Çubuk'ta Okullar Tatil Edildi - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta Okullar Tatil Edildi

Çubuk\'ta Okullar Tatil Edildi

Ankara’nın Çubuk ilçesinde kar yağışı nedeniyle mahalle yolları ulaşıma kapanırken, okullar da bir gün süreyle tatil edildi.

13.01.2015 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesinde kar yağışı nedeniyle mahalle yolları ulaşıma kapanırken, okullar da bir gün süreyle tatil edildi.

Akşam saatlerinde başlayan yoğun karın halen etkisini sürdürmesi nedeniyle birçok mahallede ulaşımın aksarken, ilçede okullar bugün tatil edildi.

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, hava muhalefeti nedeniyle ilçede ilkokul, ortaokul, lise ve anaokulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Kaymakam Şahin, olumsuz hava koşulları nedeniyle özellikle taşımalı eğitim öğretim yapılan okullarda öğrencilerin okula ulaşmakta sorunlar yaşayacağını belirterek, kararın bu nedenle alındığını belirtti.

Kar nedeniyle Karagöl grup yolu, Yukarı Çavundur grup yolu, Akkuzulu- Eskiçöte grup yolu, Yiğitli- Yakuphasan grup yolları ve bağlantı yollarında ulaşım aksıyor.

Çubuk Belediyesi'ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü personellerinden oluşturulan Karla Mücadele Ekipleri gece yarısından başlayarak mahalle yollarını ulaşıma açmak için çalışıyor.

Kar ve buzlanmanın günlük yaşamı etkilememesi için ekiplerinin 24 saat mesai yaptığını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, "Hiç bir yolun kardan ve buzlanmadan dolayı kapalı olmaması için ekiplerimiz yoğum çaba sarf ediyor. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için tuzlama ve kar küreme ekiplerimiz 24 saat kar nöbeti tutuyor. Ekiplerimiz buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar" dedi.

Başkan Acehan, ayrıca şoförleri de uyararak, karlı ve buzlu havalarda trafiğe çıkmamalarını ve kar lastikli araç kullanmaları ve yanlarında mutlaka zincir bulundurmaları konusunda uyarıda bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta Okullar Tatil Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement