Çubuk'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası Sona Erdi

Çubuk\'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası Sona Erdi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası ödül töreniyle sona erdi.

27.10.2014 20:11  Güncelleme: 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Çubuk Temsilciliği'nin destek verdiği "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası" ödül töreniyle sona erdi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ve Kültür Evi'nde 2 gün süren turnuvanın finaline, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Çubuk Belediyesi Başkan Vekili Harun Olmuş, AK Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, belediye meclis üyeleri, TSF Çubuk Turnuva Direktörü Veysel Kılınçarslan, öğrenci ve veliler ilgiyle izledi.

Turnuva 24 kategoride ve İsviçre sistemi olan 7 turda yapıldı. Bütün kategorilerde lisans ve vizeli olma şartının arandığı turnuvaya 327 sporcu katıldı.

İlçede dört yılda satranç ve eskrim sporların çok büyük gelişmeler yaşandığını söyleyen Kaymakam Şahin, bu konuda destek olan ve emek sarf eden herkese teşekkür ederek, "Satranç sporunun bir zeka oyunu olması, çocuklarımızın gelişmesine katkı sağlaması ve satranç sporunun Çubuk'ta bu kadar taraftar bulması açıkçası bizi çok mutlu ediyor. İlçemiz sadece satranç sporunda değil, eskirim sporunda da memnun edici gelişmeler yaşamaktadır. Eskrim sporunda  4 takım kurulurken yaklaşık 600 taraftarı bulunmaktadır" dedi.

İki gün önce Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütü tarafından 3 askerin şehit edilmesinden dolayı çok büyük üzüntüler yaşadıklarına değinen Şahin, "İçimiz yanıyor. Ben Şehitlerimize Allah'tan rahmet milletimize ve acılı ailelerine de başsağlığı diliyorum. Bu konuda çok şey söylemek istiyor insan belki ama sözlerimizi kısa kesiyoruz. İstiyoruz ki artık bu acılar bitsin ve yaşanmasın. İnanmak istiyoruz ve inanarak bir neticeye gitmek istiyoruz ama maalesef her zaman bu tür acılar yaşıyoruz. İnşallah bu acılar son olur" diye konuştu.

Turnuvada dereceye girenlere madalyalarını Kaymakam Şahin, Belediye Başkan Vekili Olmuş ve AK Parti İlçe Başkanı Demirbaş verdi.

Ayrıca dereceye giren tüm sporculara Çubuk Belediyesi tarafından taşınabilir bellek ve turnuvada görev yapan hakemler de turşu hediye edildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement