Ciguli Hakkında Çok Az Bilinen Gerçek - Son Dakika
Güncel

Ciguli Hakkında Çok Az Bilinen Gerçek

Gerçek adı Kapsov olan Ciguli'ye ailesi Ahmet ismiyle hitap ediyordu. Bir araba markası olan Ciguli lakabı ise akordiyonu hızlı ve kıvrak çaldığı için verildi.

02.11.2014 11:33  Güncelleme: 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de 'Binnaz' şarkısıyla tanınan şarkıcı Ciguli, önceki akşam Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Fa organizasyondan yapılan açıklamaya göre, kalp kapakçığı kireçlenmesi teşhisiyle Hasköy'den Sofya'ya nakledilen Ciguli, ameliyat için verilen narkozdan çıkamadı. Türkiye'ye 1990 yılında gelen 57 yaşındaki Ciguli'nin cenazesinin memleketi Hasköy'de toprağa verilecek.

İSMİ NEREDEN GELİYOR?

Ciguli'nin gerçek adı resmi kayıtlarda Angel Jordanov Kapsov. Ailesi, o dönem Bulgaristan'da Türkçe ve İslami isimler yasak olduğu için Ahmet ismini kayıtlara geçiremedi. Ama aile arasında hep bu isimle anıldı ve bu ismini kullandı. Akordeonu çok hızlı ve kıvrak çaldığından ötürü, Bulgaristan'da o yıllarda çok popüler olan, Sovyet Rusya'da AvtoVAZ firmasının ürettiği VAZ-2101 model sedan arabanın daha çok bilinen adı olan Ciguli (İngilizce: Zhiguli) adıyla anılmaya başladı. Bu otomobil tıpkı Murat 124 gibi İtalyan Fiat 124'ün bir kopyası.

FAKİR BİR AİLEDEN

Beş çocuklu bir ailenin çocuğu olan Ciguli'nin müzisyenin babası Hüseyin, hamallık yapardı, annesi ise süpürgeci idi. Babası 1972 yılında vefat edince, ailesinin geçimini üstlenmek zorunda kalmıştır. 1974'de Ayten isimli hemşehrisiyle evlenmiştir. Eşi Ayten hanım, tütün ve çimento fabrikalarında çalışmıştır. Bu hanımdan İbrahim ve Ferdi isimli oğulları doğmuştur. Türkiye'ye gelmesinde asıl etken olan ağabeyi İbrahim kalp krizinden vefat etmiştir.

GAZİNOLARDA ÇALIŞTI

Ciguli, 1991 yılında Çakıl Gazinosu'nda Hülya Avşar'a akordeon çalarak gazino hayatıyla tanıştı. 1998 yazında İzmir Fuarı'nda sahnede İbrahim Tatlıses ve Sibel Can'ın arkasında çaldı. İki sanatçının da sahne programı sırasında sergilediği renkli şovlarla adını müzik camiasında duyurdu. 1999 yılının Ocak ayında ise çıkardığı 'Binnaz' adlı şarkısıyla uzun süre gündemde kaldı. "Bizim Sokak" isimli dizide de rol alan Ciguli, 6. Kral TV Video Müzik Ödüllerinde En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı ödülüne layık görüldü.

TÜRKİYE'DE KÜÇÜMSENDİ

Bir zamanların en popüler ismi olan Ciguli'yi elitistler "soytarı" olarak nitelendirdi. Menajerleri ise kullandı ve parasını alamadı. Uzun süre İstanbul, Kuştepe'de tek göz bir odada, hasta annesiyle birlikte yaşadı ve Bulgaristan'da önceki gün 57 yaşındayken bir hasta odasında hayatını kaybetti.

"GÜZEL ADAMDI"

Ciguli'nin ölümünün duyulması sonrası ünlü isimler duygularını sosyal medya aracılığıyla paylaştı. Oyuncu ve sunucu Behzat Uygur, "Ciguli güzel adamdı." dedi. Son dönemin Twitter fenomeni sanatçı Atilla Taş, "Ciguli'yi kaybetmişiz, rahmet diliyorum. Yıllar önce Kral TV'de en iyi çıkış yapan şarkıcı ödülünü ben vermiştim ona." ifadelerini kullandı. Oyuncu-yönetmen Hamdi Alkan, "Hoşçakal hayatımıza güzellikler ve renk katan Ciguli.. Nurlar içinde uyu..." yazdı.

"KÜSKÜN VE ÜZGÜN GİTTİ"

Yönetmen Ezel Akay, "Neredesin Firuze'nin oyuncusu, sevdiğim insan Ciguli gitti! Daha film yapacaktık onunla!" derken sanatçı Aylin Aslım, "Muhtemelen küskün ve üzgün gitti. Kıymet bilmeyen hoyratlara hediyeydi oysa. Ne tatlı adamdın sen Ciguli." ifadeleriyle duygularını dile getirdi. Banatçı Yonca Lodi, "Canım hiçbir şey paylaşmak istemiyor. Herkes gibi çok moralsizim. Ciguli vefat haberine de çok üzüldüm. Algılandığının aksine müthiş bir müzisyendi." yorumunu yaptı. Oyuncu Doğa Rutkay da, "Akordion ustası Ciguli Ahmet... Seni tanımış olmak canlı canlı dinlemiş olmak unutulmazdı. Çok kibar, özel bir kişiydi. Allah rahmet eylesin." tweet'i attı.

Ciguli Hakkında Çok Az Bilinen Gerçek
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ciguli Hakkında Çok Az Bilinen Gerçek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • BUSİ: CİGULİ'NİN SANATINA DEĞİL HEP VİTRİNİNE YA DA KÖKENİNE BAKARAK ELEŞTİRDİ İNSANCIKLAR. . . GIRTLAĞINDAN ÇIKAN AKIL ALMAZ MAĞMELERİ DUYMADILAR BİLE. . . ASLINDA İNSANLARIN DEĞER YARGILARI. . . KILIK KIYAFET, BOY POS. . . VİTRİNİN YOKSA PARA ETMEDİĞİN BANAL BİR DÜNYA MAALESEF. . . MEVLANA NE GÜZEL VE DOĞRU SÖYLEMİŞ : ' NE İNSANLAR GÖRDÜM ÜZERİNDE ELBİSE YOK. . . NE ELBİSELER GÖRDÜM İÇİNDE İNSAN YOK ' 46 0 Yanıtla
  • küçük dev adam: ulan arkadaş ufat tefek birini gördüler mi aynı cuguli gibi derlerdi allah rahmet eylesin 36 2 Yanıtla
  • BUSİ: KEŞKE DEĞERİNİ SAĞLIKLI YAŞARKEN BİLSEYDİNİZ. . . ŞİMDİ GÜNDEME GELMENİZ İÇİN KONU LAZIMONDAKİ GIRTLAK NAĞMELERİ KAÇ KİŞİDE VARDI? YAZIK TİTR i OLMAYANLARIN PARA KAZANDIĞI GERÇEK SANATÇILARIN DA DEĞER BULMADIĞI NANKÖR BİR DÜNYA. . . !RUHUN ŞAD OLSUN CİGULİ !!! 33 0 Yanıtla

Advertisement