Coşkun: Öğretmenler Günümüzü Kutlamıyoruz! - Son Dakika
Güncel

Coşkun: Öğretmenler Günümüzü Kutlamıyoruz!

Coşkun: Öğretmenler Günümüzü Kutlamıyoruz!

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, 'hala şartları iyileştirilmeyen öğretmenlerin gününü' kutlamayacaklarını belirtti.

24.11.2015 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne ilişkin sendika binasında yaptığı açıklamada, öncelikle Türkmenlere yapılan zulmü kınadı.

Coşkun, "Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik yapılan saldırıları lanetliyor, zulme ve katliamlara sessiz kalanları kınıyorum. Şehit olanlara Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." dedi. Öğretmenler Günü'ne yönelik ise, "Eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunda genel yetkili sendika olarak 23. Başkanlar Kurulu'nda alınan karar gereği 24 Kasım'a özel, kutlama anlamı taşıyacak herhangi bir faaliyet icra etmeyeceğiz." şeklinde açıklama yaptı.

'KUTLAMAMA SEBEPLERİMİZ ORTADAN KALKMADI'

2012 toplu sözleşme süreci sonrası Kızılcahamam'da yaptıkları toplantıda, "Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri yapılmamalı ve hiç kimse kutlama mesajı yayınlamamalıdır." şeklinde karar aldıklarını hatırlatan Coşkun, "Hala o kararımız geçerlidir. Bu nedenle karar almamıza neden olan sebepler henüz ortadan kaldırılmadığı için Eğitim-Bir-Sen teşkilatı olarak aldığımız karar gereği 24 Kasım'a özel kutlama anlamı taşıyacak (yemekli toplantı, öğretmenler buluşması, sportif turnuvalar vb) herhangi bir faaliyet icra edilmeyecektir." diye kaydetti.

'ÖĞRETMENLERİMİZİN TÜMÜ YOKSULDUR'

Memur ve öğretmenlerin tümünün yoksul olduğunu ifade eden Coşkun, "24 Kasım'da tartışmaların, rutin hamasetin dışına çıkmasına Eğitim-Bir -sen olarak öncülük edeceğiz. Artık yetkililerin gönlümüzü okşayıcı güzel kelimelerinden ziyade somut ekonomik, sosyal, özlük haklarımıza yönelik iyileştirmelerde bulunmalarını istiyoruz. Her ay Memur-Sen'in düzenli olarak gerçekleştirdiği açlık ve yoksulluk araştırması sonuçlarına göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 414 lira 776 kuruş, yoksulluk sınırı 3 bin 905 lira 781 kuruş olarak tespit edildi. Bu sonuçlara göre tüm memurlarımız ve özellikle öğretmenlerimizin tümü yoksuldurlar. Büyüyen gelişen orta doğuya ve dünya ülkelerine liderlik eden bir ülkenin memurlarının da artık rahat bir nefes almaya ihtiyacı vardır." diye konuştu.

'KENAN EVREN'İN YÖNETMELİĞİ ANTİDEMOKRATİKTİR'

Biz, pantolonun kumaşı, kazağımızın yakası, ayakkabımızın topuk boyu, ense tıraşımız ve bıyığımızla ilgilenen bir yönetmeliği, antidemokratik dayatmayı kabul etmiyoruz. Bunun için uzun süredir serbest kıyafet eylemi yapıyoruz. Bu konuda kararlıyız. Öğrencilerin serbest kıyafet hakkının olduğu yerde, öğretmene, kamu görevlisine 'ne giyeceğine karar veremeyen insan' muamelesi yapılmış olması asla kabul edilebilir bir şey değildir. Onun için bizim kazağımızın yakası, pantolonumuzun kumaşı, saç tıraşımızla ilgilenen yönetmeliği antidemokratik buluyoruz. Bu konuda eğitim çalışanlarının iradesine ipotek koymaya çalışan Kenan Evren'in yönetmeliğinin, öğretmenleri, eğitim çalışanlarını asker gibi görme alışkanlığının Türkiye'de artık tarih olması gerektiğini düşünüyoruz. Kamu görevlilerinin iki yakasını bir araya getirmek için kravat takmayı zorunlu hale getirenlere sesleniyorum: Kamu görevlilerinin iki yakasını bir araya getirmek için ücretlerini açlık ve yoksulluk sınırından çıkartarak bunu başarabilirsiniz." şeklinde konuştu.

'İŞ GÜVENCESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR'

Öğretmenlerin iş güvenliği konusuna da değinen Coşkun, sözlerini şöyle tamamladı: "Güçlü kamu görevlisinin, etkin kamu hizmeti; etkin kamu hizmetinin de güçlü devlet anlamına gelir. Güçlü devlet; bölgesinde ve küresel ölçekte lider ülke, söz sahibi devlet demektir. Bu anlayışla, iş güvencesi kırmızı çizgimizdir, olmazsa olmazımızdır diyoruz. Kamu hizmetinde etkinliğin ve verimliliğin iş güvencesini kaldırma korkusuyla sağlanması hem demokratik değil hem de sürdürülebilir değildir. Kamu hizmetinde etkinlik ve verimlilik; ehliyet ve liyakat ile olur, kamu görevlisinin görev ve hizmet sorumluluğunu artırarak sağlanır, mali ve sosyal teşviklerle gerçekleştirilebilir. Kamu görevlilerinin iş güvencesini gündemde tutmak; çalışma barışını ve toplumsal barışı zedeler, 3 milyon 200 bin kamu görevlisini tedirgin etmek dışında bir sonuç doğurmaz. 1 Kasım seçimleriyle sağlanan istikrara zarar verir, geleceğe odaklanmamızı engeller, Türkiye'nin toplam enerjisinin hizmete yönelmesinin, katma değere dönüşmesinin önünde barikat oluşturur."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Coşkun: Öğretmenler Günümüzü Kutlamıyoruz! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • Elazığ'da Lise Müdürü Taciz İddiasıyla Tutuklandı
    21:26 Elazığ'da Lise Müdürü Taciz İddiasıyla Tutuklandı

    Elazığ'da bir lisede 9 kız öğrenci, okul müdürü tarafından taciz edildikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Müdür hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bursa'da yaralı leylek jandarma ekiplerince bulundu
    21:24 Bursa'da yaralı leylek jandarma ekiplerince bulundu

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde jandarma ekipleri, Hasköy Mahallesi'nde bulunan bir gölet yakınında yaralı bir leylek tespit etti. Leyleğin sol ayağının kırık olduğu belirlendi ve tedavi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Kayseri'de kaçak silah ve mühimmat ticareti yapan bir kişi yakalandı
    21:17 Kayseri'de kaçak silah ve mühimmat ticareti yapan bir kişi yakalandı

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, kaçak silah ve mühimmat sattığı tespit edilen bir kişi yakalandı. Yeşilhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramalarda 2 adet 9 mm tabanca, 1 adet seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve bin 846 adet tabanca fişeği bulundu. İş yeri sahibi H.Ç. gözaltına alındı.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.

  • Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı
    21:14 Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Kutluhallar köyünde muhtarlık ve köy halkının düzenlediği yağmur duası programında vatandaşlar bir araya geldi. Yağmur duasının ardından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.


Advertisement