Çubuk Kaymakamlığı, 22 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu - Son Dakika
Yerel

Çubuk Kaymakamlığı, 22 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

Ankara’nın Çubuk ilçesi Kaymakamlığı tarafından başlatılan " Bir dikili ağacın yoksa sen de yoksun! Yeniden Yeşil Çubuk" kampanyası çerçevesinde Çubuk 2 Barajı mevkiine 22 bin fidan dikildi.

21.11.2013 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesi Kaymakamlığı tarafından başlatılan " Bir dikili ağacın yoksa sen de yoksun! Yeniden Yeşil Çubuk" kampanyası çerçevesinde Çubuk 2 Barajı mevkiine 22 bin fidan dikildi.

Çubuk Kaymakamlığı ve İlçe Orman İşletme Şefliği ilçe genelinde 'Bir dikili ağacın yoksa sen de yoksun! Yeniden Yeşil Çubuk' sloganıyla ağaçlandırma kampanyası başlattı.

Kampanya çerçevesinde düzenlenen törene Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, İlçe Orman İşletme Şefi Serkan Gülünay, İlçe Toplum Sağlığı Müdürü Funda Demirhan Çil, Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi Müdür Uzm. Dr. Salim Sarıyıldız, İlçe Müftüsü Bilal Kara, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Karataş, Çubuk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Fatih Derin, Müdürü MHP İlçe Başkanı Sait Aydos, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Ümit Polat, il genel meclis üyeleri, köy muhtarları, dernek başkanları, kurum müdürler ve öğrenciler katılırken, 22 bin fidan, Çubuk2 Barajı çevresinde toprakla buluştu.

Töreninde ilk olarak fidan diken Kaymakam Şahin, ardından diğer kurum amirleri birer fidan dikti. Törende konuşan Kaymakam Şahin, ormanların dünyanın akciğerleri olduğunu belirterek ağaçlandırma çalışmasının önemine değindi.

İlçenin mesiri alanlarını fazlalaştırmak istediklerini dile getiren Kaymakam Şahin, "Toplamda 24 hektarlık alanda 22 bin fidanı bu gün toprakla buluşturacağız. Buranın dışında farklı yerlerde de ağaçlandırma programlarımız var. Kösrelik ve Sarısu bölgesinde 10 bin ceviz fidanı dikerek ağaçlandırma yaptık. Kızılca Mahallesi tarafında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampus alanına yakın alanlarda da çalışmalarımızı tamamlandı. Üniversitesiyle, çevresiyle, yeni yapılaşmalarıyla Çubuk gelişme potansiyeli olan bir ilçemizdir. Bu ağaçlandırdığımız alan ilerde bu ilçenin, çevrenin yükünü taşıyacak. Burası mesire alanlarıyla insanlara hizmet verecek ve bir oksijen kaynağı olacak bir alan. Bu ağaçlandırmanın ilk adımları 10 yıl önce başlamış ve devam eden bir süreç var. Bu yıl 500 bin fidan dikilmiş durumda ve 100 bin daha dikilecek fidanımız var. Ama bizim her zaman hedeflerimiz büyüktür. Ağaçlandırma potansiyeli olan, mülkiyeti kamuya ait olan, hazineye ait olan yerleri biz ağaçlandırmak istiyoruz. Bu konuda Çubuk'ta gerçekten çok ciddi bir seferberlik başlatılmış durumda, önümüzde ki zamanlarda daha değişik,  daha yeşil bir Çubuk görme fırsatı yakalayacağız" dedi.

"Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz" Hadis-i Şerifi hatırlatan İlçe Müftüsü Bilal Kara, dikilen fidanların tutması ve çok hızlı büyümesi için ilçe halkının özen gestermesini istedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk Kaymakamlığı, 22 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement