Cü'de Veteriner Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi - Son Dakika
Yerel

Cü'de Veteriner Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi

Cü\'de Veteriner Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Veteriner Fakültesi tarafından beyaz önlük giyme töreni ile "Geçmişten Geleceğe Veteriner Hekimlik" adlı konferans düzenlendi.

24.12.2014 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Veteriner Fakültesi tarafından beyaz önlük giyme töreni ile "Geçmişten Geleceğe Veteriner Hekimlik" adlı konferans düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Ömer Poyraz, Trabzon Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Sebahattin Yazıcı, Sivas Veterinerler Odası Başkanı Özcan Karataş, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Program öncesinde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, Veteriner Fakültesi'nin üniversitenin en genç fakültelerinden biri olduğunu ve hızla gelişimini sürdürdüğünü ifade ederek, fakültenin daha iyi olması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Fakültenin kadro sıkıntılarını çözdüklerini belirten Yılmaz, hayvan haklarının giderek yaygınlaştığını ve hayvan sağlığının çok önemli olduğunu vurgulayarak, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara ise fakülte hakkında bilgiler vererek, fakültenin 40 öğretim üyesi ve 240 öğrenciyle eğitim hayatını sürdürdüğünü ifade etti. 2015-2016 eğitim, öğretim yılı içinde fakültenin ilk mezunlarını vereceğini belirten Kara, hayvan hastanesi inşaatının bittiğini ve hastanenin içerisinde kullanılacak malzemelerin ve ekipmanların tamamlandığını söyledi.

Konuşmaların ardından protokol tarafından toplam 60 öğrencinin önlükleri giydirildi.

Önlük giydirme töreninin ardından Trabzon Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Veteriner Hekim Sebahattin Yazıcı, "Geçmişten Geleceğe Veteriner Hekimlik" adlı konferans verdi. Yazıcı, veteriner mesleğinin tanımı, önemi ve geçmişini anlatarak, hayata ve mesleğe dair anılarından ve yaşanmış öykülerinden bahsetti. Yazıcı, "Bu mesleği severseniz başarılı olursunuz. Çünkü sevmeyince olmuyor. Kendimizi geliştirmeye çalışmalıyız. Kendi mesleğimizi araştırıp günümüz teknolojisinden faydalanmamız gerekir." dedi.

Konferansın ardından Dekan Prof. Dr. Kara konuşmacı Yazıcı'ya günün anısına plaket takdim etti - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cü'de Veteriner Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement