Çorum'da 92 Bin 922 Öğrenci Ders Başı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Çorum'da 92 Bin 922 Öğrenci Ders Başı Yaptı

Çorum\'da 92 Bin 922 Öğrenci Ders Başı Yaptı

Çorum’da 92 bin 922 öğrenci bugün ders başı yaptı.

15.09.2014 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da 92 bin 922 öğrenci bugün ders başı yaptı.

2014-2015 yılının başlaması nedeniyle Yunus Emre İlkokulu'nda tören düzenlendi. Törene Vali Sabri Başköy, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açıköğretim Okulları Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Seyit Büyük, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Sabri Başköy, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olması için temennide bulunarak, tatil döneminde okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi, kapasitelerinin arttırılması ve tadilat gibi çalışmaları yoğunlaştıklarını söyledi. Çorum'da sınıflardaki sınıftaki ortalama öğrenci sayısının 22 olduğunu açıklayan Vali Başköy, özel okullarda dahi sınıftaki öğrenci ortalaması 24 olarak kabul edildiğini belirtti. Başköy, törene katılan öğrenci velilerinden okulla sürekli iletişim halinde olmalarını istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında ilkokulda ve anaokullarında 33 bin 257, ortaokulda 30 bin 309, lisede 29 bin 356 olmak üzere toplam 92 bin 922 öğrenci ve 5 bin 971 öğretmenle eğitim ve öğretime başladıklarını açıkladı.

Büyük, "535 okula ilave olarak yeni açılan 3 Fen Lisesi ve 1 Sosyal Bilimler Lisesi ile girdiğimiz yeni eğitim-öğretim yılının hep birlikte özverili, gayretli, başarılı mutlu ve huzurlu bir şekilde tamamlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açıköğretim Okulları Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici de, eğitim alanında yapılan en önemli reformun zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması olduğunu belirterek, bu uygulama sonunda Türkiye'de ortalama eğitim görme süresinin 5.5 yıl iken 2013 yılında 7.6 yıla yükseldiğini açıkladı.

Eğitim'de artık birinci önceliğin, milli ve manevi değerlerine bağlı, evrensel değerleri özümsemiş bir öğrenci profilinin yetişmesi için eğitim müfredatı ve gerçek bir değerler eğitiminin oluşturulması olduğunu kaydeden Büyükmenici, "Bu bağlamda; bizi biz yapan, bizi başkalarından ayıran bize has önceliklerimizi bizden sonraki nesillere aktaracak olan tüm öğretmenlerimizin ve geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizin yeni eğitim-öğretim yıllarını kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması, halk oyunları gösterileri ile devam eden program sonunda protokol üyeleri sınıfları ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Vali Başköy, öğrencilere hediyeler dağıttı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum'da 92 Bin 922 Öğrenci Ders Başı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement