Çubuk'ta '18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi' Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta '18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi' Kutlamaları

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıl döneminde duygulu anlar yaşandı.

18.03.2014 20:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk İlçesinde "18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yılında düzenlenen törende, öğrenciler duygulu anlar yaşadı.

Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okundu. Törene kaymakam Cemal Şahin, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Jandarma Komutanı Murat Tiryaki, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Karataş, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Vahit Kıtı, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Koçak, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, siyasi parti temsilcileri, diğer protokol üyeleri, askerler, gaziler, şehit ve gazi yakınları ile öğrenciler katıldı.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi'nde devam eden anma etkinliklerinde Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve duygusal anların yaşandığı törende günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, '57. Alay' kısa filminin gösterimi, 'Anadan Şehide sone veda' ve 'Çanakkale Destanı' isimli tiyatro gösterileri sahnelendi. Programda konuşan Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ayşe Ateş, Çanakkale Savaşları'nın yüzyılın en büyük savaşlarından biri olduğunu belirtti.

'Anadan Şehide sone veda' ve 'Çanakkale Destanı' adlı oyunlarının oynanmasında öğrenciler gözyaşlarını tutamazken,  salonda bulunan Kaymakam Şahin başta olmak üzere şehit yakınları ile birlikte protokolde gözyaşlarına hakim olamadı. Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği tarafından ilçenin yetiştirdiği ve vatan için Şehit verdiği evlatların fotoğraf ve bilgilerinden oluşan slayt gösterisi sunulurken, slayt ile birlikte söylenen yanık sesli türküler duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Programın sonunda resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Şahin tarafından çeşitli hediyeler verilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.

Halk Eğitim Merkezi önünde Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri yurdun kurtuluşunda gözünü kırpmadan can veren Çanakkale Şehitlerini anmak için, çok farklı bir etkinliğe imza atarak 'Canlı Heykel Gösterisi' yaptılar. Oyunlarıyla, kostüm ve profesyonel sanatçıları andırmayan bir performans sergileyen öğrenciler I. Dünya Savaşı sırasında 18 Mart 1915'te, Çanakkale Cephesi'ndeki savaşı, onurlu ve yenilmez direnişleri ve orada yaşananları izleyenlere hissettirmeye çalıştılar. Öğrenciler, misafirlere cephede savaşan askerlere kumanya olarak verilen hoşaf ve ekmek de ikram ettiler.

Daha sonra Paşa Mezarlığında bulunan şehit mezarları ziyaret edilerek kabirleri başında dua edildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta '18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi' Kutlamaları - Son Dakika


Advertisement