Çukurova'da Buğday Hasadı Başladı - Son Dakika
Yerel

Çukurova'da Buğday Hasadı Başladı

Türkiye'de buğday hasadının ilk yapıldığı bölgelerden Çukurova'da, verimin yüksek olması çiftçinin yüzünü güldürüyor.

22.05.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de buğday hasadının ilk yapıldığı bölgelerden Çukurova'da, verimin yüksek olması çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Bahar aylarının yağışlı geçmesi nedeniyle yörede "Sarı altın" olarak nitelendirilen buğdaydan geçen yıla oranla bu yıl daha fazla verim alan üreticiler, taban fiyatının açıklanmasını bekliyor.

Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, AA muhabirine, geçen yıla oranla bu yıl ekimi azalan buğdayın hasadına başlandığını belirterek, nisan ve mayıs aylarındaki hava şartlarının verimi yükselttiğini söyledi.

Çiftçilerin, dekarda 350 ile 500 kilogram arasında verim aldığını ve ilk hasadın üreticiyi memnun ettiğini ifade eden İspir, şunları kaydetti:

"Geçen yıla oranla bu yıl ekim yapılan alanlarda azalma var. 400 bin dönümlük tarım arazisi olan Kadirli'de, bu yıl 30 bin dönüme buğday ekildi. İlk hasattan üreticiler memnun. Dekara ortalama 500 kilogram verim alınıyor. Üreticilerimizin en büyük beklentisi, buğday alım fiyatlarının kendi beklentileri yönünde gerçekleşmesi. Verimde artışın fiyatta da olması üreticiyi sevindirecektir. Yüksek verimle yüzü gülen buğday üreticilerimiz açıklanacak taban fiyatını bekliyor."

Çiftçi Hakan Örtlek ise buğday hasadında verimin iyi olduğunu anlatarak, "Çiftçilerimiz açısından çok önemli olan buğday hasadının memleketimize ve milletimize hayırlı olmasını bol kazanç vermesini diliyorum" dedi.

İlçede, 30 yıldır çiftçilik yapan Mithat Çuhadar da geçen yıla oranla bu yıl verimin iyi olmasının kendilerini sevindirdiğini kaydederek, buğday taban fiyatının da yüksek olmasını beklediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çukurova'da Buğday Hasadı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement