Çorumluları Ağlatan Tır - Son Dakika
Güncel

Çorumluları Ağlatan Tır

Çorumluları Ağlatan Tır

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl etkinlikleri dolayısıyla Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından desteklenen program kapsamında 'Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi', TIR'ı Çorum'a geldi.

13.12.2014 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıl etkinlikleri dolayısıyla Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından desteklenen program kapsamında 'Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi', TIR'ı Çorum'a geldi. TIR'ı gezen Çorumlular duygu dolu anlar yaşayıp gözyaşlarına hakim olamadı.

Çanakkale Zaferi'ni izlerini yansıtan fotoğraf, balmumu heykeller ve savaşta kullanılan malzemelerin yer aldığı 'Çanakkale 100'üncü Yıl Gezici Müzesi' ilgi gördü. Çorumlular'ın yoğun ilgi gösterdiği TIR, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Bazı kişiler gözyaşlarına hakim olamadı. Müzeyi gezerken gözyaşlarını tutamayan Bekir Çetin, "İnsanın yürekleri dağlanıyor. Bu çalışma bence çok güzel olmuş. Üzülememek elde değil. Bilinçli olmamız lazım. Nesillerin yetişmesinde Türk analarına çok büyük sorumluluk düşüyor" dedi.

Hanım Tahtacı ise, "Burası geçmişimizi, dedelerimizi hatırlattı. Bizim aileden Çanakkale'de 3 şehidimiz var. Dayanmak çok zor. Anlatılacak gibi değil. Davaları vatan davasıydı. Bu ülkeyi bu hale getirebilmek için, yaşamamız ve özgürce nefes alabilmemiz için onlar nefeslerini verdiler. Bunları düşünerek herkes vatana sahip çıksın" diye konuştu.

- Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorumluları Ağlatan Tır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement