Çocuklarda Din Eğitimi - Son Dakika
Eğitim

Çocuklarda Din Eğitimi

Çocuklarda Din Eğitimi

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, Silvan Meslek Yüksek Okulu'nda 'Erken Çocuklukta Din Eğitimi' konulu seminer verdi.

17.04.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğretim Görevlisi Hatice Karakoyun'un koordinatörlüğünde, Silvan Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü II. Sınıf öğrencileri, Araştırma Yöntem ve Teknikleri dersi kapsamında, 'Erken Çocuklukta Din Eğitimi' konulu seminer düzenlediler.

Silvan Müftüsü Hüseyin Özdemir'in verdiği seminerde Kura'n-ı Kerimde Çocuk, Peygamber Efendimiz' (s.a.v.)' in çocuk ile münasebeti, başlıkları üzerinde duruldu.

Ayetler, hadisler ve Peygamber Efendimiz (S.A.V.)' in yaşam felsefesi ışığında çocuğa yaklaşılması gerektiğini dile getiren Özdemir, 'Her çocuğu annesi bir fıtrat üzerine dünyaya getirir. Onun bu hali konuşma dönemine kadar devam eder. Sonra ebeveyni onu Hristiyan, Yahudi, Mecusi veya Müşrik yapar" dedi. Özdemir, "Çocuklara iyi bir eğitim vermek istiyorsanız, önce çocukların ruh halini ve gelişimlerini iyi bilmeli ve bu konuya dair eserler okumalısınız. Çocukta din eğitimine başlamanın yaşı 3,5-4 yaştır. Peygamber efendimizin çocuklara uyguladığı din eğitimi, bugünün pedagojik ve psikolojik üslubuyla karşılaştırdığımızda bilimsel olarak oldukça uygun. Din eğitiminde kolaydan zora doğru, azar azar ilerlemek çok önemlidir. Çocuklara ibadetlerinizle örnek olup her fırsatta Allahın çocukları çok sevdiğini söyleyin. Bu konuyu anlatırken asla korku yoluyla vermeyin. Merhametinden daha çok cezalandıran bir Allah anlatımından uzak durmaya özen gösterin" dedi.

Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çocukların bizleri model aldığını unutmadan, kullanılan kelimelere dikkat ederek, her halimizle ona bir şeyler öğrettiğimizi unutmazsak, zaten birçok şeyi vermiş olacağız"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Eğitim Çocuklarda Din Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement