Çukurova Çiftçisinin Mısırda Fiyat Beklentisi - Son Dakika
Ekonomi

Çukurova Çiftçisinin Mısırda Fiyat Beklentisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tarlada mısır hasadından detay görüntü - Çiftçilerin konuşması Çukurova çiftçisinin mısırda fiyat beklentisi- Kadirli Ziraat Odası Başkanı İspir: - "TMO'dan, mısırın kilogramının 70 kuruşun üzerinde alınacağının açıklanması halinde çiftçi sevinecek" Çukurova'da çiftçiler, Toprak Mahsulleri Ofisinden (TMO), mısır alım fiyatını açıklamasını bekliyor.

12.08.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tarlada mısır hasadından detay görüntü - Çiftçilerin konuşması Çukurova çiftçisinin mısırda fiyat beklentisi- Kadirli Ziraat Odası Başkanı İspir: - "TMO'dan, mısırın kilogramının 70 kuruşun üzerinde alınacağının açıklanması halinde çiftçi sevinecek" Çukurova'da çiftçiler, Toprak Mahsulleri Ofisinden (TMO), mısır alım fiyatını açıklamasını bekliyor. Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde mısır hasadının başlamasıyla çiftçiler, 6 aylık emeklerinin karşılığını almaya başladı. Dönümden ortalama bin 300 kilogram ürün alan çiftçiler, bu yıl hasattan memnun.Kadirli Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, AA muhabirine, bu yıl mısır tarlalarında önemli hastalığa rastlanmadığını belirterek, hava şartlarının serin ve yağışlı gitmesinin hem kaliteyi hem de verimi artırdığını ifade etti.Çukurova'da ağustosta başlayan mısır hasadının hava şartlarına bağlı olarak iyi gitmesiyle bu yıl verimin yüzde 15-20 artmasını beklediklerini vurgulayan İspir, "Geçen yıla göre bu yıl mısır ekiminde yüzde 20 artış oldu. Verimde yüzü gülen çiftçi, fiyatta da aynı sevinci yaşamak istiyor. TMO'dan, mısırın kilogramının 70 kuruşun üzerinde alınacağının açıklanması halinde çiftçi sevinecek" dedi.İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatin Rüştü Özeser de hava şartlarına bağlı olarak mısırda birinci ürün hasadının başladığını ve çiftçilerin ilk hasattan memnun olduğunu söyledi. Mısır hasadının başlamasıyla ilçe ekonomisinin canlanacağını ifade eden Özeser, "Kadirli'de 200 bin dönümde mısır ekildi. İklimin önceki yıllara göre iyi geçmesi mahsulün de iyi olmasını sağladı. Çiftçilerimizin yüzü gülüyor. Onların sevinci bizi de mutlu ediyor. Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından geçen yıl mısırın kilogramı 64 kuruştan alındı. Bu yıl ise kilogramı 70-75 kuruş arasında bekliyoruz. Çiftçilerimiz bu yıl umarım iyi kazanç elde ederler" diye konuştu.

Çukurova Çiftçisinin Mısırda Fiyat Beklentisi
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Çukurova Çiftçisinin Mısırda Fiyat Beklentisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ali usma: 1 lira olmali 0 0 Yanıtla
  • Ahmet DEMİR: EN AZ 75 KRŞ OLMALI 0 0 Yanıtla
  • Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli
    10:00 Palandöken: Konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemeli

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konaklama fiyatlarında abartıya gidilmemesi uyarısını yaparak, "İnsanların yaşadığı ülkede tatil yapma şartları kolaylaşsın" dedi.

  • Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 2023'te 24 bin 602 kişiye düştü
    09:58 Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsiz sayısı 2023'te 24 bin 602 kişiye düştü

    Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Sivas İşgücü Piyasası Araştırması 2023 Yılı Sonuç Raporu'na göre, Sivas'ta İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin sayısı 24 bin 602 kişi olarak belirlendi. Rapor, kadınların işsizlik oranının yüzde 49,2, gençlerin ise yüzde 24,38 olduğunu ortaya koydu. Mesleklere göre incelendiğinde ise en fazla kayıtlı işsizin temizlik görevlisi olduğu görüldü.

  • BODTO Yönetimi Üye Ziyaretlerine Devam Ediyor
    09:58 BODTO Yönetimi Üye Ziyaretlerine Devam Ediyor

    Bodrum Ticaret Odası (BODTO) yönetimi, en eski üyelerinden Ömer Ağan'ı evinde ziyaret etti. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Ağan'a nezaket ziyaretinde bulunduklarını ve onu plaketle onurlandırdıklarını belirtti. Ağan ise ziyaretten duygulandığını ve BODTO'nun güzel gelişmeler kaydettiğini ifade etti.

  • Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. Yılını Kutladı
    09:48 Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40. Yılını Kutladı

    Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, 40. yılını hizmet binasında düzenlenen etkinliklerle kutladı. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin'in konuk olduğu etkinlikte, Ekonomide Güncel Gelişmeler konulu söyleşi düzenlendi. GAİB ailesi, kırkıncı yıl pastasını keserek hatıra fotoğrafı çektirdi. Birlik, 17 bini aşkın üyesiyle 190'dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.

  • TZOB Başkanı Bayraktar:
    09:36 TZOB Başkanı Bayraktar: " Sera ürünlerinde fiyatlar düşüyor"

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Antalya ve Mersin illerinde örtü altı sebze ürünlerinde önemli fiyat düşüşleri olduğunu belirtti. Bayraktar, çiftçilerin belediyelerden destek beklediğini ve pazarlama sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, belediyelerin çiftçilere destek vermesi gerektiğini ifade etti.

  • TZOB Başkanı Bayraktar:
    09:07 TZOB Başkanı Bayraktar: " Sera ürünlerinde fiyatlar düşüyor"

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Antalya ve Mersin illerinde yapılan sebze seracılığında bayram sonrası önemli fiyat düşüşleri olduğunu belirtti. Bayraktar, seracılığın ülkede hızla geliştiğini ve sebze üretiminin yoğun olduğu illerde çiftçilerin pazarlama sorunu yaşadığını ifade etti. Ayrıca, belediyelerin çiftçilere destek vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor
    09:04 Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar hayvan üreticilerini ziyaret ediyor

    Denizli'de Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvan almak isteyen vatandaşlar, üreticileri ziyaret etmeye başladı. Üreticiler ise ekonomik sıkıntılar ve yükselen maliyetlerle mücadele ettiklerini dile getirdi.


Advertisement