Çorumlu Öğrencinin Başarısı - Son Dakika
Yerel

Çorumlu Öğrencinin Başarısı

Çorumlu Öğrencinin Başarısı

İtalya’nın Modena kentinde ilköğretim okulları arasında düzenlenen şiir yarışmasında ikinci olan Çorumlu öğrenci Salimcan Türk, Milano Başkonsolosluğu tarafından ödüllendirildi.

17.04.2014 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'nın Modena kentinde ilköğretim okulları arasında düzenlenen şiir yarışmasında ikinci olan Çorumlu öğrenci Salimcan Türk, Milano Başkonsolosluğu tarafından ödüllendirildi.

Modena şehrinde yaşayan ve Marconi İlköğretim Okulu'nda eğitim gören Salimcan Türk, il genelinde düzenlenen şiir yarışmasına katıldı. Çorum'u anlatan şiiriyle okulunda birinci olan Türk, Modena genelinde yapılan değerlendirmede ise ikinci oldu. Yarışma sonunda sonun da dereceye giren şiirler, kitaplaştırılırken Çorumlu öğrencinin şiiri de bu kitapta yer aldı. Türk öğrencinin bu başarısı üzerine Modena kentine giderek Çorumlu öğrenciyi kutlayan Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök, Türk'ü ayrıca ödüllendirdi.

Milano Başkonsolosluğu'ndan yapılan açıklama da, görev bölgelerinde başarılı ve özel yetenek sahibi öğrencilerin sayısının her geçen gün arttığı ve bunun memnuniyet verici olduğu belirtilerek, "Bunlardan biri Modena'daki Marconi İlköğretim Okulu öğrencilerinden Salimcan Türk. Salimcan, köyü ve memleketi üzerine yazdığı şiirle okulunda birinci ve Modena'da ikinci seçilmiş. Daha sonra şiir yarışmasında dereceye giren şiirler bir kitap haline getirilmiş, Salimcan'ın şiiri bu kitapta yer almıştır. Modena'yı ziyaretimiz vesilesiyle Başkonsolosluğumuz da Salimcan Türk'ü kutlamış ve bir ödül takdim etmiştir. Başarılarının devamını diliyoruz" denildi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorumlu Öğrencinin Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement