Coşkun: 'Öğretmen Açığı Var' Demekten Bıktık - Son Dakika
Güncel

Coşkun: 'Öğretmen Açığı Var' Demekten Bıktık

Coşkun: \'Öğretmen Açığı Var\' Demekten Bıktık

Öğretmen atamalarını değerlendiren Eğitim Bir Sen Urfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, bölgede eğitimci açığının hala kapatılamadığını söyledi.

06.09.2015 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da yapılacak son öğretmen atamalarını değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, her yıl Urfa'nın öğretmen sorunlarını dile getirmekten bıktıklarını ifade ederek bu soruna kalıcı çözüm getirilmesi gerektiğini söyledi.

2015-2016 eğitim öğretim yılındaki öğretmen atamaları belli. Geçen atamalarda olduğu gibi bu atamalarda en fazla öğretmen ataması Şanlıurfa'ya verildi. Fakat işin iç yüzü öyle değil. 4 bin 680 öğretmen atanmasına karşın 10 bin öğretmen açığı olan Şanlıurfa'da yaklaşık 3 bin 500 öğretmen gitti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa Şubesi Başkanı Coşkun, "Urfa'ya 4 bin 680 civarında öğretmen arkadaşımız verildi. Urfa'nın öğretmen açığı 10 bine ulaşmış durumda. Belki bu atamalarda aslan payı Urfa'ya verilerek en çok öğretmen Urfa'ya atanmış olabilir. Fakat bu da yetmemektedir çünkü Urfa'da 10 bine yakın öğretmen açığı oluşmuş durumda. Özellikle geçen Haziran ayında bin 600 öğretmen arkadaşımız 3 yılını doldurup gitti. Bundan sonra özür grubundan ise bin 800 civarında öğretmenimiz gitti. Toplamda 3 bin 500 civarında öğretmen açığımız durup dururken öğretmen açığımız oluştu. Gelen öğretmen sayımız ise 4 bin 680 civarında. Dolayısıyla bize bin civarında öğretmen ataması olmuş oldu. 10 bin açık var iken bu şekilde maalesef bu açığı bir türlü kapatamıyoruz. Biz buradan yetkililere sesleniyoruz bize en azından bir kaç bin öğretmen ataması yapılmalı" dedi.

'MADDİ OLARAK İYİLEŞTİRİLME YAPILMALI'

Eğitim-Bir-Sen olarak daha önce bu sorunların çözümünü söylediklerini dile getiren Coşkun şunları kaydetti: "Bu öğretmenleri gönderirken yalnızca öğretmen atamak yetmiyor. Bu öğretmenin burada ekonomik şartlarını düzenleyerek öğretmenin burada nasıl tutulabilir gibi bir çalışma yapılması gerekir. Yine sendika olarak Doğu ve Güneydoğu'da eğitimci arkadaşlara pozitif bir ayrımcılık yapılması ve bununda maddi bir ölçekte olmasını dillendirmiştik. Çünkü bu açığı engellemenin çaresi çok öğretmen atamaktan geçmiyor. Buraya gelen öğretmenlerin kalması ile ilgili mutlaka ekonomik bir katkı yaparak bunun hal edilmesi gerekir. Bizim Urfa ve bölgedeki çocukların kaliteli ve iyi bir eğitime ihtiyacı vardır. Sınavlara eşit şartlarda girebilme imkanın sağlanması ve buradaki eğitim sorunlarına mutlaka bir neşter vurulmalı ve bu sorunlar çözülmeli. Biz de her yıl Urfa olarak öğretmen açığımız var demekten bıktık."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Coşkun: 'Öğretmen Açığı Var' Demekten Bıktık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.


Advertisement