Çubuk'ta "Güneşe Fiş Taktık" Projesinin Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta "Güneşe Fiş Taktık" Projesinin Açılışı Yapıldı

ANKARA (AA) – Ankara'nın Çubuk ilçesinde Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından uygulamaya konulan projelerin ve bir yıl boyunca üretilen ürünlerin tanıtımı yapıldı.

20.05.2015 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (AA) – Ankara'nın Çubuk ilçesinde Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından uygulamaya konulan projelerin ve bir yıl boyunca üretilen ürünlerin tanıtımı yapıldı.

Öğrenciler tarafından geliştirilen proje ve ürünler sergilenirken, "Güneşe Fiş Taktık" projesinin de açılışı yapıldı. Lise bahçesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken, seğmen ekibinin gösterisiyle devam etti.

Kaymakam Cemal Şahin, düzenlenen etkinlikte öğrencilerin özel yeteneklerinin sergilendiğini ve sergide çok orijinal fikirlerin ortaya çıktığını söyledi.

Enerji kaynaklarının maliyetli olduğu günümüzde güneş enerjisi ile okulların aydınlatılması ve bu konuda çalışmalar yapılmasını çok önemsediğini belirten Şahin, "Burada özellikle dikkatimizi çeken enerjiye bağımlılığın söz konusu olduğu günümüzde enerji kaynaklarının maliyetinin yüksek olduğu ve enerji kaynaklarının da sınırlı olduğu günümüzde yenilebilir enerji kaynağından daha doğrusu güneş enerji kaynağından elektrik üretildiğini bir katının bununla aydınlatıldığını gördük. Bundan dolayı çok mutlu olduk" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan ise "Öğrencilerimiz okullarının bir katını sınıflarımızı aydınlatmak üzere 'Güneşe Fiş Taktık' adıyla orijinal bir proje geliştirmişler. Öncellikle tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin hem mobilya bölümü hem metal işleri bölümü orijinal çalışmalar yapmışlar onları gezdik gördük. İşte salıncaktan tutun dolaplara kadar ve diğer anahtarlığa kadar çok orijinal projeler uygulamışlar" ifadesini kullandı.

Konuşma sonrası kurdelenin kesilmesiyle projenin tanıtımı yapıldı.

Okul Müdürü İdris Karakuş, proje kapsamında okulun bir katı ve sınıflarının güneş enerjisi ile aydınlatıldığını söyleyerek, çatıya takılan güneş enerjisi panellerinin önümüzdeki yıl artırılarak tüm okulun aydınlatılmasının sağlanılacağını ve okulun tatil olduğu günlerde ise devlete satarak gelir elde edilebileceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta 'Güneşe Fiş Taktık' Projesinin Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement