Çorum Belediyesi'nden Gürültü Kirliliği Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Çorum Belediyesi'nden Gürültü Kirliliği Uyarısı

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Candan: "Düğünlerde hafta sonları saat 10.30'dan önce, akşam ise saat 23.00'ten sonra davul çalanlara ve düğün sahiplerine cezai işlem uygulanacak"

28.08.2014 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, "Düğünlerde hafta sonları saat 10.30'dan önce, akşam ise saat 23.00'ten sonra davul çalanlara ve düğün sahiplerine cezai işlem uygulanacak" dedi.

Candan, makam odasında kentteki davulcuların temsilcileriyle bir toplantı yaptı. Yaz mevsiminde düğün merasimlerinin arttığını belirten Candan, kirliliğin her türlüsüyle mücadele eden bir kurum olarak gürültü kirliliği konusunda da vatandaşın mağduriyetini gidermek için çalışma yapacaklarını söyledi.

Vatandaşların, özellikle düğün törenlerinde davul sesinden rahatsızlık duyduklarını ifade eden Candan, "Bu konuda vatandaşlarımızdan çok sayıda şikayet alıyoruz. Sabah erken saatlerde ve akşam geç saatlerde çalınan davul, vatandaşlarımızı rahatsız ediyor. Düğünlerde, hafta sonları saat 10.30'dan önce, akşam ise saat 23.00'ten sonra davul çalanlara ve düğün sahiplerine cezai işlem uygulanacak. Ayrıca davul çalanlara ramazan davulcu kartları iptal edilecek. Şartlar ne olursa olsun vatandaşların rahatsızlığı giderilecek" diye konuştu.

Toplantıya katılan davulcu temsilcileri de konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstereceklerini belirtti. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorum Belediyesi'nden Gürültü Kirliliği Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement