Çubuk'a 186 Kişilik Kız Öğrenci Yurdu - Son Dakika
Yerel

Çubuk'a 186 Kişilik Kız Öğrenci Yurdu

Ankara’nın Çubuk ilçesinde Meliha Hasanali Bostan Çubuk Anadolu Öğretmen Lisesi için yapılan 186 kişilik kız öğrenci yurdu hizmete açıldı.

01.10.2013 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Meliha Hasanali Bostan Çubuk Anadolu Öğretmen Lisesi için yapılan 186 kişilik kız öğrenci yurdu hizmete açıldı.

İlçeye son yıllarda çok önemli yatırımlar yapıldığını söyleyen Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, bu yatırımlardan bir tanesinin de Meliha Hasanali Bostan Çubuk Anadolu Öğretmen Lisesi Kız Öğrenci Yurdu olduğunu belirtti.

Yeni yurdun hizmete girmesi ile birlikte Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden daha çok öğrencinin Çubuk'u tercih ettiğini hatırlatan Şahin, "Meliha Hasanali Bostan Çubuk Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesine yaptırılan 186 kişilik kız öğrenci yurdunun hizmete girmesiyle ilçedeki yurt sorunu büyük ölçüde çözüldü. İl Özel İdaresi kaynağı ile yaptırılan kız öğrenci yurdumuz 2 milyon 792 bin 672 liraya mal oldu.  Toplamda 62 odası bulunan kız yurdumuzda her odada 3 öğrenci kalıyor. Baza sistemi olan odalarda çalışma masası, dolaplar ve sandalyeler bulunacak. Her katta kitaplık ve bilgisayar da yer alacak. Bir otel konforunda ve tam donanımlı olan kız yurdumuzda 4 personel ve her gün de 2 belletmen görev alıyor" dedi.

Meliha Hasanali Bostan Çubuk Anadolu Öğretmen Lisesi'nin ilçenin hayırsever vatandaşlarından Hasan Bostan tarafından yapıldığını hatırlatan Şahin, "Ben bu vesile ile başta Meliha Hasanali Bostan Çubuk Anadolu Öğretmen Lisesi'nin yapımına vesile olan Hasan Bostan'a ve ilçemizdeki tüm hayırsever vatandaşlarımıza eğitime verdikleri katkıdan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şahin, Meliha Hasanali Bostan Çubuk Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin yanı sıra Çubuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin de yurttan yararlandığını sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'a 186 Kişilik Kız Öğrenci Yurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement