önemliyse emin olun 10 Ağustos da o kadar önemlidir. Artık yeni Türkiye'nin kapılarını ardına kadar aralıyoruz. İnşallah eski tartışmaları, gerilim ortamlarını geride bırakıyor, bütün enerjimizle geleceğe odaklanıyoruz. Önümüzde 2023 hedeflerimiz var. Demokrasiyi daha da hızlandıracağız, özgürlükleri daha da genişleteceğiz. Kardeşliğimizi daha da pekiştireceğiz. Ekonomiyi büyüteceğiz."

İktidara geldikleri 2002 yılında Türkiye'nin milli gelirinin 230 milyar dolar olduğunu anımsatan Erdoğan, 12 yılda ekonomiyi 3 kattan fazla büyüttüklerini, yılda ortama yüzde 5 büyüme kaydettiklerini söyledi.

İhracatın 152 milyar dolara çıktığına, 2023 yılında ulaşmak istedikleri hedefin 500 milyar dolar olduğuna dikkati çeken Erdoğan, Türkiye'nin büyümesi ve milli gelirin artırmasıyla Kocaeli'nin de değiştiğini, milletin yaşam standardının yükseldiğini kaydetti.

"En azından kendiniz aday olun da izzetinizle kaybedin"

Erdoğan, CHP ve MHP'yi eleştirerek, partilere dışarıdan "ithal monşer" bir aday dayatıldığını, her iki partinin de kendi içlerinden aday çıkaramadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu aday vasıflarını sayıyor. Sen aday ol. Eğer sende bu vasıflar varsa sen aday ol. Niye olmuyorsun? Bu ne demektir? 'Bende bu vasıflar yok.' MHP aday vasıflarını sayıyor. Bahçeli, sen aday ol, niye olmadın? Çünkü onda da bu vasıflar yok. Milletten yiyecekleri tokatı biliyorlar. Aday getirdiler dışarıdan. Zaten kaybedecekler ama en azından kendiniz aday olun da izzetinizle kaybedin. 'Adayımızı çıkardık, seçime girdik ama kazanamadık' dersiniz. Bunu da yapamadılar. Çünkü Pensilvanya bunlara geldi, 'şunu aday gösterin' dedi. İstanbul'daki malum o medya patronu geldi, 'şunu aday gösterin' dedi.

Sağdan, soldan eski Türkiye'nin ne kadar aktörü varsa bir araya geldiler bu monşeri öne sürdüler. Monşer sahaya çıktı ama tam bir hayal kırıklığı. Her gün ayak üstü defalarca pot kırıyor. İstiklal Marşıyla ilgili öyle bir şey yaptı ki, bu ne pot kırma, ne gaf, ne de sürçülisan. İstiklal Marşı'nı hiç tanımadığını, bilmediğini kameraların önünde açık etti. Sen bu ülkeye cumhurbaşkanı olacaksın, İstiklal Marşı'nın o kıtasını tanımayacaksın. Sen profesör olacaksın, İstiklal Marşı'na Çanakkale Şiiri diyeceksin. Üstelik de sen babanın Mehmet Akif'le olan dostluğunu ilk günden itibaren istismar edeceksin ama İstiklal Marşı'nı tanımayacaksın. Sana da yazıklar olsun, seni aday gösterenlere de yazıklar olsun. Senin her yerin profesör olsa ne yazar ya? Bir de çıkıyor inkar ediyor. Ne inkar ediyorsun her şey kayıtlarda var."

"Kendi iradeleriyle hareket etmiyorlar"

Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştirerek, "Ben çarkçı Kemal'i tanımıştım ama şimdi bir de çarkçı Ekmel çıktı. Dün çıkmış Hatay'da kendi aklınca bize üslup dersi vermeye kalkışıyor. Ahlak dersi veriyor. Önce sen ahlak sahibi ol. Eğer o konuda bir birikimin varsa, tecrüben varsa, o konuda ders verecek kapasiten varsa, git o dersi seni aday yapan Kılıçdaroğlu'na, seni aday gösteren ve sabah akşam hakaret eden, küfreden Bahçeli'ye ver" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin de böyle bir aday seçtikleri için bin pişman olduklarını öne sürerek artık yapacakları bir şey bulunmadığını dile getiren Erdoğan, ikisinin de kendi iradeleriyle hareket etmediğini söyledi.

Katılımcılara, İhsanoğlu'nun Edirnekapı Şehitliği'nde Mehmet Akif Ersoy'un kabrini ziyareti ile Yahya Kemal Beyatlı'nın " Süleymaniye'de Bayram Sabahı" şiirine dair bir başka açıklamasının videosunu izleten Erdoğan, "Pot üstüne pot kırıyor. Kılavuzu karga olanın, nokta nokta... Tamam? Şimdi ben CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Allah aşkına, böyle bir adam bu ülkede cumhurbaşkanı olabilir mi ya? Ya böyle bir adam, ey MHP'ye gönül veren kardeşlerim, bu ülkeye cumhurbaşkanı olabilir mi ya? Konuştukça, görüyorsunuz batıyor. Değerlerinden haberi yok" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, İstiklal Marşı'nın 7'nci kıtasını, alanı dolduran vatandaşlarla beraber okudu. Erdoğan, CHP ve MHP tabanından İhsanoğlu'na oy çıkmayacağına inandığını ifade ederek, "Özellikle Kocaeli, bu monşere hiç yüz vermez" dedi.

"Bankalara gidip, desteklerinizi yatırdınız mı?"

Maltepe'deki 1 milyon 250 bin metrekarelik alanda miting yapılacağını hatırlatan Erdoğan, katılımcılara şöyle seslendi:

" 23 Mart'ta buradan, Kocaeli'den seslendiniz, İstanbul Yenikapı'da 1,5 milyon insanın katıldığı bir tarihi miting yaptık. Bugün de buradan haykıracağız, Maltepe'ye sesimizi duyuracağız. Hazır mıyız Koceli? 10 Ağustos için hazır mıyız Kocaeli? Güçlü Türkiye'ye 'Evet' mi? Öncü Türkiye'ye 'Evet' mi? Yeni Türkiye'ye 'Evet' mi? Türkiye'nin gücüne güç katıyor muyuz Kocaeli? Milletin adayına oy veriyor muyuz Kocaeli? Kim o aday? Maşallah. Maltepe bizi duydu, İstanbul bizi duydu. İnşallah 10 Ağustos'ta Kocaeli'yi tüm Türkiye duyacak. Kocaeli'den rekor bir sonuç bekliyoruz. 1 haftamız var. Ağabeyler, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Ablalar, kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Sandıkların patlaması lazım. Tamam?

İnşallah Rabbim bizleri mahcup etmesin. Peki, bankalara gidip, desteklerinizi yatırdınız mı? 1 lira da olsa, 5 lira da olsa, 10 lira da olsa, mesele 'Ben bu olayın içinde varım', bunu demek, bunu göstermek. Para filan, miktar önemli değil. 'Ama ben de varım'... Bu çok önemli. Kardeşlerim, rehavet yok. Sandığa gidiyoruz. Bu tarihi olayı asla ıskalamıyoruz. Cumhur, halk, ilk kez cumhurbaşkanını seçiyor, sandığın başında oluyor. Tarih yazıyoruz tarih. Tatil planımız varsa erteliyoruz. Tatilde olanları çağırıyoruz."

Yurt dışında yaşayıp da Türkiye'de tatil yapanlara uyarıda bulunmak istediğini söyleyen Erdoğan, "Biz, yurt dışında oy verme imkanını sağlarken, gümrük kapılarında oy verme işlemini de değiştirdik. Eskiden sadece giriş ve çıkışta oy kullanılıyordu. Şimdi, yurt dışındaki kardeşlerimiz, 10 Ağustos'a kadar isteyen istediği zaman, belirlenen 44 gümrük kapısından istediğinde oy kullanabilir. Gurbetçimiz Antalya'da tatil mi yapıyor, gider havalimanına oyunu kullanabilir, tatiline, babaevine geri dönebilir. Bu demokratik haklarını da herkesin kullanmasını rica ediyorum" diye konuştu.

- İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Kocaeli Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement