Çorlu'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu\'dan Kısa Kısa

Cumhuriyet Bayramı.

28.10.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorlu ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında askeri bando ve gençlik konserleri düzenlenecek.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, belediye ve 5. Kolordu Komutanlığı işbirliğiyle Cumhuriyet Parkı'nda askeri bando konseri  düzenleneceğini belirtti.

Konserlerin ve etkinliklerin ücretsiz olduğunu ifade eden Baysan, "Bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda askeri bando konseri de düzenliyoruz. Ayrıca, aynı gün 19.00'da gençlik konserinde, Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü müzik eğitmenleri ve öğrencilerinden oluşan Grup Akademi sahne alacak" dedi.

Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi'nde tanışma toplantısı

Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi, tanışma toplantısı düzenledi.

Çorlu'daki bir restorana düzenlenen toplantıda, Kent Konseyi Kadın Meclisi seçiminde başkanlığı seçilen Selda Er ve yönetimi, Çorlu protokolünün eşleriyle bir araya geldi.

Er, toplantıda yaptığı konuşmada, kadın meclisinde görev alma amaçlarının Çorlu'yu tanıtmak ve kadınların, kadınlarla ilgili politikaların hayata geçirilmesi amaçlı yerel yönetimlerin de desteğini alarak projeler üretmek olduğunu söyledi.

Kadın meclisi olarak kadınların hayata katılımlarını arttıracak ekonomi projeleri, sağlık projeleri ve sosyal projeler gerçekleştirmek istediklerini vurgulayan Başkan Er, "Bu projelerde sizlerin destekleri bizler için çok önemli, projelerimizde desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

Toplantıda protokol üyelerinin eşleri ile bir süre daha sohbet eden Er, onlarla bilgi alışverişinde bulundu.

- İŞTRAK'tan Çorlu SGM Müdürü Altındağ'a ziyaret

Trakya İş Adamları ve Yöneticileri Derneği (İŞTRAK) yönetim kurulu üyeleri, Çorlu Sosyal Güvenlik Merkezi (SGM) Müdürü Remzi Altındağ'ı ziyaret etti.

Ziyarette, Altındağ ile bir süre görüşen Abay, yeni bir oluşum içerisinde hareket etiklerini ifade ederek, "Derneğimizi kuralı çok olmadı. Bu kapsamda bir takım ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Çok güzel hayata ve insana dair, insan odaklı projelerimiz var" dedi.

Altındağ da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, derneğin çalışmalarını yakından takip ettiğini ve birlikte gerçekleştirilebilecek projelerde memnuniyetle ellerinden gelen desteği sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

- Emlak ve çevre temizlik vergileri tahsilatı başladı

Çorlu'da emlak ve çevre temizlik vergileri tahsil edilmeye başlandı.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya, yaptığı açıklamada, Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı kanun kapsamında, emlak ve çevre temizlik vergisi borçlarıyla ilgili 30 Nisan'a kadar beyanda bulunan vatandaşların, söz konusu kanunun getirdiği imkanlardan faydalanabileceğini söyledi.

Kanun kapsamında mükelleflerin borçlarını değişik şekillerde ödeyebilme imkanına sahip olduklarını da ifade eden Çatalkaya, "Mükellefler bu kapsamda borçlarını peşin olarak veya 6, 9, 12, 18 eşit taksit halinde ödeyebilecek. Yapılandırmayla ilgili taksitlendirme işlemlerinin son başvuru tarihi 1 Aralık olarak belirlendi" diye konuştu. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorlu'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement