Çorum Tso Başkanı Başaranhıncal'dan Hitit Üniversitesi Araştırma Merkezi'ne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Çorum Tso Başkanı Başaranhıncal'dan Hitit Üniversitesi Araştırma Merkezi'ne Ziyaret

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni (HÜBTUAM) ziyaret etti.

16.12.2014 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni (HÜBTUAM) ziyaret etti.

Ziyarette araştırma merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitelerin içinde bulundukları toplumlarla her anlamda iç içe ve etkileşim içerisinde olması gerektiğini belirtti.

Hitit Üniversitesi bünyesinde kurulan araştırma merkezinde önemli laboratuvarların kurulduğunu ifade eden Alkan, "Çok büyük yatırımlarla üniversitemize ve kentimize kazandırdığımız merkezimizdeki laboratuvarlar sadece ilimize hizmet etmeyecek, bütün bölgeye hitap edecektir. Bu farkındalık da bizlerin birer gururudur. Farklı alanlarda projelerin yapılabilmesi için gereksinim duyulan alt  yapıya kavuşmuş olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Rektör Alkan, uluslararası standartlardaki araştırma merkezine, TSO ve KOSGEB İl Müdürlüğünün de desteklerini beklediklerini kaydetti.

TSO Başkanı Başaranhıncal da araştırma merkezinin fikir aşamasından hayata geçirilmesi sürecine kadar olan bölümde projenin içinde yer aldıklarını ifade ederek, merkezin faaliyete geçecek olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Merkezin iş adamları ve sanayiciler tarafından aktif kullanılması gerektiğine dikkati çeken Başaranhıncal, şunları kaydetti:

"Merkezin hizmet vermeye başlamasının ardından sanayicilerimizin, iş adamlarımızın burayı aktif kullanmaları gerekmektedir. Bu sayede iş dünyamız, dışarıda yaptırmak zorunda olduğu birçok analizi kendi ilinde yaptırabilecektir. Araştırma merkezimizin kuruluşundan bu yana rektörlüğümüzle istişare halindeyiz. Sanayicilerimizin en çok kullandığı makine ve ekipmanların HÜBTUAM'da olmasını sağladık. İlimize ve iş dünyamıza böyle hizmet kazandırmasından dolayı rektörümüz başta olmak üzere bütün ekibine teşekkür ediyorum."

Ziyarette, KOSGEB Çorum İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu da yer aldı. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorum Tso Başkanı Başaranhıncal'dan Hitit Üniversitesi Araştırma Merkezi'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement