Çorum'da Sünnet Şöleni - Son Dakika
Yerel

Çorum'da Sünnet Şöleni

Çorum Belediyesince gerçekleştirilen sünnet şöleninde 500 çocuk sünnet ettirildi.

16.08.2014 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Belediyesince gerçekleştirilen sünnet şöleninde 500 çocuk sünnet ettirildi.

Hürriyet Meydanı'nda bir araya gelen çocuklar, aileleriyle halk otobüslerine binerek şehir turu attı. Hıdırlık'taki sahabe mezarlarını da ziyaret ederek dua eden çocuklar için Hürriyet Meydanı'nda mehter takımı konseri ile animasyon gösterileri düzenlendi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, geleneksel hale getirdikleri sünnet şöleninde, son 5 yıl içinde 3 bine yakın çocuğun sünnet ettirildiğini belirterek, kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceklerini vurguladı. Çocukları sünnet olacak ailelere de hayırlı olsun temennisinde bulunan Külcü, "Bugün 500 çocuğumuz erkekliğe ilk adımını atacak. İnşallah bu sevinci damat oldukları zaman da görürüz" dedi.

Sünnetin İslam inancının temel öğelerinden olduğunu vurgulayan Külcü, "Belediye olarak bu tür faaliyetlere önem veriyoruz. Güzel bir organizasyon oldu. Çocuklarımızın bu güzel günlerinde biz de yanlarında olduk. Bu şölenlerin geleneksel hale gelmesini çok önemsiyoruz. Emeği geçen dernek yetkilileri ve sağlıkçı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Sabri Başköy'ün de katıldığı şölen, okunan duanın ardından sona erdi. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorum'da Sünnet Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement