"Çocukların Camilerde Gezdirilmesi Doğaldır" - Son Dakika
Yerel

"Çocukların Camilerde Gezdirilmesi Doğaldır"

"Çocukların Camilerde Gezdirilmesi Doğaldır"

Batmanda 'Çocukların Camilere Gezidirilmesi' etkinliğinin yankıları sürüyor.

19.10.2014 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son günlerde çocukların Anaokul ve İlkokul çocuklarının Camiler Haftası dolaysıyla camilerde gezdirilmesi, polemik konusu olmuştu.

Bu konuda açıklama yapan Eğitim-Sen, din ile eğitim kurumlarının iç içe karıştırılmaması gerektiğini ifade etmişti.

Bu açıklamaya istinaden görüşlerini dile getiren ve 19 kurumdan oluşan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Müslüman çocuklarına Camilerin sevdirilmesinin doğal olduğunu ve bunun polemik konusu olmaması gerektiğini duyurdu.

Platform Sözcüsü Zahir Seven "Halkın büyük çoğunluğunun Müslüman olduğu, camilere olan saygı ve teveccühün de yüksek olduğu göz önüne alındığında böyle bir uygulamanın hiçte anlamsız bir uygulama olmadığı halkın nazarında da kaygı verici bir durum olmadığı, bilakis ezberlerin bozulup pratik uygulamalarla eğitim öğretimin hayata geçirilmesi yönüyle makul karşılandığını müşahede etmekteyiz. Diğer kurumların da özel gün ve gecelerde kendi alanları ile ilgili buna benzer etkinliklerle pratik uygulamaları hayata geçirmelerinin de yararlı olacağı düşüncesindeyiz. Bu vesileyle son zamanlarda İslam'a ve İslami değerlere yönelik artış gösteren saldırıların kabul edilemez olduğunu, İslam inancının bu milletin asli unsuru olduğunun bilinmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Çocukların Camilerde Gezdirilmesi Doğaldır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement